luni, aprilie 22, 2024

MEEMA, mediator în dialogul retailerilor cu proprietarii de mall-uri

O comisie formată din oficiali guvernamentali, reprezentați ai retailerilor şi ai marilor centre comerciale va elabora o inițiativă legislativă care să reglementeze situația existentă între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

O comisie formată din oficiali guvernamentali, reprezentați ai retailerilor şi ai marilor centre comerciale va elabora o inițiativă legislativă care să reglementeze situația existentă între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2.

Aceasta a fost concluzia celei mai recente runde de discuții între reprezentanții marilor centre comerciale și ai retailerilor din domeniul nealimentar, care a avut loc astăzi, la sediul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, în coordonarea secretarilor de stat Daniela Nicolescu și Liviu Rogojinaru. La discuții a participat şi secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice, Mironel Panţuroiu.

Obiectivele acestei comisii vizează medierea litigiilor comerciale actuale dintre retaileri şi proprietarii de mall-uri, găsirea formulelor pentru readaptarea contractelor de închiriere a spațiilor comerciale în perioada de urgență și de alertă, precum și principiile de accesare a fondurilor existente de către agenții economici care dețin magazine în mall-uri.

Am acceptat, alături de colega mea, doamna secretar de stat Daniela Nicolescu, propunerea venită din partea reprezentanților Organizației Patronale a Retailerilor din România (RORETAIL) şi am pus bazele acestei comisii, în cadrul căreia vom putea lua cele mai eficiente decizii pentru salvarea business-urilor și evitarea insolvențelor. Dialogul Guvern – retaileri – mall-uri este soluția pentru depășirea acestui blocaj și revenirea la normalitate a activității economice”, a declarat secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

O primă formă a inițiativei legislative elaborate de comisie se estimează a fi finalizată până la sfârșitul acestei săptămâni.

Din comisia tripartită vor face parte reprezentanți ai Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, Ministerului Finanțelor Publice, Ministerului Justiției, Ministerului Fondurilor Europene, Consiliului Concurenței, reprezentanți ai retailerilor şi reprezentanți ai marilor centre comerciale.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Vizita delegației Districtului Chaoyang din Beijing la CCIB consolidează cooperarea româno-chineză: S-a semnat un Memorandum de Cooperare

Vizita la Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București a delegației Districtului Chaoyang din Beijing și semnarea...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv