joi, iulie 18, 2024

Agreena atinge pragul de 2 milioane de hectare înscrise în platforma sa pentru agricultura carbonului

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.
  • Agreena înregistrează 2 milioane de hectare de teren agricol european înscrise în platforma inovatoare pentru agricultura carbonului – o suprafață similară cu dimensiunea Sloveniei
  • Peste 1,000 de fermieri din 17 țări fac parte acum din AgreenaCarbon – trecând de la agricultura convențională la cea regenerativă
  • Capacitatea Agreena de a amplifica eliminarea carbonului a fost completată de tehnologie de top în teledetecție dublată de machine learning

Compania de agrotehnologie, Agreena, și-a confirmat poziția de lider în Europa prin anunțul de astăzi conform căruia platforma sa de sechestrare a carbonului în sol a înregistrat 2 milioane de hectare înscrise în 17 țări europene. Compania a lansat AgreenaCarbon pentru a-i susține financiar pe fermierii ce fac tranziția către agricultura regenerativă, oferindu-le acestora posibilitatea de a juca un rol activ în a lua măsuri în ceea ce privește criza climatică, prin eliminarea carbonului din atmosferă și stocarea lui în sol.

Dimensiunea celor 2 milioane de hectare de teren agricol ce a făcut tranziția către agricultura regenerativă, prin contribuția companiei Agreena, este echivalentă suprafeței Sloveniei sau a 2.8 milioane de terenuri de fotbal din Europa. Peste 1000 de fermieri sunt înscriși acum în platforma AgreenaCarbon, arătând potențialul tehnologiei în a susține o schimbare radicală în practicile agronomice și eforturile fermierilor în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Sechestrarea carbonului din agricultură este una dintre soluțiile prioritare în amplificarea acțiunilor împotriva schimbărilor climatice conform IPCC, dar poate implica și costuri foarte mari de suportat inițial de către fermieri. Agreena utilizează știință și tehnologie de vârf pentru a converti demersurile agricole benefice pentru mediu și climă în credite de calitate înaltă pentru eliminarea carbonului, aducând fermierilor un venit adițional consistent.” a declarat Julie Koch Fahler, co-fondator și COO al Agreena.

Impactul escaladabil al companiei este susținut de capacitatea sa de a inova din punct de vedere tehnologic. În 2022, Agreena a achiziționat tehnologie MRV de ultimă generație în măsurarea, raportarea și verificarea practicilor agronomice, folosind teledetecția și inteligența artificială pentru a-și îmbunătăți capabilitățile și mai mult. Îmbinând prelevarea probelor de sol și datele exacte reale din teren cu învățarea automată avansată și tehnici de vizionare computerizată, compania își construiește la nivel macro propria inteligență legată de carbon.

Mai precise, mai rapide și mai transparente decât auditurile manuale, soluțiile MRV asigură creșterea eficientă a programelor pentru agricultura carbonului”, declară Fahler, adăugând că Agreena are o poziție unică de a monitoriza și urmări continuu ce se întâmplă în teren, pentru a spori încrederea și credibilitatea celor ce achiziționează creditele de carbon.

Pentru a garanta integritatea, verificarea datelor și inspecțiile terenurilor sunt conduse de un Corp de Validare și Verificare independent înainte de a se emite creditele spre vânzare în piața voluntară de carbon. Această terță parte atestă că reducerea emisiilor de carbon și eliminarea acestora chiar au avut loc, confirmând calitatea creditelor de carbon și a rolului acestora ca soluție viabilă în călătoria către net zero.

Despre Agreena

Agreena activează potențialul neutralizării carbonului în sol și a capitalului natural pentru a finanța tranziția către o agricultură regenerativă. AgreenaCarbon, în continuă creștere, colaborează îndeaproape cu fermierii parteneri din 17 țări din Europa și reprezintă cea mai importantă platformă regională de sechestrare a carbonului în sol. Împreună cu tehnologiile de top pentru monitorizare prin satelit disponibile pe piață, soluțiile Agreena pot sprijini fermierii, companiile și guvernele în călătoria lor către un viitor zero emisii nete.


www.agreena.com

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv