joi, mai 2, 2024

Festivalul JAZZUP Nobile – O experiență muzicală și culturală de excepție

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Festivalul JAZZUP Nobile a avut deschiderea oficială ieri seară la Rezidența 9, aducând în prim plan o seară plină de muzică și artă. Concertul de deschidere a fost susținut de talentata trupă Tajnic Trio, în fața unei audiențe de peste 100 de participanți. Evenimentul a marcat și lansarea proiectului special JazzUP Art, cu prima expoziție ce a prezentat lucrările maestrului Ștefan Pelmus. 

Organizat de Asociația CultART, co-finanțat de AFCN și în parteneriat cu Uniunea Arhitecților din România, CLINICCO, Monsson Trading, Temko Universal OGRE, ILLY, GRAMMA , UNITED MEDIA Romania, EuroGifts , Dumitrescu & Medrega, arché, Primăria Capitalei, Centrul Cultural Palatele Brâncovenești, Rezidența9, Hanul Lui Manuc, festivalul JazzUP Nobile se remarcă prin asocieri unice intre genuri muzicale, arhitectură, istorie și pictură cu dorința de a dezvolta o legătură strânsă între sectorul turistic și cel cultural.

De la începutul serii, atmosfera a fost încărcată de emoție și anticipare, iar concertul susținut de Tajnic Trio a fost un adevărat regal muzical. Membrii trupei au demonstrat o virtuozitate incredibilă, captivând publicul cu improvizații pline de pasiune și energie. Sunetele instrumentelor și solurile instrumentale, baglama, necunoscută nouă, ne-a atins inimile, impresionante au creat o atmosferă fermecătoare și au oferit o experiență muzicală deosebită într-un cadru de film.

Prima expoziție sub umbrela noului proiect – JazzUP Art, dezvoltat de Asociația CultArt, a fost un element esențial al festivalului, iar combinația între muzică și artă vizuală a adăugat o dimensiune suplimentară evenimentului și a oferit participanților o experiență culturală complexă, elegantă.

La începutul serii, spectatorii au avut ocazia să se bucure și de un tur al clădirii care găzduiește Rezidența 9. Cu ajutorul reprezentantului UAR, Ovidiu Neacșu, vizitatorii au descoperit istoria și frumusețea arhitecturală a acestei locații deosebite.(vă invităm să o descoperiți într-un articol special dedicat, zilele următoare). Această inițiativă a demonstrat dorința organizatorilor de a dezvolta un concept de circuit cultural dedicat atât turiștilor, cât și localnicilor, integrând festivalul într-o experiență mai amplă de descoperire a destinațiilor neconvenționale cu valoare turistică din București, dar și din România.

“Prin acest proiect, ne propunem să dezvoltăm relația dintre sectorul turistic și cel cultural, dar și să creăm un model de management cultural autosustenabil. Am creat un concept de circuit cultural dedicat turiștilor, dar și localnicilor, care se va desfășura în mijlocul sezonului destinat vacanțelor, în unele dintre cele mai relevante destinații turistice din România”, a declarat Valentin Stefan Stefanita, organizator al festivalului.

De asemenea, feedback-ul primit din partea participanților a fost extrem de pozitiv. Mulți au lăudat organizarea impecabilă a evenimentului și atmosfera feerică creată în pofida ploii. Umbrelele JazzUP au fost o mărturie a atenției acordate detaliilor și confortului spectatorilor. Cei mici au avut chiar scăunele special aduse pentru ei. 

JazzUP este cu sigurantă și un concept kids friendly, iar educația culturală începută de la vârste fragede susține dezvoltarea unei culturi generale vaste. 

Rătăciți printre participanți, la final, din dorința de a simți vibe-ul cu care se despart de o seara de început de week-end cultural, ne-a bucurat să auzim “A fost un eveniment deosebit de relaxant și foarte bine organizat! Atmosfera a fost feerică.”

Festivalul JAZZUP Nobile continuă și în serile următoare, iar următoarea destinație este Palatul Mogoșoaia, astă seară, începând cu ora 18.00. Aici, publicul va fi invitat să se bucure de un regal muzical și să exploreze frumusețea palatului printr-un tur special. Această combinație între muzică și arhitectură promite o experiență fascinantă.

JAZZUP Nobile se dovedește a fi un eveniment cultural de marcă, la același calibru cu toate celelalte evenimente JazzUP, care nu doar încântă publicul cu muzica jazz, clasică sau fusion de excepție, ci și îmbogățește scena culturală românească prin colaborări interdisciplinare și promovarea artiștilor locali. Cu fiecare ediție, acest festival va reuși, cu siguranță, să creeze un model de management cultural autosustenabil, în timp ce oferă spectatorilor o experiență de neuitat. 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Vizită de lucru a Organizației Femeilor Antreprenor (OFA) din UGIR la Bruxelles: un pas înainte pentru antreprenoriatul feminin și competitivitatea IMM-urilor românești

În perioada 23-25 aprilie 2024, o delegație a Organizației Femeilor Antreprenor din UGIR (OFA UGIR) a avut o serie...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv