Interviu cu Erika Șerban
Co-Fondator, Livada cu Cireșe Bio Erika
Aducem pe mesele oamenilor cireșele cu gustul de altădată, cireșele copilăriei
Vă rugăm să ne spuneți câteva lucruri despre business-ul dumneavoastră.
Reprezint TMAG INVEST GROUP SRL care deține o livadă tânără, certificată ECOLOGIC prin intermediul organismului de certificare SRAC (RO-ECO-026), respectând toate normele de calitate impuse la nivel U.E, Certificată Global GAP și GRASP.
Producția totală pentru anul în curs este estimată la aproximativ 150-180 de tone, în regim ecologic cu certificare ECOLOGICĂ RO-ECO-026.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
17 iunie 2025: Future Energy Europe Summit, Ediția a V-a
17 iunie 2025: Gala Club Antreprenor
27 iunie 2025: Pilonii de dezvoltare ai județului Alba – mediul de afaceri, autoritățile locale, sistemul universitar și învățământul profesional dual
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
Ambalarea produselor va fi realizată pentru 500 de grame în caserole sau alte ambalaje agreate cu clienții, cu mențiunea că se pot ajusta și în funcție de nevoi.
Livada este localizată în comuna Nicorești, din județul Galați. Suntem pe piață de 2 ani, dar suntem mândri că am reușit în timp foarte scurt să ne certificăm ca o livadă Bio și ca un producător Bio.
Când se recoltează cireșele voastre?
Suntem din Nicorești, Județul Galați, acolo unde sezonul cald ajunge mai târziu și temperaturile scăzute primăvara sau chiar zăpada nu sunt un lucru neobișnuit. Din acest motiv, cireșele noastre încep să fie recoltate de la începutul lunii iunie, până la finalul lunii iulie.
Acest lucru nu ne face să fim primii care aduc cireșe pe piață, dar toată munca noastră face ca să aducem pe mesele oamenilor cireșele cu gustul de altădată, cireșele copilăriei. Cireșele au nevoie de timpul lor de coacere, noi nu forțăm natura în niciun fel și, astfel, gustul rămâne cât mai autentic.
Ce reprezintă simbolul ECO pentru cireșele voastre?
Când vorbim de agricultură ecologică, trebuie să știm că ”ECO” nu reprezintă doar o etichetă pe care o punem pe produse. ECOLOGIC reprezintă încununarea unei munci foarte importante de certificare și de respectare a tuturor condițiilor de cultivare a cireșelor.
Când vorbim de ”ECO” (ECOLOGIC), atunci trebuie să știm că întreg procesul, de la producție și până la livrare, este monitorizat și asigurat, astfel încât cireșele să ajungă pe rafturi ca și cum ar fi fost culese acum din pomi. Certificările noastre RO-ECO-026, dar și certificările Global GAP confirmă faptul că aceste proceduri sunt respectate și că avem cireșe de calitate.
Cireșe BIO Erika este o marcă înregistrată.
La ce să ne așteptăm în acest an?
După primii doi ani pe piață, considerați ani de debut, respectiv 2022 și 2023, estimăm în 2024 o producție de 150-180 de tone. Suntem pregătiți să livrăm cireșele de calibru +26 mm cu care i-am obișnuit deja pe clienții noștri, marile lanțuri de supermarketuri, dar și clienții cu magazine eco/bio. Suntem deschiși pentru orice fel de colaborare, mai ales pentru cei care știu să aprecieze adevăratul gust al cireșelor românești. Pentru noi gustul adevărat al cireșelor este cel care ne-a determinat să investim atât de mult și credem că oamenii vor aprecia foarte mult ce vor găsi la Livada cu Cireșe BIO Erika.
Ce vă diferențiază de alți producători de cireșe ECO?
Îmi e greu să spun ce ne diferențiază de alți producători, pentru că ar trebui să știu exact ce fac ei și să gust din cireșele lor. Cu toate acestea, știu sigur care sunt valorile noastre, cu ce ne mândrim și pot spune că dincolo de calitatea cireșelor, care poate fi demonstrată, suntem un producător care pune foarte multă grijă în tot ce face. De la procesul de culegere a cireșelor, până la cel de asamblare și distribuire. Orice etapă din procesul nostru de distribuție este făcută cu grijă. Noi știm că fiecare fruct va ajunge să fie gustat, să producă o bucurie cuiva și acesta este motivul pentru care nu vom face niciodată rabat de la calitatea serviciilor noastre. Munca noastră este făcută cu multă grijă și pasiune, dar mai ales cu respect față de consumatorul final.
Unde vă vedeți business-ul peste 2 ani?
Business-ul nostru este unul făcut din pasiune și putem să spunem că este o afacere de familie și atunci, vrem să vedem cum crește familia noastră, vrem ca cireșele noastre să ajungă pe mesele cât mai multor români și să se întoarcă la gustul autentic al cireșelor noastre în fiecare an. Vrem ca sezonul cireșelor să fie unul care să le amintească, cât mai multor consumatori de produsul nostru.
Ce mesaj le-ați transmite celor care vor să înceapă o astfel de afacere?
În primul rând, să pornească pe acest drum abia după ce își răspund la întrebarea: De ce vreau asta? Dacă motivul pentru care cineva vrea să investească într-o livadă de cireși este unul strict financiar și vor să facă profit peste noapte, atunci mai bine să se gândească de două ori sau să se îndrepte spre altceva. Spun asta pentru că acest tip de afacere necesită implicare, pasiune, dar și foarte multă răbdare. Dacă nu îți place ce faci, dacă nu ai răbdare și te interesează doar profitul, dacă nu ții cont de calitate, dacă nu vrei să aduci pe piață un produs care să cucerească prin gust, atunci poate că locul tău nu e aici, ci în alt domeniu. Consumatorul nu se va întoarce la produsul tău dacă nu este ce trebuie, dacă simte că este păcălit sau dacă nu simte că plătește nu doar pentru un produs, ci și pentru calitate.
https://www.facebook.com/ciresebioerika/