Philips România, în parteneriat cu Asociația Viitor Plus, continuă angajamentul pentru mediu printr-o nouă acțiune de împădurire. La începutul lunii aprilie, 1.500 de puieți vor fi plantați în localitatea Valea Dragului, județul Giurgiu, contribuind astfel la refacerea ecosistemului și la combaterea efectelor schimbărilor climatice.
Pentru a marca Ziua Internațională a Pădurii, pe parcursul lunii martie, fiecare comandă de minimum 300 RON realizată pe philips.ro, din categoriile de îngrijire personală și a copilului, va fi transformată într-un copac plantat prin intermediul Asociației Viitor Plus și al programului „Adoptă un copac”. Campania este activă între 1 și 31 martie 2025, oferind clienților Magazinului Online Philips oportunitatea de a contribui direct la protejarea mediului.
„Protejarea mediului nu este doar o responsabilitate, ci o necesitate. Luna martie este momentul perfect pentru a atrage atenția asupra importanței împăduririlor în România și a rolului crucial pe care pădurile îl joacă în menținerea echilibrului climatic. Sustenabilitatea este una dintre direcțiile esențiale pe care le urmărim în strategia noastră de business, iar această inițiativă ne oferă ocazia să transformăm acest angajament în acțiuni concrete. Ne bucurăm să lucrăm împreună cu angajații, voluntarii, clienții noștri și colegii de la Asociația Viitor Plus pentru a aduce o schimbare reală în comunitățile care au cea mai mare nevoie de sprijin”, a declarat Daciana Tulpan, Lider al Diviziei dedicate Îngrijirii Personale, Philips.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
3 aprilie 2025: Acces la Capital – Finanțare și Fiscalitate pentru Antreprenori
16 aprilie 2025: Criminalitatea cibernetică în perioada digitalizării economiei și în vreme de război – Ediția a IV-a
15 mai 2025: Forumul antreprenorilor din construcții și imobiliare – Ediția a II-a
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
Acțiunea de împădurire de la Valea Dragului face parte dintr-un efort amplu de a crește suprafața împădurită a României, într-o regiune puternic afectată de defrișări și de efectele schimbărilor climatice. Sudul țării este una dintre cele mai vulnerabile zone în ceea ce privește lipsa pădurilor, iar astfel de inițiative sunt esențiale pentru a combate procesul accelerat de deșertificare. Prin această inițiativă, Philips România și Viitor Plus contribuie la îmbunătățirea calității aerului, la reducerea eroziunii solului și la dezvoltarea unui habitat propice pentru diverse specii de plante și animale, sprijinind astfel biodiversitatea locală. Un puiet va capta în medie 1100 kg CO2 în următorii 50 de ani. 500 arbori ( aproximativ 1ha de pădure) va capta minim 550 tone CO2 în 50 ani. Adoptă un Copac folosește o cifră medie pentru indicatorii menționați: 22kg CO2/an/puiet.
„Parteneriatele strategice sunt esențiale pentru a ne putea îndeplini misiunea de a reface ecosistemele degradate și de a educa comunitățile despre importanța pădurilor. Sprijinul oferit de Philips România prin <<Plantăm împreună>> ne permite să plantăm în continuare și să ne extindem impactul. Fiecare astfel de inițiativă ne apropie de obiectivul nostru pe termen lung: un mediu mai echilibrat și mai sănătos pentru generațiile viitoare.”, a declarat Teia Ciulacu, fondator și președinte Viitor Plus.
Plantarea puieților este doar începutul. Pentru ca aceștia să ajungă la maturitate și să își îndeplinească rolul ecologic, Asociația Viitor Plus va implementa un program de monitorizare și îngrijire timp de 5 ani. Aceasta presupune lucrări periodice de întreținere, verificarea ratei de prindere și replantarea acolo unde este necesar.
Rezultatele inițiativei „Plantăm Împreună”
De la lansarea inițiativei „Plantăm Împreună” în 2022, Philips România a reușit, alături de partenerii săi, să transforme angajamentul pentru sustenabilitate în acțiuni concrete:
- Am plantat 14,757 puieți (aprox. 2.89 ha de pădure nouă) de diverse specii precum salcâm, sălcioară, glădiță și corcoduș ;
- Am acoperit 3 zone aflate în curs de deșertificare din Sud-ul României, în județele Dolj, Călărași și Prahova;
- Ajutăm la absorbția a 81,163 Kg de CO2 pe an* pentru un aer mai curat;
*Un copac matur sau 4 puieți absorb peste 22 kg de CO2 pe an.
Despre Royal Philips
Royal Philips (NYSE: PHG, AEX: PHIA) este o companie de tehnologie în domeniul sănătății axată pe îmbunătățirea vieții oamenilor și pe generarea de rezultate mai bune pe parcursul tuturor etapelor sănătății, de la un stil de viață sănătos și prevenție, la diagnostic, tratament și îngrijire la domiciliu. Philips utilizează tehnologii avansate și îmbină expertiza clinică cu cea pentru produsele destinate consumatorilor, pentru a oferi soluții integrate. Cu sediul în Olanda, compania este lider în imagistică medicală, terapii ghidate imagistic, sisteme de monitorizare a pacienților și informatică medicală, precum și în domeniul sănătății consumatorilor și cel al îngrijirii la domiciliu. Portofoliul Philips de tehnologii în domeniul sănătății a generat în 2019 vânzări de 19,5 miliarde de euro, iar compania are aproximativ 80,000 de angajați și este prezentă în peste 100 de țări. Mai multe noutăți despre Philips sunt disponibile la www.philips.com/newscenter
Despre Adoptă un copac, un program al Asociației Viitor Plus
În anul 2008, Viitor Plus, a pornit programul de împădurire „Adoptă un copac” cu gândul la importanța reabilitării suprafețelor de teren degradate și a reamintirii rolului crucial pe care pădurile îl au în echilibrul fragil al vieții.
Misiunea „Adoptă un copac” este de a aduce o contribuție importantă la creșterea și protejarea suprafețelor de pădure din România, cu focus asupra perdelelor forestiere, dar și de a educa populația locală din zonele unde plantăm și publicul general cu privire la importanța pădurilor și a modurilor în care pot fi protejate. Până în prezent, programul de împădurire „Adoptă un copac!” a reușit să implice peste 43.207 de voluntari și să planteze 1.930.290 de puieți forestieri, pe 261 hectare de teren degradat, în 27 comunități rurale din sudul țării, precum și în două zone urbane.
Viitor Plus este o organizație non-profit cu o experiență de peste 18 ani în dezvoltarea de programe de antreprenoriat social, educație pentru mediu, voluntariat și infrastructură de mediu. Principalele programe derulate sunt: Adoptă un Copac, Atelierul de Pânză, Reciclata, Harta Reciclării, Eco Provocarea, Biroul Eco și Regenesis.