vineri, iulie 19, 2024

Vertiv: Inteligența artificială și sustenabilitatea în prim plan, pe măsură ce industria își îndreaptă atenția către 2024

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Prognoza Vertiv asupra tendințelor din industrie prevede un accent intens pe activarea AI și managementul energiei

Cererea intensă și urgentă pentru capabilități de inteligență artificială (AI) – precum și presiunea pentru reducerea consumului de energie, a costurilor și emisiilor de gaze cu efect de seră – se conturează la scară largă în industria centrelor de date, în perspectiva anului 2024. Proliferarea AI (așa cum a prezis Vertiv în urmă cu doi ani) împreună cu provocările de infrastructură și sustenabilitate inerente procesării capabile de inteligență artificială pot fi resimțite în întreaga industrie și în cadrul prognozei privind tendințele centrelor de date pentru 2024 de la Vertiv (NYSE: VRT), furnizor global de infrastructură digitală critică și soluții de continuitate.

„AI și impactul său în lanț asupra densității centrelor de date și a cererilor de energie au devenit subiectele dominante în industria noastră”, a declarat CEO-ul Vertiv, Giordano (Gio) Albertazzi. „Găsirea modalităților de a ajuta clienții să susțină atât cererea de AI, cât și reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră este o provocare semnificativă care necesită noi colaborări între centrele de date, producătorii de cipuri și servere și furnizorii de infrastructură.”

 

 

Acestea sunt tendințele pe care experții Vertiv se așteaptă să domine ecosistemul centrelor de date în 2024:

1. AI stabilește condițiile pentru noile construcții și modernizări: Creșterea cererii de inteligență artificială în toate aplicațiile presează organizațiile să facă schimbări semnificative în operațiunile lor. Instalațiile vechi sunt insuficient echipate pentru a susține implementarea pe scară largă a a sistemelor de procesare de înaltă densitate necesare pentru AI, multe dintre ele neavând infrastructura necesară pentru răcirea cu lichid. Anul viitor, din ce în ce mai multe organizații își vor da seama că a acționa cu jumătăți de măsură este insuficient și vor opta în schimb pentru construcții noi – abordând din ce în ce mai multe soluții modulare prefabricate care scurtează termenele de implementare – sau pentru modernizări substanțiale care modifică fundamental infrastructura de alimentare și răcire. Astfel de schimbări semnificative oferă oportunități de implementare a tehnologiilor și practicilor mai ecologice, inclusiv răcirea cu lichid pentru serverele AI, aplicată împreună cu managementul termic al răcirii cu aer pentru a susține întreg spațiul centrului de date.

2. Extinderea căutării alternativelor de stocare a energiei: Noile tehnologii și abordări de stocare a energiei au demonstrat capacități de integrare inteligentă cu rețeaua și de îndeplinire a obiectivului presant – reducerea pornirilor de generator. Sistemele de stocare a energiei în baterie (BESS) susțin cerințele de funcționare extinsă prin deplasarea sarcinii conform necesităților și pentru durate mai lungi și pot fi integrate perfect cu surse alternative de energie, cum ar fi celulele solare sau de combustibil. Acest lucru minimizează utilizarea unui generator și reduce impactul acestora asupra mediului. Instalațiile BESS vor fi mai frecvente în 2024, evoluând în cele din urmă pentru a se potrivi modelelor „creați-vă propria putere” (“bring your own power” – BYOP) și oferind capacitatea, fiabilitatea și rentabilitatea necesare pentru a susține cererea determinată de AI.

3. Întreprinderile mari acordă prioritate flexibilității: În timp ce furnizorii de cloud și de colocare urmăresc în mod agresiv noi implementări pentru a satisface cererea, organizațiile cu centre de date pentru întreprinderi mari au tendința să diversifice investițiile și strategiile de implementare. AI este un factor determinant, pe măsură ce organizațiile se luptă pentru a găsi cel mai bun mod de a activa și aplica tehnologia, îndeplinind în același timp obiectivele de sustenabilitate. Companiile pot începe să caute capacitatea locală pentru a susține AI proprietară, iar implementările de aplicații de vârf pot fi stimulate de vântul prielnic creat de AI. Este de așteptat ca multe organizații să acorde prioritate investițiilor incrementale – bazându-se în mare măsură pe soluții modulare prefabricate – și service și întreținere pentru a prelungi durata de viață a echipamentelor vechi. Astfel de servicii pot oferi beneficii auxiliare, optimizând operațiunile pentru a elibera capacitate în medii de procesare ajunse la limită și crescând eficiența energetică a procesului. De asemenea, organizațiile pot reduce emisiile de carbon Scope 3 prin extinderea duratei de viață a serverelor existente, mai degrabă decât prin înlocuirea și casarea acestora.

4. Cursa către cloud se confruntă cu obstacole de securitate: Gartner estimează creșterea cheltuielilor globale pentru serviciile cloud publice cu 20,4% în 2024, iar migrarea în masă către cloud nu arată semne de scădere. Acest lucru pune presiune pe furnizorii de cloud pentru a crește rapid capacitatea pentru a susține cererea de AI și de procesare de înaltă performanță și vor continua să apeleze la parteneri de colocare din întreaga lume pentru a permite această expansiune. Pentru clienții din cloud care mută din ce în ce mai multe date în afara propriei locații, securitatea este esențială și, potrivit Gartner, 80% dintre CIO intenționează să crească cheltuielile pentru securitatea cibernetică/informatică în 2024. Reglementările naționale și regionale diferite de securitate a datelor pot crea provocări complexe de securitate, în timp ce eforturile de a standardiza continuă.

Pentru mai multe informații despre aceste tendințe și alte tendințe care afectează industria centrelor de date, vizitați Vertiv.com.

Despre Vertiv 

Vertiv (NYSE: VRT) reunește servicii de hardware, software, analiză și alte servicii continue pentru a permite aplicațiilor vitale ale clienților săi să funcționeze în mod continuu, să aibă performanțe optime și să se dezvolte odată cu nevoile de afaceri ale acestora. Vertiv rezolvă cele mai importante provocări cu care se confruntă centrele de date, rețelele de comunicații și instalațiile comerciale și industriale de astăzi, cu un portofoliu de soluții și servicii de alimentare, răcire și infrastructură IT care se extinde de la cloud până la extremitatea rețelei. Cu sediul central în Westerville, Ohio, SUA, Vertiv își desfășoară activitatea în peste 130 de țări. Pentru mai multe informații și pentru cele mai recente știri și articole marca Vertiv, accesați Vertiv.com

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv