vineri, iulie 19, 2024

Aproape 60% dintre finanțările BT prin IMM Invest au mers către microcompanii

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Banca Transilvania, principala instituție bancară în programul IMM Invest, a aprobat până acum peste 7.000 de credite, care aduc în economie peste 2,5 miliarde lei și prin care sunt susținute peste 70.000 de locuri de muncă în toate județele țării. Aproape 60% dintre aceste finanțări au mers către microcompanii, pentru care IMM Invest este o măsură binevenită pentru continuarea activității, așa încât economia să se poata baza în viitor pe ele.

Microcompaniile creditate de BT prin IMM Invest sunt considerate acele afaceri care înregistrează o cifră de afaceri de până la 500.000 de lei. Acestea au fost profitabile în 2019 – au avut cel puțin profit operațional – și au acum o perspectivă de afacere mult mai stabilă. Accesul la creditele din program a fost facilitat de cerințele minime de garantare, practic s-a cerut garanția statului și, dacă a fost vorba de un credit de investiții, de ipotecă/gaj pe bunurile achiziționate în cadrul respectivului proiect.

Peste 1.500 de clienți noi creditați

O treime din companiile creditate de BT au primit pentru prima dată finanțare de la Banca Transilvania. Prin urmare, IMM Invest înseamnă pentru bancă și peste 1.500 de clienți noi creditați. Programul a contribuit la planul BT de a a continua să susțină un număr cât mai mare de companii mici.

“Am discutat mult despre numărul mare de solicitări și despre cum să ne organizăm. Ideea noastră principală a fost de susținere a unui număr cât mai mare de firme mici și ne-am asigurat că cerințele noastre sunt rezonabile pentru acestea. Accesul la finanțare sau starea de bine a firmelor mici sau tinere este un fir roșu la BT de mulți ani. Sigur că am acordat în egală măsură atenție afacerilor consacrate, însă a fost limpede că va fi nevoie de un efort mare. Muncești mai mult pentru un număr mare de credite mici. Însă, dacă ar trebui să o luăm de la capăt, am proceda la fel” – declară Tiberiu Moisa, Director General Adjunct MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

Principalele domenii de activitate finanțate de bancă prin IMM Invest

În cele patru luni de la începerea programului IMM Invest, Banca Transilvania a alocat peste 70% din suma de 3,48 miliarde de lei alocată de Guvern. Principalele domenii de activitate finanțate de bancă prin IMM Invest sunt: comerț, transporturi și construcții. Chiar dacă mare parte a plafonului alocat în cadrul programului este utilizat sau în curs de utilizare, BT va continua consilierea clienților pentru a accesa cele mai potrivite soluții de finanțare prin IMM Invest.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv