joi, mai 2, 2024

Crina Diculescu, Fondator, Dynamic Business Connections: Dinamism. Conexiune. Încredere. Dezvoltare

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Crina Diculescu, Fondator, Dynamic Business Connections

Dinamism. Conexiune. Încredere. Dezvoltare

Semnătura – Maria Stan

Nu există „nu se poate”. Așa am cunoscut-o pe Crina anul trecut. Pregătea, alături de Cristiana Pătru, Global Business Development Director, și Andrei Dicher, Educational Coordinator, unul dintre cele mai de impact evenimente de networking.

3 profesioniști. Peste 470 de participanți. 1 eveniment. Back2Business. Urma să aflu că nu este singurul eveniment-flag pe care l-au pus pe picioare, cu succes, sub umbrela Dynamic Business Connections (DBC), club de networking dedicat oamenilor de business.

Din prima interacțiune cu omul Crina, am rămas cu bucuria dinamismului, a emoției pe care o simți atunci când întâlnești oameni care împing lucrurile înainte, care nu renunță, care găsesc soluții chiar și atunci când pare că nu există.

Cu gândul de a înțelege care este forța motrice care face lucrurile să se întâmple la DBC și pentru membrii comunității, am pornit în această călătorie de descoperire cu suportul Crinei.

Dinamism. De ce dinamism?

Mi-a plăcut Darwin, așa că voi începe cu un citat care cred că se potrivește oricărui mediu, nu doar în știință – „Nu cea mai puternică specie supraviețuiește, nici cea mai inteligentă, ci cea mai receptivă la schimbare”.

Pentru a rămâne relevanți în orice, este necesar să ne adaptăm, să dăm dovadă unei reale agilități în business, dar și personal. Trăim vremuri în continuă schimbare. Acum 1000 de ani, dacă povesteam despre WI-FI, am fi fost blamați. Azi, nu putem trăi fără. Inițiativa, inovația sau chiar simpla colaborare în echipă sunt aspecte care necesită dinamism.

Începi de la mic la mare. Înveți, te dezvolți, crești sustenabil, aduci un aport și mediului de business în care activezi. DBC face acest lucru, spre exemplu, prin curatoriatul de business, dar și prin evenimentele de networking, prin conferințe, cum este WomEnRISE în martie, sau de StandUP Networking, în aprilie.

Conexiune

Este, într-adevăr, unul din pilonii pe care ne susținem ca și organizație. În 2022, după ce trecusem prin experiența lucrului în cadrul unei camere de comerț, am simțit că marea masă a oamenilor de afaceri, încă neafiliați unui sistem focusat pe susținerea eficienței business-urilor pentru a crea un mediu și mai sustenabil, ar putea găsi utilă existența unei organizații care să ofere un spațiu de dezvoltare complementar cu cel oferit de Camerele de Comerț ale diverselor țări.

Astfel, azi, DBC este o comunitate deschisă oricărui tip de business, dedicată profesioniștilor din lumea afacerilor, cu scopul de a crea un mediu propice dezvoltării relațiilor profesionale, alimentat de experiența și pasiunea echipei.

De ce conexiune, mă vei întreba… simt că vine această întrebare. Pentru că doar prin conexiune putem pune fundația pe care se clădesc toate celelalte valori.

Încredere – pentru că este esențială în orice relație de afaceri și personală, fiind un element crucial care facilitează colaborări de succes și relații stabile. Pentru că doar prin încredere putem susține dezvoltarea. Începe cu încrederea în viziunea asupra afacerii pe care o dezvolți, continuă cu încrederea în echipă, în parteneri, în mediul care te poate susține să dai viață viziunii.

Ne-am îndreptat apoi către dezvoltare. Anul acesta aduce pentru DBC focus pe dezvoltare – a serviciilor, a echipei, a produselor, a parteneriatelor. Avem, după cum vezi, deja patru canale deschise. Nu este nici greu, dar nici ușor. Construim, stabilizăm, ancorăm și o luăm de la capăt cu alte proiecte. Ale noastre sau curatoriate.

Pot spune, acum, că bazele sunt cele mai importante. Dacă ai o bază bine așezată pentru afacere, ai stabilizat pilonii centrali pe care se susține, poți începe să construiești fără grijă. Și construim – alături de membrii comunității pe care îi încurajăm să fie cât mai activi în comunitate, sharing is caring, din ceea ce știm mai bine, împărtășim și așa creștem, împreună.

După cum vezi, conexiunile, încrederea, dezvoltarea se realizează, în paralel, pe mai multe paliere. Asta înseamnă dinamism. Înseamnă să lucrezi cu grijă, asemenea unui doctor, pentru a asigura eficiența procesului și procedurilor aplicate.

Dacă ar fi să sintetizezi într-o frază ce te-a motivat să pui bazele DBC?

Aș spune – pasiunea. Pasiunea pentru conectarea oamenilor și experiența în domeniul relațiilor comerciale și al comunităților de business au fost principalele motive pentru înființarea comunității Dynamic Business Connections.

Povesteai de dezvoltarea afacerilor. Pentru tine, Crina, ce înseamnă auto-cunoașterea, dezvoltarea personală?

Totul. Fără atenția la ceea ce suntem, nu putem crea, susține ceea ce suntem. Atât eu, cât și partenerii mei de pe DBC, avem mentori, coachi, îndrumători. Poți dărui mai bine, dacă înțelegi ce înseamnă pentru tine. Poți fi credibil dacă îl creezi și trăiești în acel mai bine.

Ai creat, poți recrea. Nu ai creat, de fapt inovezi pentru tine, și, poate, pentru ceilalți. Abia apoi poți spune că știi cu adevărat și poți recrea.

Îmi poți povesti despre serviciile pe care le oferiți?

Oferim servicii de curatoriat în business, sau altfel spus avem un rol de enablers, conectăm business-uri, oameni, astfel încât acestea să se poată dezvolta. Mai oferim consultanță pe business development, networking, vânzări, workshop-uri de LinkedIn Sales Navigator, organizări de evenimente, dar și consultanță pe dezvoltarea abilităților de comunicare. Și nu numai. Îi invit pe cei interesați să ne viziteze la Vila DBC.

Ce îndrumare ne-ai da la final?

Îmi vine în minte un proverb african – „Dacă vrei să mergi repede, mergi singur. Dacă vrei să mergi departe, mergi împreună”.

 

Dynamic Business Connections

Adresă | Clucerului, 44, București 1

E-mail | office@dynamic-connections.eu

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Vizită de lucru a Organizației Femeilor Antreprenor (OFA) din UGIR la Bruxelles: un pas înainte pentru antreprenoriatul feminin și competitivitatea IMM-urilor românești

În perioada 23-25 aprilie 2024, o delegație a Organizației Femeilor Antreprenor din UGIR (OFA UGIR) a avut o serie...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv