marți, 22 aprilie, 2025

Endava: AI-ul va genera o creștere de 44% a veniturilor din serviciile digitale până în 2029

Evenimente Club Antreprenor

Redacția
Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.
  • Implementarea AI, principala prioritate pentru 60% din CEO, conform cercetărilor IDC
  • 48% dintre companii se consideră digitale

Veniturile din servicii digitale sunt estimate să se majoreze cu 44%, extinzându-se de la 34% la aproape jumătate (49%) din veniturile companiilor până în 2029, conform unui raport realizat în urma rezultatelor unui sondaj IDC din Europa, regiunea Asia-Pacific (APAC) și Orientul Mijlociu, comandat de Endava (NYSE ‘DAVA’), o companie lider în servicii tehnologice care combină ingineria de clasă mondială, expertiza în industrie și o mentalitate centrată pe oameni.

Această schimbare determină companiile din întreaga lume să acorde prioritate eficienței operaționale, cu o recunoaștere din ce în ce mai mare a necesității de a moderniza infrastructura digitală pentru a atinge scalabilitatea și rentabilitatea.

Raportul evidențiază faptul că, la nivel global, 48% dintre companii se consideră deja digitale, dar subliniază că viitorul aparține celor dispuse să integreze pe deplin AI în operațiunile lor. Pe măsură ce companiile trec de la simpla construcție a infrastructurii digitale la scalarea acesteia, tehnologiile AI și machine learning (ML) vor fi factori cheie ai inovației.

Conform studiului, 49% dintre companii atribuie cheltuielile excesive pentru infrastructura digitală costurilor de întreținere a sistemelor tradiționale, subliniind necesitatea ca organizațiile să își reevalueze și să își eficientizeze operațiunile IT. În următoarea fază a transformării digitale, AI va deveni un factor crucial, permițând companiilor să inoveze la scară, reducând simultan timpul și costurile asociate cu modurile de utilizare a automatizării și inteligenței.

Raportul mai subliniază că transformarea digitală trebuie privită ca o călătorie continuă, fără un punct final definit. AI va conduce următorul capitol al acestei călătorii, iar companiile care nu adoptă această tehnologie riscă să rămână în urmă.

Companiile care nu se adaptează la piața stimulată de AI pot întâmpina dezavantaje competitive, cum ar fi termene de lansare întârziate, portofolii de produse mai puțin avansate și o poziție mai slabă în sectoarele în care activează, conform raportului.

Cercetările IDC arată că 60% dintre CEO au făcut din implementarea AI o prioritate principală, subliniind importanța tot mai mare a inteligenței artificiale în strategiile de business.

O altă problemă urgentă evidențiată în raport este dependența tot mai mare de serviciile IT externe pentru a acoperi lipsa de competențe în cadrul companiilor. La nivel global, lipsa de talente este identificată drept un factor de risc major pentru următoarele 12 luni, 44% dintre companii menționând capacitatea internă limitată pentru proiecte digitale la scară largă. Furnizorii de servicii IT externe sunt văzuți din ce în ce mai mult ca parteneri vitali în abordarea acestor provocări și în contribuția pe care o aduc pentru viitoare creșteri.

În era post-pandemică a accelerării digitale, companiile se îndreaptă, în prezent, spre o fază de scalare digitală. Aceasta implică dezvoltarea tehnologiei, a operațiunilor comerciale și a gestionării datelor pentru a satisface cerințele unei economii digitale aflate într-o evoluție rapidă. Principalul accent este pus pe utilizarea mai eficientă a datelor, ținând cont că valoarea acestora scade rapid, adesea în câteva zile. Companiile trec la modele de afaceri bazate pe date pentru a oferi experiențe personalizate clienților și pentru a stimula inovația continuă.

Următoarea eră a transformării digitale este caracterizată de conceptul de „AI Everywhere” (AI Peste Tot), unde AI va fi integrată complet în fiecare aspect al operațiunilor comerciale. Crearea de arhitecturi de inteligență, platforme centrate pe date și infrastructură digitală rentabilă pentru sarcinile de lucru AI devin priorități cruciale pentru business-uri. Companiile trebuie, de asemenea, să se concentreze pe atragerea și recalificarea talentelor, asigurând în același timp conformitatea cu reglementările în vigoare pentru a construi o relație de încredere cu părțile interesate.

Pe măsură ce companiile continuă să se modernizeze, raportul subliniază importanța alinierii strategiilor digitale la dinamica pieței. În viitorul bazat pe AI, companiile care utilizează această tehnologie, datele și infrastructura modernă vor fi bine poziționate pentru a conduce următorul val de inovație digitală.

Despre ENDAVA:

Suntem un furnizor de top de servicii tehnologice de nouă generație, dedicați să le oferim clienților noștri instrumentele necesare pentru a genera impact real și schimbări semnificative. Prin combinarea ingineriei de clasă mondială, a expertizei vaste din industrie și a unei mentalități centrate pe client, oferim consultanță și colaborăm cu clienții noștri pentru a crea soluții tehnologice care stimulează transformarea și oferă companiilor posibilitatea de a reuși în tranziția digitală bazată pe inteligență artificială. De la idee la producție, sprijinim clienții cu soluții personalizate în fiecare etapă a transformării lor digitale, indiferent de industrie, regiune sau dimensiune.

Clienții Endava provin din domenii diverse, precum plăți, asigurări, finanțe și banking, tehnologie, media, telecomunicații, sănătate și domeniul medical, mobilitate, retail și bunuri de consum și multe altele. La data de 31 decembrie 2024, 11.668 de angajați Endava contribuiau la inovarea clienților noștri în locații din Europa, America, Asia-Pacific și Orientul Mijlociu.

Pentru mai multe informații, vizitați www.endava.com

Urmărește-ne:
- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 12 luni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -Transavia SA Fragedo

Ultimele Știri

Garanti BBVA România raportează performanțe financiare solide în 2024, cu o creștere de 28,6% a veniturilor nete și active totale în creștere

Garanti BBVA România a înregistrat venituri nete de 654 milioane RON în 2024, ceea ce reflectă o creștere de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business afaceri 2025 Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business Club Antreprenor -ABONAMENT 12 luni Club Antreprenor