vineri, iulie 19, 2024

Aplicația List, start-up de tehnologie și date imobiliare, intră pe piață la finalul lunii noiembrie 2023

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro
  • Aplicația List este un start-up născut la Cluj și evaluat la 1,5 mil. euro, după ce a atras finanțare de peste 250.000 euro.

Aplicația este fondată de Cosmin Lupan – CEO, cu 9 ani experiență în domeniul imobiliar ca agent și owner al agenției Capital Imobiliare –, Lorant Barla co-fondator și investitor – Head of UI & UX –, Marius Bordeianu co-fondator – Head of Development – și Robert Farte co-fondator – Head of Marketing & Tehnic. Aceștia propun o schimbare radicală în domeniul industriei imobiliare din Cluj și din țară.

Cosmin Lupan, CEO:

„În sfera imobiliară lucrăm după un model vechi de peste 50/70 de ani, nu s-au adus îmbunătățiri considerabile, doar internetul a produs o mică schimbare, în măsura în care anunțurile au trecut din agenda agentului imobiliar sau revista agenției în online.

Costurile din imobiliare sunt ridicate, 4/5 % din valoarea tranzacției, în alte piețe chiar mai mari și, din păcate, uneori, serviciile oferite sunt mediocre; acest aspect a generat si generează în societate o repulsie față de agențiile imobiliare.

Portalurile de imobiliare, ineficiente

Portalurile de imobiliare cu zeci de anunțuri pentru același imobil, anunțuri care, la rândul lor, au diferențe majore în același portal, pe aspecte cheie: locație, detalii generale, cum ar fi suprafața utilă sau etajul, anul construcției. În consecință, căutarea locuinței devine o corvoadă.

Aceste două neajunsuri și multe alte elemente au făcut ca un proces relativ simplu să aibă o rezolvare anevoioasă, iar oamenii să migreze (ca sub un asediu) pe rețele sociale: grupuri de facebook, tik-tok – spații de discuție și de informare total nepregătite pentru sectorul imobiliar”, adaugă Cosmin Lupan.

List

O aplicație tehnologică, inevitabilă

Credem că o aplicație tehnologică și un nou sistem de tranzacționare sunt inevitabile în industria imobiliară.

Credem că agenții si agențiile imobiliare au în continuare un rol în tranzacționarea unui imobil. Astăzi, în Romania, în jur de 50% dintre oamenii ce au o nevoie imobiliară apelează la un agent imobiliar, însă doar o mică parte dintre aceștia sunt cu adevărat mulțumiți de serviciile primite. Tocmai de aceea e nevoie de măsuri revoluționare. În consecință, pentru moment, vom păstra serviciile premium oferite de un agent imobiliar, însă în același timp, vom trece la plata cu ora pentru anumite servicii, cum ar fi pregătirea de listare, analiza de piață și multe altele. Menționez că mă refer la acei agenți care au o bună expertiză în domeniu.

Iar cei care doresc să lucreze pe cont propriu au nevoie de instrumente pentru a face acest lucru eficient și sigur. Astfel, aplicația List își propune să ofere un spațiu digital de lucru: interacțiuni cu potențiali cumpărători sau chiriași verificați, o bună gestionare a vizitelor. Mai mult, totul se petrece fără comisioane pentru cumpărători sau chiriași la toate anunțurile din platformă, în cazul în care nu se solicită expres serviciile unui agent imobiliar ” a conchis Cosmin Lupan.

Lansăm oficial aplicația List în 23 noiembrie, la 17:30, Hotel DoubleTree by Hilton Cluj-Napoca în cazul în care acest subiect este de interes pentru dumneavoastră, vă așteptam la eveniment, locurile sunt limitate, pentru înscriere vizitati pagina de Linkedin.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv