miercuri, noiembrie 29, 2023

Interviu cu Alina Răducan, Sweet Moments: Angajații mei dau valoare afacerii fiindcă se simt motivați, îndrumați și sprijiniți

Evenimente Club Antreprenor

Interviu cu Alina Răducan,

Fondator, Sweet Moments

Angajații mei dau valoare afacerii 

fiindcă se simt motivați,

îndrumați și sprijiniți

Ați lucrat mai întâi într-o companie cu capital românesc, apoi ați făcut cursurile de Pastry Chef. De unde pasiunea pentru prăjituri și torturi?

Momentele dulci au apărut din pasiunea de a crea prăjituri pentru familia mea. Lucrul acesta a fost inspirat și de la mama mea. Îmi aduc aminte când eram mica, în fiecare zi aveam câte o prăjitură de casa făcută de mama sau bunica. 

Gustul prăjiturilor din cofetăria Sweet Moments este foarte mult asociat de clienții noștri cu gustul prăjiturilor de casă. Sunt prăjituri făcute cu pasiune, din ingrediente cât mai naturale, folosim ouă de la fermă, făină de cea mai bună calitate, ciocolată și cacao belgiană, toate pentru a asigura clienților noștrii gustul și calitatea pe măsură. 

Știam că îmi plac prăjiturile, adoram să lucrez cu ciocolata și îmi plăcea că îmi ieșeau din mâini și din minte preparate senzațional de bune, însă cu toate astea nu m-aș fi gândit să devin Pastry Chef, cel puțin nu la 27 de ani!

Ce maestru cofetar ați avut? Cât de importantă este perfecționarea continuă în această profesie?

Timp de 8 ani am lucrat într-o companie cu capital românesc, având ca responsabilități realizarea de contracte, licitații și păstrarea relației de afaceri în domeniul de sănătate. În tot acest timp cochetam acasă cu momente dulci pentru familie, colegi și prieteni. Apoi la îndemnul soțului meu și al șefului meu m-am înscris la școala de cofetari. Am lucrat în paralel cu jobul meu la un hotel de lux din București, și acolo am învățat, de la lucrurile de bază ale cofetăriei, până la trucuri, lucruri de finețe, respectiv detaliu. În tot acest timp am continuat să fac prăjituri pentru familia mea. 

Până într-o zi, când împreună cu soțul meu am decis să încercăm să deschidem un laborator de cofetărie axat pe vânzarea online, dar având și un magazin fizic.

I-am prezentat planul unui investitor, un om minunat care a crezut în mine, care m-a încurajat, sprijinit și învățat cele mai bune sfaturi, o persoană pe care, deși nu făcea parte din familia mea, am considerat-o de multe ori ca fiind tatăl meu și de acolo am început această aventură numită Sweet Moments. 

Care a fost cea mai mare provocare pe care ați întâmpinat-o în decursul carierei dumneavoastră?

În acest domeniu provocările sunt zilnice. Vorbim despre un business creat de la 0, un business care oferă clienților săi un altfel de dulce, cu produse delicioase și lipsite de potențiatori de gust sau alte “ciudățenii”. 

Provocarea a început la 27 ani, când am pornit afacerea și drumul acesta după 8 ani a fost presărat cu multe provocări, momente frumoase și satisfacție pe măsură. 

Poate că cea mai mare provocare a fost să regândim strategia de business în perioada pandemică, să avem în obiective protejarea angajaților, protejarea business-ului și în același timp păstrarea nivelului operațional.

Care este profilul clienților dumneavoastră? Ce strategie aveți pentru atragerea altor clienți?

Încă de la început brandul Sweet Moments a fost creat în jurul clienților din mediul online, aici strategia noastră este în continuă dezvoltare. Totodată, evenimentele de nuntă, botez și corporate sunt cele vizate de noi. 

Cu ce vă diferențiați de competiție?

Toate produsele sunt realizate în laborator propriu, începând cu blatul pentru prăjituri și terminând cu decorurile. Materia primă este obținută de la producători locali, rețetele au la bază doar ingrediente proaspete, cât mai naturale, preparatele sunt repartizate în camera frigorifică, iar transportul nu este nici el neglijat, produsele ajungând la client cu propria noastră rețea logistică de transport frigorific autorizat. 

Exigența și devotamentul echipei Sweet Moments și-au spus cuvântul, existând până în prezent peste 80.000 de clienți fericiți și peste 15.000 de prezențe la diferite evenimente, iar livrările săptămânale au depășit pragul de 400. 

Care sunt cele mai solicitate produse?

Platourile de mini prăjituri sunt foarte căutate și solicitate fiind urmate de torturile aniversare. 

Care a fost cea mai valoroasă comandă? De la cine a provenit?

Fiecare comandă este importantă pentru noi. Echipa lucrează cu aceeași pasiune și entuziasm atât pentru o comandă mică formată dintr-un tort sau platou de prăjituri cât și pentru comenzile mari care ajung la nivelul zecilor de kilograme de tort sau prăjituri.

Avem solicitări din partea companiilor, a persoanelor fizice și a instituțiilor publice, atât din țară, cât și din afara țării.

Ce ingrediente și echipamente folosiți?

Ingredinte cât mai naturale, selectate exigent pentru a oferi clienților cea mai bună calitate a produselor. 

Echipamentele sunt profesionale, laboratorul fiind echipat conform normelor obligatorii din domeniul alimentației publice. 

Ați dezvoltat sau îmbunătățit vreodată o rețetă?

Rețetele Sweet Moments sunt rețete proprii, lucrate cu tehnologi, cofetari, oameni speciali aleși pentru a bifa toate gusturile din gama cumpărătorilor. 

Avem atât produse fresh pentru iubitorii de fructe, gusturi proaspăt aromate cât și produse pe bază de ciocolată. 

Constant aducem game noi de produse, respectăm tendințele în acest domeniu și suntem în pas cu cerințele clienților.

Cum apreciați cererea actuală pentru candy bar-ur-ile de nunți și botezuri?

Candy bar-ul este piesa de rezistență. Indiferent de ocazia pentru care ai organizat o petrecere, candy bar-ul nu poate să lipsească. Multitudinea de variante din care poți alege și design-ul ales în funcție de tematica evenimentului îi vor face pe toți să își amintească de cum au fost întâmpinați la party. Echipa Sweet Moments se ocupă de prepararea cât mai atentă a produselor, amenajarea decorului la locație și demontarea obiectelor de decor. 

De ce calități este nevoie pentru a reuși într-un astfel de domeniu?

Pentru a pune bazele unei afaceri este nevoie de pasiune în afaceri, multă creativitate, flexibilitate, perseverență și o gândire antreprenorială care să te ajute în elaborarea unor strategii de dezvoltare, indiferent de „zgomotul de fundal”.

Am învățat că mai întâi de toate trebuie să fiu un lider pentru echipa mea. Angajații mei dau valoare afacerii fiindcă se simt motivați, îndrumați și sprijiniți.

Care este cea mai frumoasă laudă pe care a primit-o cofetăria?

Suntem mândri fiindcă primim laude în fiecare zi din partea clienților însă îmi aduc aminte de un moment când am primit un apel de la o doamnă din Olanda și ne-a rugat să le facem o surpriza copiilor, prin livrarea unor pachete de mini prăjituri. Am livrat comanda, iar a doua zi ne-a trimis un email în care ne mulțumea fiindcă i-am făcut cea mai mare bucurie, copiii au spus că au mâncat cele mai bune prăjituri, gust ce le-a adus aminte de mama și copilăria lor și așa au simțit-o mult mai aproape de ei. 

Este o satisfacție inegalabilă când primești laude în modul acesta.

Cum vedeți evoluția afacerii dumneavoastră?

Se spune că o afacere nu poate crește mai mult decât nivelul celor care o conduc. Investesc constant în abilitățile mele și urmez cursuri de dezvoltare personală și management. O afacere de succes are la bază nu doar o idee genială, ci și un antreprenor de top. 

Ne dorim în viitorul apropiat deschiderea celei de-a doua locații în inima orașului pentru o expunere mai mare către clienții noștri și dezvoltarea unor pachete de work-shopuri pentru doritorii pasionați de dulce. 

Până atunci ne puteți vizita la adresa: Str. Emil Racoviță, Nr 25, Sector 4, București, număr de telefon; 0745.199.938 sau la adresa de email info@sweetmoments.ro

Poți intra pe site-ul nostru: www.sweetmoments.ro

Fericirea are gust de dulce, dulcele Sweet Moments!

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024 -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Cercetările Kaspersky dezvăluie amploarea utilizării GenAI în companii și îngrijorările top managementului

Un studiu derulat de Kaspersky în mai multe țări din Europa inclusiv România subliniază o îngrijorare tot mai mare...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Agentia re7consulting agentie de marketing online si Social Media
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business - ClubAntreprenor.ro 2024! -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv