Alexandru Medelean (Wise Way Advisors) l-a asistat în calitate de consultant principal al tranzacției, pe celebrul alpinist David Neacșu în vânzarea companiei GD Escapade, cunoscută pentru magazinul Himalaya, pe care acesta l-a fondat în urmă cu 27 de ani.
Himalaya, este fără îndoială cel mai cunoscut magazin de echipamente outdoor și profesionale din București și unul dintre cele mai cunoscute din țară, iar David Neacșu este deja o legendă pentru iubitorii de natură, prin expedițiile și cățărările sale pe cele șapte continente.
Tranzacția pachetului de 100% din capital, a fost realizată printr-o procedură de negociere competitivă cu mai mulți investitori. Structurarea tranzacției a constat în implementarea unui mecanism financiar complex care a îmbinat: capitalul investitorului, finanțarea bancară (din partea Băncii Transilvania) și optimizarea capitalului de lucru al companiei.
Cumpărătorul, Stral Big, este o companie specializată în alpinism utilitar și lucrări speciale în industrie, care a fost înființată în anul 2012 de Ionuț Gavrilă Blenche.
“Astăzi am predat ştafeta tânărului Ionuț Gavrilă Blenche, care are 34 de ani, exact vârsta la care eu am început business-ul Himalaya. Noi nu am făcut doar vânzări de produse premium pentru pasionaţii de munte si de aventură (Mammut, Petzl, Lowa etc), ci am fost antrenorii de performanţă pentru cei care îndrăznesc să viseze la mai mult.
La 61 de ani, nu mai pot ține pasul cu digitalizarea și cu globalizarea, s-au dus vremurile poetice din industria outdoor. Am încredere că Gabi va continua spiritul pe care eu l-am insuflat companiei. Himalaya a fost visul pe care mi l-am împlinit. Himalaya e de acum pe mâini bune. De acum vreau să mă liniştesc ca să pot aşterne pe hârtie o parte din experienţele trăite în expediţiile şi în călătoriile mele!”, mărturiseşte David Neacşu.
“Dacă cineva spune “nu poți cunoaște un om nici într-o viață ” vreau să îl contrazic. Am cunoscut un OM într-un an și jumătate: Alexandru Medelean. Fiecare lucru pe care-l face din momentul în care-i câștigi încrederea, vei avea impresia că este simplu. Simplu pentru tine, dar extrem de complex în toată aventura unei tranzacții. Definiția pentru Alex cred că este doar una: PROFESIONIST. Dacă ai șansa să-ți devină și prieten să știi că ești un norocos.”, a mai declarat David Neacşu.
“Dincolo de orice numere și tehnicalități aferente proiectelor de M&A, nu poți să stai lângă David Neacșu fără să nu fi cucerit pe viață de poveștile trăite de el și de emoția cuceritoare pe care o emană la fiecare povestire.
După ce ani la rând piața tranzacțiilor din România a fost dominată de investitorii străini, mă bucur foarte mult să văd în ultima vreme din ce în ce mai multe tranzacții în care investitorii/cumpărătorii sunt antreprenori romani. Felicitări Gabi Blenche!.”, declară Alexandru Medelean, consultantul principal al tranzacției.
Asistența legală a tranzacției a fost asigurată de Popovici Nițu Stoica & Asociați, cărora le mulțumesc și le râmân recunoscator pentru generozitatea și deschiderea cu care s-au implicat în finalizarea cu succes a tranzacției.
Despre David Neacșu și Magazinul Himalaya (https://www.himalaya.ro/ ), Creat cu pasiune de David Neacsu in 1994
David Neacșu este un celebru alpinist român. A participat la 28 de expeditii mari, în marile masive internationale. A condus prima expediție românească pe Everest, in 2003. Pasionat de pescuitul la rapitor cu năluci artificiale. Campion Mondial la știucă în anul 2016, titlu obținut la World Pike Challenge competiție organizată pe incinta Holbina Trei Bibani din Delta Dunării.
Expediții David Neacșu – extras
- 1990 – traversează Carpații Meridionali pe timp de iarnă;
- 1991 – Vf. Elbrus, Caucaz;
- 1992 – Vf. Mont Blanc, Alpi
- 1993 – traversează Carpații Meridionali pe timp de iarnă;
- 1994 – Vf. Kilimanjaro (prima expediție românească, unde s-a realizat recordul mondial de viteză în ascensiune), apoi Vf. Mount Kenya, ambele din Africa;
- 1995 – Vf. Mont Blanc, Alpi, ascensiune de iarnă;
- 1996 – Vf. Aconcagua, America de Sud, premieră românească;
- 1996 – Vf. Mont Blanc, Alpi, versantul Italian;
- 1997 – Vf. Mc Kinley, Alaska;
- 1997 – Vf. Kilimanjaro si Vf. Kenya din Africa;
- 1998 – Vf. Huascaran – Anzii Cordilieri, Peru;
- 2000 – Vf. Illimani, Bolivia, Vf. Cotopaxi, Ecuador;
- 2002 – Vf. Kala Patthar, Nepal, Vf. Klucev – Kamtchatka, Rusia;
- 2003 – conduce expediția Aconcagua 2003;
- 2003 – conduce expediția Everest 2003, ocazie cu care, alpinistul Teodor Tulpan stabileste un nou record mondial de zbor cu parapanta pe Everest, in 30 de minute;
- 2009 – conduce expediția românească Northland Antarctica 2009, Mt. Vinson 4.897, împreună cu Tulit Zsombor;
Despre Alexandru Medelean și Wise Way Advisors (https://wiseway.ro/)
Începând din 2019 Alexandru Medelean a devenit consultant independent și Cadru didactic asociat al Universității Babeș Bolyai, după o experiență de 23 de ani in cadrul PwC. A fost implicat în multiple proiecte de tranzacții (M&A), în proiecte complexe de consultanță și posedă o puternică experiență de lucru pentru antreprenorii și afacerile de familie din Romania.