duminică, iunie 16, 2024

Președinta Fundației Scheherazade, doamna Wajiha Haris, a prezidat panelul intitulat “Environmental Diplomacy – a tool for cross-boarder ecological security and peace”

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Președinta Fundației Scheherazade, doamna Wajiha Haris, a prezidat panelul intitulat: “Environmental Diplomacy – a tool for cross-boarder ecological security and peace”, din cadrul evenimentului “Black Sea and Balkans Security Forum”, organizat de New Strategy Center”

Președinta Fundației Scheherazade, doamna Wajiha Haris, a prezidat panelul intitulat “Environmental Diplomacy – a tool for cross-boarder ecological security and peace”, din cadrul evenimentului “Black Sea and Balkans Security Forum”, organizat de New Strategy Center”, în parteneriat cu Ministerul Apărării Naționale, având ca partener instituționl Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Diviziei de Diplomație Publică a NATO.

În cadrul panelulul, mai mulți speakeri, specialiști internaționali, din diferite țări precum: domnul Marcel MINDRESCU, Universitatea din Suceava, România, doamna Dariia KHOLIAVCHUK, Universitatea Națională Yuriy Fedkovych Chernivtsi, Cernăuți, Ucraina, doamna Raluca NICOLAE, Agent Green, România, dl. Carl BRUCH, director de programe internaționale, Environmental Law Institute (ELI), SUA (prin VTC), dl William KEETON, Universitatea din Vermont, SUA (prin VTC), dl Shahmar HAJIVEV, consilier principal la Centrul de analiză a relațiilor internaționale (Centrul AIR), Azerbaidjan, au subliniat importanța diplomației de mediu, în special în actualul context de securitate internațional.

Punctele principale discutate au inclus Protocolul privind pădurile din cadrul Convenției Carpatice de la COP3, care subliniază cooperarea regională în gestionarea pădurilor; Cordillera del Condor Peace Park din Peru și Ecuador, care simbolizează reconcilierea și conservarea biodiversității și strategia energetică a Azerbaidjanului de la COP29, care subliniază angajamentul său față de protecția mediului și acțiunile climatice. Înregistrarea panelului poate fi vizionată accesând site-ul: www.newstrategycenter.ro

Speakerii au evidențiat și importanța continentală și globală a pădurilor bătrâne și primare din România, si a faptului că pădurile din Munții Carpați sunt recunoscute la nivel global ca o soluție climatică naturală important, arătând mai multe direcții de acțiune pentru protejarea acestora, precum protejarea ariilor transfrontaliere din Carpați, susținerea climei, a pădurile și a biodiversității, prin acțiuni precum refacerea și reîmpădurirea pădurilor, protejarea și conservarea pădurilor naturale, îmbunătățirea conectivității peisajului forestier.

Pădurile ucrainene și cele românești ocupă un loc important în ceea ce privește stocarea carbonului, cee ce reprezintă o opurtunitate pentru finanțarea internațională a piețelor de carbon pentru a contribui la conservarea și refacerea pădurilor.

Războiul din Ucraina a introdus provocări semnificative pentru protecția mediului. Pădurile din Ucraina au suferit daune iar zonele protejate se află în prezent în zone de luptă activă, fie sub ocupație. Hectarele sunt contaminate, necesitând eforturi ample de deminare. Acești factori au creat o nevoie critică de strategii solide de remediere și conservare a mediului.

Drept urmare, discuțiile au introdus exemplele de încurajare a diplomației de mediu. Unul dintre exemple a evidențiat “Bucovina Peace Park”.

Bucovina Peace Park”, are ca scop consolidarea relațiilor bilaterale, promovarea păcii și a cooperării în domeniul gestionării resurselor, conservarea patrimoniului natural și a biodiversității, reintegrarea unei regiuni semnificative din punct de vedere istoric și protejarea patrimoniului arhitectural și cultural unic al diverselor comunități entice.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Aplicația Money in Motion, disponibilă oriunde în lume! Lansarea versiunii 1.2 aduce 7 noi funcționalități importante

 Money in Motion, aplicația românească gratuită de monitorizare a cheltuielilor personale devine globală! Din 14 iunie, #MiM poate fi...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv