vineri, iulie 19, 2024

Peste 400 000 euro, investiți în echiparea unui nou depozit: Dentotal Protect a inaugurat centrul logistic din Eli Park Chitila

Dentotal Protect, alături de investitorul său, fondul de investiții Abris Capital, a inaugurat azi în prezența principalilor săi parteneri de afaceri un depozit de 2500 mp în noul amplasament Eli Park Chitila. Compania a investit deja peste 400 000 EUR în logistică, urmând ca prin deschiderea noii locații capacitatea de livrare și distribuție a comenzilor să se tripleze în 3 luni de la punerea în funcțiune.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Dentotal Protect, alături de investitorul său, fondul de investiții Abris Capital, a inaugurat azi în prezența principalilor săi parteneri de afaceri un depozit de 2500 mp în noul amplasament Eli Park Chitila. Compania a investit deja peste 400 000 EUR în logistică, urmând ca prin deschiderea noii locații capacitatea de livrare și distribuție a comenzilor să se tripleze în 3 luni de la punerea în funcțiune.

Dumitru Matei (foto), CEO Dentotal Protect, afirmă: „Pentru orice firmă de distribuție, o bună activitate logistică reprezintă o condiție esențială pentru a-și deservi cu succes clienții. Acesta este și motivul pentru care cel mai important proiect Dentotal – de după preluarea de către Abris Capital a companiei, în 2019 – îl reprezintă noul centru logistic pe care l-am inaugurat zilele acestea. Dacă înainte de pandemie centrul nostru logistic cuprindea o suprafață cumulată de 700 mp în trei locuri diferite, procesarea comenzilor fiind făcută în cea mai mare parte manual, noul centru logistic în care ne aflăm are nu doar o suprafață și o înălțime medie de trei ori mai mari, ci și sisteme noi și moderne de depozitare, manipulare și gestionare a stocurilor, un nou sistem informatic specializat (WMS), investiția totală în acestea fiind până în acest moment de peste 400 000 de euro.

Compania a anunțat că își urmărește mai departe planurile de creștere organică și prin achiziții, procesele de recrutare și selecție de personal fiind continuate și în perioada pandemiei, pentru a acoperi necesarul de personal.

„Piața de distribuție dentară, alături de întregul sector stomatologic, a fost printre cele mai afectate de criza COVID-19. Totuși, înainte de pandemie, această piață era una dintre cele mai dinamice și reziliente din economie, crescând cu 15-20% pe an, iar Dentotal creștea chiar mai repede decât piața. La o lună după încetarea stării de urgență, vedem piața revenind treptat la nivelul de dinainte și suntem optimiști în privința perspectivelor sale de dezvoltare.                                              

Au fost două luni mai dificile și pentru Dentotal, însă compania a fost bine pregătită să suporte eventuale șocuri și suntem mulțumiți să vedem că până acum a trecut cu bine de această  perioadă și că a folosit aceste două luni pentru a-și consolida operațiunile”  declară Mihai Zamfir (foto stânga), Manager de Investiții Abris Capital.

Dentotal Protect este liderul de piață în România în distribuția de produse stomatologice, având peste 12 000 clienți – clinici și laboratoare stomatologice din toata țara. Compania a fost înființată în 1994 de medicul stomatolog Anghel Dogariu și a crescut odată cu primul val al economiei românești, având în prezent peste 120 de angajați. În 2005, Dentotal Protect și-a construit propriul sediu în zona centrală a Capitalei, iar în 2019 a trecut la un nou capitol de dezvoltare, compania fiind achiziționată de fondul de investiții private Abris Capital Partners. În mai 2020, Dentotal Protect și-a mutat activitatea logistică în Eli Park Chitila, estimând o triplare a capacității operaționale.

Abris Capital Partners este un fond independent de private equity care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală și de Est (CEE). Multe instituții de investiții de top la nivel global (fonduri universitare, fonduri de pensii financiare, companii de asigurări și fonduri private) au investit în fondul de investiții gestionat de Abris Capital Partners, care are active sub administrare de aproape 1,3 miliarde de euro.

Abris Capital investește de peste 10 ani în companii locale din segmentul mediu, cu baze sănătoase și un potențial mare de creștere. De obicei, Abris oferă o investiție între 30-75 milioane de euro în aceste companii, urmărind pachetul majoritar. Termenul mediu de investiție este între 3 și 5 ani. Aceste companii beneficiază de contribuția capitalului Abris și de experiența excepțională a echipei sale de management strategic și operațional. În ultimii 10 ani, fondurile Abris Capital au efectuat peste 25 de investiții în Polonia și Europa Centrală. Proiectele investiționale pe care Abris Capital le desfășoară în prezent în România sunt GTS Group, Dentotal Protect, Green Group și Pehart.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv