marți, noiembrie 28, 2023

Interviu cu Bilge Demirer, Garanti BBVA România: Garanti BBVA a demonstrat că este un partener financiar real și pe termen lung, care pune clientul pe primul loc

Evenimente Club Antreprenor

Interviu cu Bilge Demirer,

Director General Adjunct,

Garanti BBVA România

Garanti BBVA a demonstrat că este

un partener financiar real și pe termen lung,

care pune clientul pe primul loc

Garanti BBVA împlinește 25 de ani de activitate pe piața locală. Cum a evoluat zona de IMM-uri și Commercial Banking în primele 8 luni ale acestui an?

Cu ocazia celebrării celor 25 de ani de prezență pe piața locală a Garanti BBVA suntem încântați să vă împărtășim realizările noastre pe segmentele IMM și Commercial Banking în primele opt luni ale acestui an. Portofoliul nostru din această zonă continuă traiectoria ascendentă, înregistrând o creștere solidă de 12%. Această performanță nu numai că depășește media pieței, dar subliniază și angajamentul nostru de a contribui la dezvoltarea peisajului economic prin susținerea structurii de bază a acestuia.

Această creștere poate fi atribuită unei strategii multidimensionale. În primul rând, am fructificat potențialul inițiativelor susținute de guvern, cum ar fi programul IMM INVEST PLUS, care au oferit o bază solidă pentru expansiune și dezvoltare. În plus, urmărirea continuă a simplificării proceselor noastre de creditare a jucat un rol esențial în succesul nostru. Prin eficientizarea acestor procese, le-am oferit clienților noștri o experiență de creditare mai accesibilă și mai eficientă, asigurându-ne astfel că nu doar le îndeplinim, ci și le depășim așteptările. În timp ce sărbătorim 25 de ani de prezență a Garanti BBVA pe piața locală, rămânem dedicați susținerii, creșterii și consolidării afacerilor pentru clienții noștri din sectorul IMM și Commercial Banking.

Participați în mod activ la programul IMM INVEST PLUS. Cum a fost primit acest program și care au fost provocările legate de implementarea sa?

Participarea la Programul IMM INVEST PLUS a fost întâmpinată cu un răspuns pozitiv din partea clienților noștri. Această inițiativă, menită să stimuleze investițiile și creșterea economică, a avut un ecou profund în rândul întreprinderilor care caută oportunități de extindere și dezvoltare. Implicarea activă a Garanti BBVA în acest program subliniază angajamentul nostru de a sprijini expansiunea afacerilor locale și a fost încurajator să vedem impactul tangibil pe care l-a avut asupra clienților noștri.

Cu toate acestea, este important să recunoaștem provocările întâmpinate în timpul implementării acestui program. O provocare notabilă a fost alocarea unor limite relativ mici în comparație cu cererea robustă din partea întreprinderilor dornice să profite de avantajele programului IMM INVEST PLUS. Această disjuncție între oferta programului și cererea în creștere a evidențiat necesitatea unui dialog și a unei cooperări continue între instituțiile financiare, organismele de reglementare și întreprinderi. Mai mult, evidențiază importanța perfecționării unor astfel de inițiative pentru a se alinia nevoilor în continuă evoluție ale pieței și cu aspirațiile comunității noastre antreprenoriale. 

În ciuda acestor provocări, angajamentul nostru de a sprijini întreprinderile locale rămâne ferm și vom continua să lucrăm cu seriozitate, alături de partenerii noștri, pentru a deschide calea către o creștere durabilă și prosperitate în cadrul comunității noastre.

Cât timp durează îndeplinirea tuturor formalităților înainte ca împrumutul să fie aprobat și banii să fie transferați în contul unei companii?

Unul dintre cele mai importante aspecte de care ținem cont în relația cu clienții este acela de a răspunde prompt la întrebările și preocupările lor, evitând întârzierile în soluționarea problemelor acestora. Ne-am asigurat întotdeauna că echipa noastră este bine informată cu privire la schimbări și pregătită să gestioneze reacțiile clienților cu profesionalism și empatie. Angajații noștri sunt instruiți în mod constant pentru a răspunde cerințelor în continuă schimbare ale clienților noștri.

Știm cât de important este timpul pentru clienții noștri. De aceea, depunem eforturi pentru a ne îmbunătăți procesele an de an, iar timpul de la depunerea documentelor până când clientul are banii în cont este în continuă scădere.

În același timp, atunci când în centrul atenției ai clientul, trebuie să oferi produse personalizate în funcție de nevoile fiecăruia. Așa că analizăm situația financiară individuală a fiecărui client și oferim soluții adaptate nevoilor și circumstanțelor acestora. În cei 25 de ani de prezență pe piața locală, Garanti BBVA a demonstrat că este un partener financiar real și pe termen lung, care pune clientul pe primul loc.

Ce sectoare economice sunt mai dinamice în accesarea liniilor de credit?

În peisajul economic s-a putut observa că mai multe sectoare demonstrează un dinamism remarcabil în accesarea creditelor, reflectând dinamica economică în evoluție a Romȃniei. Capacitatea de creditare a fiecărui sector este influențată de factori precum cererea constantă, fluxurile de venituri și capacitatea de a oferi garanții. 

În acest context, în ceea ce privește segmentul nostru de clienți pot spune că cele mai dinamice sectoare în accesarea creditelor au fost sectorul dezvoltărilor imobiliare și al construcțiilor, turismul, comerțul, serviciile, precum și sectorul producției. Accesul fiecărui sector la credite în România este influențat de condițiile economice specifice, de tendințele pieței și de dinamica sectorială. Întreprinderile din aceste sectoare ar trebui să colaboreze îndeaproape cu instituțiile financiare pentru a înțelege criteriile de eligibilitate și pentru a valorifica în mod eficient opțiunile de creditare adecvate.

Ați semnat recent un nou acord de împrumut în valoare de 24,4 milioane de euro cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a sprijini accesul la finanțare pentru întreprinderile mici și mijlocii. Cel puțin 30% din această sumă va fi utilizată în mod special pentru finanțarea proiectelor de mediu din România. Cât de importantă este finanțarea întreprinderilor sustenabile?

Într-adevăr, de curând am anunțat noul nostru acord de împrumut, de 24,4 milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiții (BEI), care reflectă angajamentul nostru de a sprijini inițiativele sustenabile și practicile de afaceri responsabile din țara noastră. Acest parteneriat evidențiază importanța primordială a finanțării companiilor sustenabile, nu numai pentru conservarea mediului, ci și pentru sprijinirea bunăstării economice și financiare a societății noastre.

Această colaborare cu BEI consolidează angajamentul nostru de a sprijini companiile care acordă prioritate principiilor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG). Credem cu tărie că finanțarea întreprinderilor sustenabile nu este doar o alegere, ci este un imperativ. Aceste întreprinderi joacă un rol esențial în generarea de schimbări pozitive prin reducerea impactului lor asupra mediului, prin creșterea eficienței energetice și prin adoptarea de tehnologii eco-friendly. În plus, acestea sunt mai bine pregătite pentru a face față provocărilor reprezentate de schimbările climatice și pentru a-și îmbunătăți performanța financiară pe termen lung. În calitate de instituție financiară responsabilă, considerăm că este de datoria noastră să facilităm și să dăm posibilitatea acestor întreprinderi să prospere, contribuind în cele din urmă la un viitor mai sustenabil pentru România.

Prin acest acord, ne propunem nu numai să oferim acces la finanțare, ci și să încurajăm și să recompensăm practicile sustenabile care vor aduce beneficii mediului, economiei și generațiilor viitoare.

Garanti BBVA România a alocat resurse semnificative pentru inovare și dezvoltarea canalelor digitale în ultimii ani. Ce companii IT&C vă ajută în acest proces? 

În scopul dezvoltării canalelor digitale, Garanti BBVA România a alocat în mod strategic resurse substanțiale. Una dintre inițiativele noastre de importanță majoră implică o transformarea integrală a sistemului informatic al bancii. Acest efort este orientat spre satisfacerea cerințelor tot mai mari ale clienților noștri apreciați, în special în sfera digitalizării. În acest demers, colaborăm cu parteneri IT&C selectați, care contribuie cu expertiza și soluțiile lor pentru a asigura executarea fără probleme a acestui proiect esențial.

Cum au evoluat cerințele și exigențele clienților în ultimii ani?

În ultimii ani, am asistat la o evoluție semnificativă a cerințelor și exigențelor clienților în cadrul industriei bancare. O transformare notabilă este faptul că la ora actuală clienții sunt mai bine informați și mai exigenți ca niciodată. Datorită diseminării rapide a informațiilor prin intermediul canalelor digitale, aceștia vin la discuții cu așteptări mai mari. Clienții, atât persoane fizice, cât și companii, se așteaptă acum ca serviciile bancare să fie ușor de realizat, respectiv prin tranzacții online și accesibilitate la servicii bancare mobile. Aceștia cer un serviciu de asistență pentru clienți care să răspundă rapid la întrebările și preocupările lor, favorizând o experiență bancară perfectă și eficientă.

Pentru persoanele juridice interacțiunea umană calitativă este însă esențială. Acești clienți se bazează pe sfaturi și îndrumări personalizate, în special atunci când este vorba de chestiuni complexe, cum ar fi obținerea unei finanțări pentru afacerea lor. În acest caz apreciază expertiza și cunoștințele pe care banca noastră le poate oferi pentru a-i ajuta să ia decizii în cunoștință de cauză, care să le dezvolte afacerile. Ca atare, peisajul în continuă schimbare al așteptărilor clienților subliniază nu numai importanța furnizării de soluții digitale de ultimă generație, ci și a menținerii unei puternice amprente umane în serviciile noastre.

Care este rolul educației financiare în dezvoltarea antreprenorilor și a afacerilor lor?

Educația financiară joacă un rol esențial în dezvoltarea antreprenorilor și asigurarea sustenabilității afacerilor acestora.

Interpretarea corecta a situațiilor financiare este esențială pentru a gestiona în mod eficient fluxurile de numerar și pentru a face alegeri bine informate în materie de investiții. În cadrul Garanti BBVA, managerii noștri specializați pe zona de relații cu clienții își iau în serios rolul de a alimenta această călătorie educațională. Aceștia îi ghidează pe antreprenori către alegerea unor soluții de finanțare optime, corelate cu parametrii lor specifici de performanță financiară. Credem cu tărie că asigurarea unei finanțări corecte nu este doar esențială, ci și parte integrantă a asigurării sănătății și succesului financiar pe termen lung.

Ce strategie aveți pentru a atrage noi clienți?

Abordarea noastră de a atrage noi clienți este ancorată într-un cadru strategic multifațetat care pune un accent primordial, atât pe servicii exemplare pentru clienți, cât și pe îmbunătățirea continuă a portofoliului nostru de produse și servicii. Oferind în mod constant servicii excepționale clientelei noastre existente, nu numai că le câștigăm loialitatea, dar beneficiem și de recomandările lor valoroase, extinzându-ne astfel organic baza de clienți.

În paralel, căutăm în mod proactiv căi de extindere, cum ar fi participarea la inițiative guvernamentale precum IMM INVEST PLUS, precum și încheierea de acorduri strategice cu entități apreciate precum Banca Europeană de Investiții (BEI) și Corporația Financiară Internațională (IFC). Aceste eforturi de colaborare nu numai că ne consolidează angajamentul de a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), dar oferă și oportunități semnificative de a ne mări portofoliul de clienți.

Mulți antreprenori români aflați la început de drum își supraestimează veniturile și își subestimează cheltuielile. Ce sfaturi aveți pentru antreprenorii debutanți? 

Pentru antreprenorii aspiranți care se aventurează în lumea afacerilor, este esențial să aibă în vedere faptul că la baza succesului afacerii lor stă construirea meticuloasă a unui plan financiar cuprinzător și bine structurat. Deși o idee revoluționară este, fără îndoială, un punct de plecare esențial, capacitatea de a asigura finanțarea și resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit această viziune este la fel de importantă. Un plan de afaceri elaborat cu meticulozitate servește drept busolă de orientare, ajutându-i pe antreprenori să ia decizii informate, orientate spre viitor și să evite alegerile impulsive și potențial dăunătoare care pot împiedica progresul.

În plus, un aspect esențial pentru orice start-up este o înțelegere profundă și nuanțată a segmentului de piață în care operează.

Aceasta presupune o analiză riguroasă a peisajului concurențial, o cunoaștere profundă a tendințelor din industrie și o înțelegere corectă a nevoilor și preferințelor clienților. Prin studierea temeinică a concurenței și prin adoptarea dinamicii pieței, startup-urile se pot poziționa strategic, diferențiindu-și ofertele și livrând o propunere de valoare unică.

Cu toate acestea, dincolo de strategia adoptată și dinamica pieței, antreprenorii trebuie să rămână atenți la factorul uman. Prioritatea acordată satisfacției clienților este primordială, deoarece niciun profit nu poate depăși importanța dezvoltarii unei baze de clienți mulțumiți și loiali. În plus, cultivarea unei forțe de muncă pozitive și implicate este indispensabilă. Angajații fericiți nu numai că au un rol esențial în menținerea unui mediu de lucru armonios, ci și în propulsarea afacerii către obiectivele sale prin dedicarea și angajamentul lor.

Recunoscând provocările financiare care însoțesc adesea lansarea unei noi firme, noi, la Garanti BBVA, înțelegem rolul vital pe care îl joacă sprijinul financiar în etapele de început ale unui start-up. Ca răspuns, am conceput cu meticulozitate un pachet specializat de cont curent, creat special pentru a răspunde nevoilor unice ale startup-urilor. Contul nostru T0 este gândit pentru a le oferi antreprenorilor un colac de salvare financiară, oferind avantajul distinct al comisioanelor zero pe parcursul anului inaugural. Această flexibilitate financiară le permite startup-urilor să navigheze cu încredere printre obstacolele inerente ale oricărui început, permițându-le să aloce resursele mai eficient și să ia decizii financiare informate, care pot fi esențiale în stabilirea unui punct de sprijin solid pe piață.

În concluzie, deși calea antreprenoriatului este incontestabil provocatoare, este în același timp plină de oportunități de creștere și succes. Ancorându-și eforturile într-un plan financiar bine structurat, îmbrățișând perspectivele pieței, acordând prioritate satisfacției clienților și angajaților și beneficiind de sprijin financiar specializat, antreprenorii au șansa dezvoltării unor afaceri de succes, contribuind, în același timp, semnificativ la dezvoltarea mediului de afaceri

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

1 COMENTARIU

  1. Si pentru ca am stat si a citit acest interviu, vreau sa-i multumesc Alexandrei pentru tot ce poate nu am apucat sa ii multumesc!Ii doresc mult succes pe viitor!
    Si pentru mine Mon Paris va fii mereu un restaurant de suflet!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Cercetările Kaspersky dezvăluie amploarea utilizării GenAI în companii și îngrijorările top managementului

Un studiu derulat de Kaspersky în mai multe țări din Europa inclusiv România subliniază o îngrijorare tot mai mare...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv