vineri, iulie 19, 2024

Holde Agri Invest a atras 12 milioane de lei de la investitori printr-un plasament privat la BVB

Holde Agri Invest SA, o companie românească care operează terenuri agricole, a închis cu succes cel de-al doilea plasament privat pentru acțiuni, atrăgând 12 milioane de lei de la investitorii pe Bursa de Valori din București. Oferta lansată pe 11 iunie și închisă pe 12 iunie a atras un interes semnificativ din partea investitorilor locali.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Holde Agri Invest SA, o companie românească care operează terenuri agricole, a închis cu succes cel de-al doilea plasament privat pentru acțiuni, atrăgând 12 milioane de lei de la investitorii pe Bursa de Valori din București. Oferta lansată pe 11 iunie și închisă pe 12 iunie a atras un interes semnificativ din partea investitorilor locali.

„Succesul și promptitudinea cu care am închis acest plasament privat pentru acțiunile Holde este un semn că investitorii apreciază modelul nostru de afaceri și potențialul sectorului agricol din România. Întrucât am închis oferta anticipat, datorită suprasubscrierii, iar mulți investitori interesați nu au reușit să plaseze ordinele în timp util, vom depune toate diligențele să aducem cât mai curând posibil Holde pe piața AeRO. Considerăm succesul acestui plasament dovada că există un potențial mare pe piața de capital din România, iar investitorii au dorința de a sprijini afacerile antreprenoriale locale. Cu siguranță, vom continua să apelăm la diferite metode de finanțare pentru dezvoltarea activității companiei”, a declarat Iulian Cîrciumaru, Președintele Consiliului de Administrație Holde Agri Invest.

Oferta pentru acțiunile Holde a fost structurată în două etape. În prima etapă, au fost vândute acțiuni în valoare de aproximativ 2 milioane de lei acționarilor existenți la acel moment. În a doua etapă, compania a plasat 9.102.322 acțiuni ordinare noi, care au fost vândute pentru 1,1135 lei pe acțiune. În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Holde este de peste 50 de milioane de lei. Compania operează în prezent 7.000 de hectare de teren, dar intenționează să ajungă la 10.000 de hectare până la sfârșitul acestui an.

„Cele 12 milioane de lei pe care le-am atras în cadrul ofertei vor alimenta investițiile în spații de depozitare și sisteme de irigații, făcând astfel activitatea Holde mai rezistentă și independentă de factori externi. Agricultura este o industrie care are nevoie de investiții semnificative, mai ales la început de drum. Odată ce afacerea noastră va atinge o anumită dimensiune, vom putea apoi culege beneficiile acesteia pe termen nelimitat. Suntem pe calea cea bună în a transforma Holde într-un jucător de referință pe piața agricolă din România și mulțumim tuturor investitorilor pentru încrederea acordată”, a declarat Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest.

Rata de subscriere a ofertei a fost de 120%. 80 de investitori noi au participat la plasament, ceea ce înseamnă că Holde a ajuns la 132 de acționari, persoane fizice și juridice. SSIF Goldring și BRK Financial Group au fost consultanții autorizați care au asistat Holde în această tranzacție. Compania se așteaptă să intre la tranzacționare pe piața AeRO a Bursei de Valori București în septembrie 2020 și se va concentra în perioada următoare pe îndeplinirea ultimelor cerințe oficiale în vederea listării. Holde va fi prima companie ce operează terenuri agricole listată la BVB. Acțiunile companiei vor fi disponibile pentru tranzacționare sub simbolul HAI.

În urma listării, Holde va continua să utilizeze în mod activ diferite mecanisme de finanțare oferite de piețele de capital pentru dezvoltarea continuă a afacerii. Una dintre metodele de creștere planificate deja de către management este achiziția de companii și extinderea terenului arabil prin schimb de acțiuni (share swaps) și majorări de capital prin aport in natură.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața agricolă locală, ajungând la minim 20.000 de hectare de teren lucrat în următorii șapte ani. Pentru a reuși acest lucru, Holde va investi peste 50 de milioane euro în achiziții de terenuri, precum și utilaje noi, spații de depozitare și sisteme moderne de irigații.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv