marți, iulie 16, 2024

Interviu cu Alexandra Trufaș-Ipate, Co-fondator, Trufash: Fiecare lumânare Trufash îmbogățește atmosfera casei cu o aromă rafinată

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Interviu cu Alexandra Trufaș-Ipate

Co-fondator, Trufash

Fiecare lumânare Trufash îmbogățește atmosfera casei cu o aromă rafinată

Când ați decis să vă înființați propria firmă? Care au fost principalele motive? Ce a stat la baza alegerii numelui / brandului Trufash, brand de creații parfumate handmade?

Decizia de a înființa Trufash a venit ca o evoluție firească a pasiunii noastre pentru creații parfumate handmade, precum și pentru descoperirea lumii prin intermediul călătoriilor noastre. Ideea a încolțit în mintea mea în preajma sărbătorilor de iarnă din 2022, în timpul unei vizite la Iași. Într-o întâlnire întâmplătoare cu o artistă locală, am fost captivată de arta fabricării lumânărilor parfumate.

Revenind la Brașov împreună cu soțul meu, am început să experimentăm împreună acest hobby plăcut, creând primele lumânări parfumate, motivați de dorința de a economisi bani (fiind mari consumatori de astfel de minuni parfumate) dar și de bucuria de a crea ceva cu mâinile noastre.

Uitându-mă în urmă, acele prime încercări au fost modeste, dar feedback-ul pozitiv primit de la prieteni și cunoscuți ne-a încurajat să ne dedicăm perfecționării acestui artizanat.

Numele “Trufash” a fost ales cu grijă pentru a reflecta mândria și angajamentul nostru față de calitate și esența brandului nostru. Lumânările create de noi au darul de a conecta oamenii cu frumusețea și amintirile lumii cu fiecare aromă și fiecare pâlpâire blândă a flăcării, fiecare produs fiind inspirat dintr-o destinație care pe noi ne-a impresionat.

În română, cuvântul “trufaș” sugerează mândrie și calitate, iar adaptarea sa subtilă la “Trufash” în engleză păstrează aceste conotații pozitive, adăugând un aer de rafinament.

Procesul de alegere a numelui a fost unul meticulos. Am dorit un nume unic, memorabil și ușor de pronunțat, care să reflecte angajamentul nostru față de eleganță și calitate premium, adaptabil la diverse piețe și disponibil ca și domeniu web.

Am testat numele în grupuri țintă pentru a ne asigura că rezonăm bine cu diferite demografii și culturi. Rezultatele au confirmat că “Trufash” îndeplinește toate așteptările noastre și întărește identitatea brandului nostru, facilitând o legătură emoțională puternică și memorabilă cu clienții noștri.

Ce experiență profesională aveați înainte de a înființa compania?

Atât eu, cât și Sorin (soțul meu) aveam experiență în domenii total diferite dar care ne-au ajutat să dezvoltăm abilități și competențe esențiale pentru succesul afacerii noastre.

Eu, venind din domeniul medical, cu peste un deceniu de experiență ca și asistent medical în stomatologie, am dezvoltat atenția la detalii, organizarea și comunicarea eficientă cu pacienții. Aceste competențe mă ajută acum la Trufash în gestionarea proceselor de fabricație, dezvoltare de produse, precum și în interacțiunea cu clienții noștri.

Sorin, cu un background solid în tehnologie și managementul produselor, a adus experiența necesară pentru dezvoltarea platformei web a Trufash, optimizarea gestionării stocurilor, și integrarea sistemelor de contabilitate și plăți online. Experiența lui în lansarea și scalarea produselor inovative în diverse sectoare a contribuit la poziționarea strategică a Trufash pe nișa lumânărilor parfumate de lux.

Pasiunea noastră comună pentru călătorii și parfumuri a inspirat crearea Trufash și modelat filosofia brandului. Această pasiune este reflectată pe blogul nostru de călătorii „Pe cărări în doi”, unde povestim despre experiențele noastre culturale, iar fiecare lumânare poartă cu sine o combinație unică de arome, specifică locului care a inspirat-o.

În esență, Trufash este o îmbinare armonioasă între pasiuni personale, experiență profesională și un angajament profund față de calitate și sustenabilitate, toate contribuind la crearea unui brand autentic în industria de lifestyle.

Cum vă protejați marca?

Pentru a proteja marca Trufash la nivel european, suntem în proces de înregistrare a mărcii prin Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală, asigurându-ne că identitatea și creațiile noastre sunt protejate în toate statele membre UE.

Suntem, de asemenea, afiliați la GLN (Global Location Number), ceea ce înseamnă că fiecare locație a noastră poate fi identificată global. Mai mult, am atribuit un GTIN (Global Trade Item Number) fiecărui produs al nostru, pentru a asigura trasabilitatea și autenticitatea. Aceste măsuri esențiale nu doar protejează brandul împotriva contrafacerii, ci și asigură clienții că produsele Trufash sunt autentice.

Aceste practici sunt vitale pentru creșterea continuă și consolidarea prezenței noastre pe piața europeană, construind încrederea clienților noștri.

De unde vă procurați materiile prime necesare?

Pentru a ne asigura că ne distingem într-o piață competitivă de lumânări parfumate handmade, la Trufash ne concentrăm pe proveniența și calitatea superioară a materiilor prime. Selectăm cu grijă fiecare componentă de la furnizori de top din UE și SUA, asigurându-ne că produsele noastre reflectă standardele înalte de calitate și sustenabilitate.

 • Ceara: provenită din Regatul Unit și Suedia, ceara noastră se remarcă prin puritatea și calitatea sa de ardere eficientă, uniform și curate.

 • Fitilele: utilizăm două tipuri de fitile:

  • Fitile din bumbac: importate din Regatul Unit, acestea sunt fabricate din bumbac natural, fără plumb, asigurând o ardere sigură și durabilă.

  • Fitile din lemn: fitile premium, realizate din lemn de pomi fructiferi autohtoni și produse în SUA, în fabrici certificate FSC (Forest Stewardship Council).
 • Vasele: importate din Italia, vasele noastre sunt atât funcționale, cât și estetic plăcute, garantând durabilitate și siguranță pe parcursul arderii.

 • Aromele: selectate din Regatul Unit, SUA și Grecia, fiecare esență este aleasă pentru complexitatea și persistența sa, oferind o experiență olfactivă deosebită.

 • Ambalajele: provenite din Regatul Unit, asigură aspectul atrăgător și sustenabilitatea produselor, conform angajamentului nostru pentru protecția mediului și reciclare.

Această atenție deosebită pentru materiile prime de înaltă calitate reflectă angajamentul Trufash pentru produse autentice, durabile și ecologic responsabile. Produsele Trufash nu oferă doar o ambianță plăcută, ci și contribuie la un stil de viață sănătos și responsabil.

Cum funcționează exact procesul de fabricație a produselor dumneavoastră? Ce echipamente și utilaje folosiți?

Procesul de fabricație al lumânărilor Trufash este meticulos și implică o serie de pași preciși, utilizând atât tehnică artizanală cât și echipamente specializate pentru a asigura calitatea și consistența produsului final.

 • Selecția materiilor prime

Alegem cu atenție materiile prime folosite, de la ceara de cocos sustenabilă pentru ardere curată și retenție excelentă a parfumului, la uleiuri parfumate de înaltă calitate, fără ftalați, până la fitile din bumbac fără plumb, care ard curat și sunt sigure pentru utilizare în interior.

 • Topirea și temperarea cerii

În procesul de topire și temperare a cerii, utilizăm cuve specializate pentru topirea acesteia și termometre speciale, oferind un control precis al temperaturii pentru a evita deteriorarea uleiurilor parfumate.

 • Adăugarea parfumurilor

Pentru distribuția uniformă a aromelor, e nevoie ca parfumurile să fie adăugate la momentul potrivit, atunci când ceara atinge temperatura optima.

 • Turnarea cerii

În etapa de turnare a cerii, utilizăm recipiente rezistente la căldură pentru a turna ceara parfumată în vasele finale, fiecare recipient fiind poziționat manual pentru a asigura alinierea precisă a fitilului. De asemenea, folosim dispozitive speciale pentru a menține fitilul centrat în timpul întăririi cerii, garantând astfel o ardere uniformă a lumânării.

 • Răcirea și întărirea

Lumânările sunt lăsate să se răcească la temperatura camerei pentru a se întări uniform, proces care poate dura câteva ore.

 • Finisarea

În procesul de finisare, fiecare lumânare este atent verificată pentru a identifica orice imperfecțiuni, urmând să aplicăm finisaje finale, cum ar fi netezirea suprafeței și tăierea fitilului la lungimea optimă.

 • Ambalarea

Folosim materiale de ambalare sustenabile și echipamente pentru sigilarea produselor, asigurând protecție în timpul transportului.

 • Controlul calității

Fiecare lot de lumânări este supus unui control riguros de calitate pentru a asigura că fiecare produs respectă standardele noastre înalte.

Procesul nostru meticulos de fabricație, care combină tehnica artizanală cu echipamentele moderne, asigură că fiecare lumânare Trufash nu doar îmbogățește atmosfera casei cu o aromă rafinată, ci și respectă angajamentul nostru de a proteja mediul înconjurător.

Care sunt prețurile creațiilor dumneavoastră? Cum se pot achiziționa?

Prețurile creațiilor noastre Trufash variază în funcție de dimensiunea și durata de ardere a lumânărilor, oferind opțiuni pentru diverse preferințe și necesități. Iată o detaliere a prețurilor:

 • Lumânare 70g, timp de ardere 15-18 ore – 39 RON

 • Lumânare 150g, timp de ardere 32-37 ore – 75 RON

 • Lumânare 210g, timp de ardere 45-52 ore – 93 RON

 • Lumânare 250g, timp de ardere 53-62 ore – 143 RON (cu preț promoțional de lansare de 107 RON)

 • Lumânare 650g, timp de ardere 92-107 ore – 291 RON (cu preț promoțional de lansare de 204 RON)

De asemenea, oferim tablete parfumate (4 * 14g) la prețul de 25 RON. Pentru programul B2B, refill-urile pentru lumânări sunt disponibile la aproximativ 50% din prețul standard al lumânărilor, oferind astfel o opțiune eficientă dpdv cost pentru afacerile din domeniile de înfrumusețare și ospitalitate.

Produsele noastre pot fi achiziționate prin mai multe canale:

 • Magazinul online: Vizitați site-ul nostru, trufash.ro, unde întreaga noastră gamă de produse este disponibilă pentru comandă directă. Aici puteți beneficia de oferte promoționale și puteți explora întreaga colecție de arome și dimensiuni.

 • Saloane de înfrumusețare: Colaborăm cu diverse saloane de înfrumusețare din Brașov, unde clienții pot cumpăra produsele noastre direct.

 • Evenimente: Participăm la diverse evenimente, târguri și expoziții unde clienții au ocazia să testeze și să achiziționeze produsele noastre într-un cadru interactiv.

Această diversitate de canale de achiziție ne permite să ne conectăm cu clienții în multiple contexte, facilitând accesul la produsele noastre de înaltă calitate, parfumate și realizate manual, pentru a îmbunătăți orice spațiu cu aromele noastre unice.

Care a fost cea mai valoroasă comandă? De la cine a provenit?

Deși fiecare comandă este importantă pentru noi la Trufash, colaborările cu spa-uri și saloane de înfrumusețare aduc o valoare adăugată specială, atât financiar, cât și în termeni de parteneriate pe termen lung. Aceste afaceri caută să creeze o atmosferă relaxantă și primitoare, iar lumânările noastre parfumate joacă un rol esențial în realizarea acestui obiectiv.

Lumânările Trufash sunt proiectate să ofere o experiență senzorială unică, transformând orice spațiu într-o oază de calm și relaxare. În spa-uri și saloane, ambianța este la fel de importantă ca și serviciile oferite. Lumânările noastre, fabricate din ingrediente de înaltă calitate, ajută la crearea unei atmosfere liniștitoare care să îmbogățească experiența clienților.

Prin programul nostru B2B, oferim refill-uri pentru lumânări la prețuri competitive, sprijinind astfel afacerile în menținerea unei atmosfere plăcute cu costuri operaționale optimizate. Această abordare aduce valoare atât pentru Trufash, cât și pentru partenerii noștri, pe termen lung.

Astfel, în timp ce fiecare comandă individuală contribuie la succesul Trufash, parteneriatele strategice cu spa-uri și saloane de înfrumusețare sunt cele care aduc cele mai mari beneficii pe termen lung, atât în termeni de venituri, cât și în consolidarea poziției noastre pe piață.

În cât timp ajunge comanda unui client la adresa acestuia? Cu ce firme de curierat colaborați?

În general, o comandă pleacă de la noi în 48-72 de ore de la plasarea acesteia, deoarece produsele sunt fabricate special pentru fiecare comandă, asigurând astfel prospețimea fiecărui produs. Sunt și perioade când reușim să expediem în 24 de ore, pentru produsele cele mai îndrăgite care sunt comandate foarte des sau dacă este o perioadă mai puțin aglomerată.

Pentru livrarea comenzilor, nu lucrăm exclusiv cu o firmă de curierat, ci folosim un agregator al ofertelor pentru a alege, de fiecare dată, cea mai bună variantă de cost și timp.

Este și un mod de optimizare a costurilor pentru noi, mai ales că oferim transport gratuit pentru cumpărători, oriunde în România.

Cum percepeți nivelul de concurență / competiție în acest segment – lumanari parfumate handmade?

Segmentul lumânărilor parfumate handmade este intens competitiv, dar oferă și numeroase oportunități pentru branduri care pot aduce un element distinctiv și inovativ.

Percepția mea asupra nivelului de competiție se concentrează pe următoarele aspecte:

Diferențierea produsului

Într-o piață caracterizată de o diversitate mare de opțiuni, lumânările handmade oferă posibilitatea unică de a se diferenția prin calitate, ingrediente naturale și procese de fabricație sustenabile. La Trufash, ne evidențiem prin utilizarea cerii de cocos și a uleiurilor esențiale de înaltă calitate, precum și prin crearea de parfumuri unice care evocă experiențe și amintiri speciale, inspirate din călătorii.

Tendințe ale consumatorilor

Exigența și informarea crescândă a consumatorilor din acest segment oblige brandurile să fie transparente și angajate în practici etice și ecologice. Conștientizarea și aprecierea produselor artizanale și ecologice este în creștere, lucru care poate fi în favoarea noastră.

Prezența pe piață

Competiția nu vine doar de la micropoducători, ci și de la brandurile mari, care se extind în segmentul “natural” sau “ecologic”. Cu toate acestea, strategia noastră de a colabora directă cu spații selecte și investiția în prezență online solidă ne ajută să rămânem competitivi.

Strategii de marketing și vânzări

Capacitatea de a comunica eficient originea și beneficiile produselor poate crea o legătură profundă cu clienții. Marketingul nostru se concentrează pe povești autentice ce au inspirat creațiile noastre și pe promovarea beneficiilor aromoterapiei prin lumânări.

Inovație și adaptabilitate

Menținerea competitivității presupune o continuă adaptare la tendințe și inovații. De exemplu, extinderea liniei noastre de produse pentru a include lumânări care pot fi folosite și pentru masaj sau dezvoltarea de noi parfumuri care răspund dorințelor clienților sunt modalități prin care încercăm să ne menținem relevanți și atractivi.

În concluzie, deși competiția este mare, consider că există multe oportunități pentru Trufash să se distingă și să crească în acest segment. Focusul pe calitate, inovație, și grija pentru clienți fiind resursele noastre cheie într-un mediu competitiv.

Aveți sediul în Brașov, un oraș și un județ cu foarte mulți turiști. Care este profilul clienților dumneavoastră? Vă bazați și pe turiști?

Sediul nostru este situat în Brașov, un oraș vibrant și un centru turistic important, iar această locație ne influențează semnificativ profilul clienților. Targetăm diverse categorii de clienți, inclusiv persoane preocupate de impactul ecologic al alegerilor lor de consum, căutători de produse de lux, precum și cei care doresc să ofere cadouri memorabile și personale. Aceste grupuri reflectă o varietate de preferințe și stiluri de viață, de la tineri profesioniști până la persoane care apreciază calitatea superioară și sustenabilitatea, mulți dintre ei fiind atrași de experiențele culturale și de călătorie pe care le oferim prin produsele noastre.

În plus, turismul joacă un rol important în strategia noastră de business. Avem în vedere deschiderea unui magazin fizic în orașul Râșnov, recunoscut pentru atractivitatea sa turistică, pentru a beneficia de fluxul constant de vizitatori. Acest magazin concept va oferi o experiență olfactivă unică, invitând clienții să pornească într-o călătorie în jurul lumii prin cele peste 40 de arome pe care le oferim. Ideea este ca acest spațiu să fie mai mult decât un punct de vânzare, ci o destinație în sine, care să îmbogățească experiența turistică a vizitatorilor și să le ofere o amintire aromatică memorabilă de la Râșnov.

Estimăm că acest magazin va fi deschis la mijlocul lunii iulie, reprezentând un pas emoționant în evoluția brandului nostru. Acesta va permite nu doar accesul mai facil al oamenilor la produsele noastre, ci și oportunitatea de a întări conexiunea vizitatorilor cu brandul Trufash, printr-o experiență directă și personalizată.

Care este strategia de dezvoltare a Trufash în următoarea perioadă?

Strategia de dezvoltare a Trufash pentru următoarea perioadă se concentrează pe inovare, extindere și consolidare. Iată principalele direcții pe care intenționăm să le urmăm:

Extinderea gamei de produse

Vom continua să diversificăm oferta noastră de produse, introducând noi linii de lumânări pe bază de uleiuri esențiale și lumânări pentru masaj, care să adauge valoare experienței clienților noștri și să răspundă cererii în creștere pentru produse de wellness.

Plănuim de asemenea să lansăm o linie nouă de săpunuri și loțiuni, cu accent pe ingrediente naturale și sustenabile, pentru a completa experiența olfactivă oferită de lumânările noastre.

Lansarea programului B2B pentru sectoarele de înfrumusețare și ospitalitate

Vom iniția un program special B2B, destinat saloanelor de înfrumusețare, spa-urilor, hotelurilor și pensiunilor. Acest program va oferi refill-uri pentru lumânări în baza unui abonament, facilitând astfel accesul continuu la produsele noastre de înaltă calitate la un cost redus.

Scopul programului este să ajute aceste afaceri să mențină o atmosferă plăcută și relaxantă pentru clienți și să gestioneze eficient costurile asociate cu reînnoirea frecventă a lumânărilor. Prin folosire opțiunii de refill, costurile pot scădea la aproximativ 50%, astfel că produsele noastre devin mai accesibile și mai atractive pentru utilizarea continuă.

Programul va include și consultanță personalizată pentru fiecare afacere în parte, pentru alegere aromelor și a produselor care se potrivesc cel mai bine cu brandul și activitatea, precum și suport constant pe toată perioada colaborării.

Această inițiativă va întări relațiile noastre comerciale și va crește prezența Trufash în sectoarele de wellness și ospitalitate, oferind partenerilor noștri o soluție sustenabilă și economică.

Integrând acest program în strategia noastră globală, Trufash își propune nu doar să extindă aria de acoperire a pieței, dar și să adâncească relațiile cu sectoarele cheie care valorizează experiența senzorială premium pe care o oferim. Acest pas strategic subliniază angajamentul nostru de a inova în mod constant în serviciul clienților noștri și de a răspunde nevoilor specifice ale pieței cu soluții creative și eficiente din punct de vedere cost.

Deschiderea magazinului concept în Râșnov

Deschiderea magazinului fizic în Râșnov va fi un pas important pentru noi. Acesta va fi mai mult decât un punct de vânzare; va fi o destinație specială, unde turiștii vor putea să exploreze și să se bucure de o călătorie olfactivă prin gama noastră de produse.

Tehnologizarea și digitalizarea

Planificăm să investim în tehnologie pentru a crește eficiența producției și a logisticii. Aceasta implică digitalizarea gestionării stocurilor și optimizarea platformei noastre online. pentru a îmbunătăți experiența de cumpărare a clienților și a extinde capacitățile noastre de e-commerce.

Expansiunea pe piețe internaționale

Având în vedere recunoașterea de care se bucură brandul nostru pentru calitate și inovație, următorul pas firesc este extinderea pe piețele internaționale. Vom explora oportunitățile de distribuție în Europa și, ulterior, în America de Nord, utilizând canale online și parteneriate cu retaileri selectați.

Sustenabilitatea și responsabilitatea socială

Vom continua să promovăm și să integrăm practici sustenabile în toate aspectele operațiunilor noastre, de la selecția materiilor prime până la procesele de producție și ambalare. De asemenea, ne propunem să colaborăm cu organizații locale și internaționale pentru a sprijini inițiativele de conservare a mediului.

Consolidarea brandului și marketingul

Ne vom concentra pe consolidarea și promovarea identității noastre de brand, amplificând mesajele care reflectă valorile noastre fundamentale. Planificăm să dezvoltăm campanii de conținut captivante, să colaborăm cu influenceri relevanți din industrie și să participăm la expoziții și târguri internaționale pentru a crește gradul de recunoaștere al brandului nostru.

Pregătiți și o linie de săpunuri și loțiuni. Când va fi lansarea?

Într-adevăr, la Trufash ne aflăm într-un proces continuu de inovare și extindere a gamei noastre de produse. În prezent, lucrăm la diversificarea ofertei noastre de lumânări, planificând introducerea unei noi linii de lumânări realizate pe baza de uleiuri esențiale. Acestea vor oferi nu doar aroma plăcută caracteristică, ci și beneficii terapeutice, marcând un pas important în evoluția brandului nostru.

De asemenea, avem în plan să lansăm și o gamă de lumânări pentru masaj, care combină plăcerea olfactivă cu relaxarea corporală, pentru o experiență de spa în confortul propriului cămin.

Pe lângă lumânări, vom extinde gama de produse odată cu lansarea unei linii de săpunuri și loțiuni, care va refelcta standardelele noastre înalte de calitate și sustentabilitate. Aceste noi produse vor conține ingrediente naturale și parfumuri captivante pentru a completa experiența senzorială pe care o oferim și estimăm că vor fi disponibile clienților noștri la începutul anului viitor.

Ne dorim să aducem pe piață produse care îmbunătățesc nu doar mediul imediat, ci și starea generală de bine. Întreaga echipă Trufash este entuziasmată de aceste noi adăugiri și abia așteptăm să le împărtășim cu clienții noștri.

Cât de mult vă influențează creșterea taxelor din ultimii ani?

Impactul creșterii taxelor din ultimii ani asupra activității noastre la Trufash este considerabil. Aceste schimbări ne afectează în mod direct costurile de producție și operare, impunându-ne să fim mai atenți și mai inovatori în gestionarea afacerii noastre.

În primul rând, creșterea taxelor se reflectă în costurile materialelor și ale transportului, ceea ce ne determină să reevaluăm continuu lanțul nostru de aprovizionare și să căutăm soluții pentru minimizarea acestor costuri, fără a compromite calitatea produselor noastre. Colaborăm strâns cu furnizorii care împărtășesc angajamentul nostru pentru sustenabilitate și eficiență, pentru a putea gestiona aceste costuri suplimentare fără a impacta prețul final al produselor.

De asemenea, ne-am asumat angajamentul continuu față de practicile eco-friendly, chiar și în fața creșterii costurilor. Investim în tehnologii și materiale care, costisitoare în primă fază dar care aduc beneficii pe termen lung, pentru mediu dar și pentru eficiența noastră operațională.

Pentru a contracara aceste creșteri de taxe, ne concentrăm pe optimizarea internă, îmbunătățind procesele de producție și adoptând tehnologii care să ne ajute să reducem risipa. De asemenea, accelerăm eforturile de digitalizare a aspectelor administrative ale afacerii noastre, cu scopul de a reduce cheltuielile și de a îmbunătăți experiența clienților.

În concluzie, deși creșterea taxelor a reprezentat o provocare, ne-a oferit și oportunitatea de a ne reevalua și optimiza operațiunile. Ne menținem adaptabili și deschiși la inovații, asigurându-ne că Trufash rămâne competitiv pe piață, respectând în același timp valorile noastre fundamentale legate de sustenabilitate și calitate.

Ce credeți că ar trebui să facă viitorul Executiv pentru a moderniza administrația, a reduce birocrația și a stimula mediul de afaceri?

Pentru a moderniza administrația, a reduce birocrația și a stimula mediul de afaceri, cred că viitorul Executiv al României ar trebui să acorde o atenție specială provocărilor cu care se confruntă producătorii artizanali, ca și noi. Aceasta implică adoptarea unor măsuri specifice care să reflecte necesitățile unice ale acestui sector, diferite de cele ale producătorilor la scară largă.

Simplificarea proceselor administrative pentru întreprinderile mici și mijlocii, inclusiv pentru producătorii artizanali, ar trebui să fie o prioritate. Diferențierea cerințelor birocratice între aceștia și producătorii industriali ar putea reduce povara administrativă.

Simplificarea procesului de gestionare a deșeurilor sau asigurarea unor sisteme de suport pentru afacerile mici ar fi de asemenea foarte utile.

Un alt aspect benefic ar fi introducerea unor programe de formare și suport pentru digitalizarea afacerilor mici, pentru a reduce birocrația și a îmbunătăți eficiența.

În concluzie, pentru a sprijini cu adevărat producătorii artizanali și a stimula mediul de afaceri, este esențial ca viitorul Executiv să recunoască specificitățile acestui segment prin politici adaptate, care să permită dezvoltarea artizanilor, cu sprijin concret pentru conformitate ecologică și digitalizare.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

SYMMETRICA: Business în creștere cu 40% în primul semestru datorită lucrărilor de infrastructură și interesului crescut pentru produsele premium

Volumul total de produse livrate s-a majorat cu 30%, la 2,7 mil. mp/ml Vânzările de produse...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv