marți, iulie 16, 2024

Interviu cu Florentina Ispas, Fondator & Manager Educațional, IT Junior: Oferim elevilor noștri o educație de cea mai înaltă calitate, adaptată nevoilor actuale

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Interviu cu Florentina Ispas

Fondator & Manager Educațional, IT Junior

Oferim elevilor noștri o educație de cea mai înaltă calitate, adaptată nevoilor actuale

 

Când și în ce context ați decis să fondați IT Junior? Cu ce obiective ați plecat la drum?

Sunt Florentina Ispas și povestea noastră, a școlii de programare și robotică IT Junior, a început acum 7 ani, iar de atunci, mii de cursanți de toate vârstele ne-au trecut pragul. Ca trainer educațional, dar și ca părinte, am visat dintotdeauna să existe un loc în care copiii și tinerii să învețe tehnologia digitală actuală cu plăcere.

Din lipsa de programe educaționale adaptate, părinții și copiii doreau alternative la sistemul educațional tradițional, programe care să stimuleze creativitatea prin joacă, acesta a fost principalul obiectiv. La școala noastră programarea și robotica se învață într-o atmosferă caldă de familie, dar cu resurse de ultima generație și metode de predare inovatoare.

Așa am început să dezvolt școala IT Junior prin cursuri de IT și robotică pentru copii cu vârste între 8 – 18 ani.

Cunoștințele de bază ale calculatorului îi ajută chiar acum la școală, indiferent ce educație vor urma sau ce loc de muncă vor avea. Elementele de bază din programare sau graphic design le vor asigura viitorilor adulți un drum de succes în meseriile IT, dar și în multe alte domenii.

Pe scurt, doream un mediu favorabil, ce stimulează atingerea potențialului maxim al copiilor, o reală platformă care să le permită să evolueze.

Prin intermediul cursurilor IT Junior, copiii înțeleg programarea mai ușor și capătă o anumită înțelegere și îndemânare a dispozitivelor din jurul lor. În fiecare moment, ei creează ceva, simt și văd, și experimentează în timp real.

Ce echipă de profesori/traineri aveți?

Echipa noastră este formată din tineri pasionați de tehnologie și cu vocație pedagogică, cu o vastă experiență în predarea informaticii copiilor și adolescenților. Oferim elevilor noștri o educație de cea mai înaltă calitate, adaptată nevoilor actuale.

Care sunt cele mai solicitate cursuri? Pe ce abilități se pune accent?

La IT Junior oferim o gamă variată de programe educaționale digitale adaptate vârstei și nivelului fiecărui copil. De la cursuri de robotică și programare jocuri pentru cei mici de 8-9 ani, la programe avansate de informatică, Web, Python, C++ pentru elevii de 10-18 ani, programele noastre sunt concepute pentru a stimula curiozitatea și a dezvolta abilitățile digitale esențiale.

Avem tot mai multe solicitări pentru cursuri individuale 1 la 1 care oferă suport personalizat pentru o mai bună înțelegere a materiei școlare și o pregătire temeinică pentru examenul de BAC și olimpiade.

Pe lângă abilitățile tehnice de programare, la IT Junior se pune accent și pe puterea de concentrare, perseverență, colaborare și lucrul în echipă. Multe proiecte de programare se realizează în echipă, unde copiii învață să colaboreze și să comunice eficient. Succesul în proiectele de programare le oferă copiilor încredere în sine și îi motivează să continue să învețe și să exploreze domeniul IT.

Pas cu pas, ajungi departe: La IT Junior, încurajăm copiii să fie perseverenți și să nu renunțe la visurile lor. Chiar dacă pașii pot părea mici la început, prin dedicare și efort constant, ei reușesc.

De la ce vârstă minimă poate veni un copil la IT Junior și care este vârsta maximă?

Vârsta minimă pentru a participa la programele IT Junior este de 8 ani. Deși programarea este o abilitate valoroasă pentru copiii de toate vârstele, programele noastre sunt special concepute pentru a se potrivi nevoilor și intereselor specifice fiecărei grupe de vârstă.

Cele mai solicitate grupe de vârstă la IT Junior sunt:

  • 8-9 ani: Programele noastre pentru această grupă de vârstă se concentrează pe introducerea în conceptele de bază ale programării într-un mod distractiv și interactiv. Copiii învață să utilizeze blocuri de cod, să programeze roboți și să creeze jocuri simple. https://www.facebook.com/itjuniorcursuri/
  • 10-12 ani: Copiii învață să programeze jocuri și aplicații mai complexe, lucrând totodată la proiecte de grup.
  • 13-18 ani: Programele pentru adolescenți se concentrează pe limbaje de programare populare precum Python, JavaScript și C++. Elevii își dezvoltă abilitățile de programare avansată și își pregătesc portofoliile pentru a-și demonstra abilitățile potențialilor angajatori sau universități.

 

Unde aveți sălile de curs?

Sediul principal al școlii este situat în București, zona Piața Romană, pe strada Amzei nr. 5-7 și primește lunar aproximativ 400 de cursanți într-un mediu modern și prietenos. Cursurile se desfășoară atât la sediul IT Junior, în timpul săptămânii, cât și online.

Cât timp durează cursurile? Care sunt costurile?

Înscrierile la Școala IT Junior se pot face pe tot parcursul anului școlar. Oferim cursuri cu predare în limba română și engleză, în format de grup, individual 1 la 1 sau pentru copii care fac homeschooling. Cursurile includ rapoarte de progres, feedback personalizat, un portofoliu cu proiectele realizate și o diplomă de participare la final. Durata programului complet al Școlii IT Junior este de 3 ani. Fiecare nivel de curs are o durată de 6-8 luni, fiecare lecție având o durată de 60 sau 75 de minute, în funcție de cursul ales. Costul lunar al unui curs este de 380 de lei.

Cum decurg cursurile online?

La Școala IT Junior, cursurile online se desfășoară pe o platformă interactivă prietenoasă cu copiii, care le permite să participe activ la lecții, să realizeze proiecte și să interacționeze cu trainerii și colegii. Cursantii au acces la platforma elearning IT Junior cu materiale didactice interactive și la suportul permanent al trainerilor.

Recomandăm cu drag cursurile IT Junior www.itjunior.ro Cum vă simțiți când primiți astfel de mesaje, în social media sau prin alte surse?

Suntem bucuroși să primim feedback pozitiv, asta înseamnă că ne-am atins obiectivul de a oferi elevilor noștri o educație de calitate în domeniul IT. Feedback-ul părinților, dar și al copiilor, ne motivează să continuăm să ne îmbunătățim cursurile și să le facem și mai atractive pentru copii.

Ce ateliere de vară aveți în plan? Cum se pot înscrie copiii la aceste cursuri?

Programele educaționale de vară IT Junior sunt o oportunitate excelentă de a descoperi și de a învăța aplicații noi din domeniul digital. Vara aceasta, copiii și adolescenții sunt încurajați să exploreze secretele lumii digitale prin experiență practică cu ajutorul tehnologiilor actuale de robotică și programare.

Atelierele de robotică și programare se desfășoară într-o atmosferă prietenoasă și relaxantă, fiind adresate copiilor și adolescenților cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani. Înscrierile se pot face online pe site-ul nostru: https://itjunior.ro/cursuri-de-vara/.

Ce strategie de dezvoltare aveți pentru Semestrul 2 din acest an și pentru 2025?

La solicitarea părinților, dar și a copiilor, vom extinde oferta de cursuri noi de Inteligență artificială și Securitate cibernetică. Bazându-ne pe satisfacția elevilor și a părinților, continuăm înscrierile la cursuri. Anul școlar 2024-2025, care începe pe 19 septembrie, promite o gamă variată de cursuri atractive pentru copii, de la inițiere în IT, Microsoft Office, editare video și design grafic, programare de jocuri, robotică, până la programare web și programare Python și C++. https://itjunior.ro/

Noi, la IT Junior, spunem că suntem școala unde tehnologia e joacă și joaca e educație!

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

SYMMETRICA: Business în creștere cu 40% în primul semestru datorită lucrărilor de infrastructură și interesului crescut pentru produsele premium

Volumul total de produse livrate s-a majorat cu 30%, la 2,7 mil. mp/ml Vânzările de produse...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv