vineri, iulie 1, 2022

Fundația Siguranță Auto Copii a câștigat Premiul de Excelență în Siguranța Rutieră al Comisiei Europene pentru anul 2021

Must Read

Prin Fundația Siguranță Auto Copii, România a câștigat marile premii: “Excelența în Siguranța în Transporturi” și premiul “Jacques Barrot”, din partea Comisiei Europene prin European Road Safety Charter, plasând astfel țara noastră pe harta statelor în care preocuparea pentru siguranța rutieră a devenit o prioritate.

Inițiativa Fundației își propune să combată ratele ridicate ale deceselor produse în rândul populației din grupa 0-14 ani din România, ca urmare a unui accident rutier prin educarea părinților, adulților responsabili, precum și a celor mici în ceea ce privește modul corect și sigur de a călători ca pasageri în autovehicul.

Fundația a impresionat Comisia Europeana prin activitățile desfășurate în și pentru România: consultanță, testare și instalare de scaune auto pentru copii în mașinile proprii, oferirea gratuită de scoici auto pentru scoaterea în siguranță a nou-născuților din maternitate, deplasarea în țară cu caravana Fundației Siguranță Auto Copii pentru a veni în sprijinul familiilor care nu pot ajunge în niciunul dintre cele trei centre – București, Constanța sau Brașov, acțiuni de educare rutieră în rândul părinților, dar și al micilor pasageri. De asemenea, proiectul eco-friendly de reciclare a scaunelor auto a avut răsunet.

Dincolo de premiul obținut la categoria Organizații Non-Guvernamentale, proiectul complex al Fundației Siguranță Auto Copii a obținut prin votul publicului într-un procent de aproape 70% premiul “Jacques Barrot”.

Caravana Siguranță Auto Copii, cel mai cunoscut proiect al Fundației reprezintă un eveniment itinerant prin care voluntarii fundației, alături de reprezentanți ai Poliției Rutiere și voluntari ai Fundației pentru SMURD oferă cursuri gratuite referitoare la transportul în siguranță al micilor pasageri, măsuri de prim ajutor în caz de accident rutier cu victime copii, consiliere în privința instalării și reglajelor scaunelor auto adaptate fiecărei grupe de vârsta și model de autoturism, precum și măsuri de prim ajutor în caz de înec cu corp solid sau de stop cardio-respirator la sugari și copiii mici.

Anul acesta Caravana a avut opriri în 10 orașe ale țării: Brașov, Craiova, Timișoara, Arad, Galați, Târgu-Mureș, Sibiu, București, Constanța și Iași. În anul 2022, Fundația  își propune să continue, reluând periplulul prin țară de îndată ce restricțiile epidemiologice le vor permite, să dezvolte toate inițiativele demarate, inclusiv proiectul educațional Caravana Națională Siguranță Auto Copii, de data aceasta alături de un partener de prestigiu, Automobil Clubul Roman, reprezentantul României în Carta Europeana a Siguranței Rutiere.

Conform statisticilor publicate recent, în România, în 2020, a fost înregistrat cel mai mare număr de decese cauzate de accidente rutiere la un milion de locuitori (85). Totuși, s-a înregistrat o scădere cu 12% a numărului deceselor cauzate de accidentele rutiere față de 2019.

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cum să reziliezi un contract încheiat cu un prestator de servicii in România?

Dacă nu sunteți satisfăcut de serviciile oferite de un prestator de servicii, potrivit legislației din România, aveți posibilitatea de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img