marți, iulie 16, 2024

Deloitte România a asistat grupul medical Affidea în preluarea rețelei de radioterapie Medeuropa

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Deloitte România a asistat grupul medical Affidea, unul dintre liderii pieței de servicii medicale, în preluarea rețelei Medeuropa, care oferă servicii de radioterapie și chimioterapie, precum și consultații de oncologie.

Tranzacția a fost semnată în luna februarie 2024 și a fost finalizată recent, în urma obținerii aprobărilor din partea autorităților de reglementare și din domeniul competiției. Prin această preluare, Affidea intră pe nișa serviciilor de radioterapie și în România, segment pe care îl acoperă deja în alte țări europene.

„Prin finalizarea achiziției MedEuropa și deschiderea noului centru oncologic ultramodern de la Iași, consolidăm angajamentul nostru de combatere a cancerului în comunitățile unde suntem prezenți. Această nouă etapă reprezintă un pas important în direcția reducerii decalajelor în domeniul îngrijirii oncologice prin furnizarea de diagnosticare avansată, analize de laborator, tratamente de radioterapie și chimioterapie, precum și o gamă largă de consultații complementare în cadrul unei singure rețele.

Rămânem dedicați obiectivului nostru de a îmbunătăți ratele de supraviețuire și de a ne asigura că fiecare pacient primește îngrijire personalizată și accesibilă pe tot parcursul experienței sale – de la diagnosticul incipient până la recuperare”, a declarat Răzvan Predica, CEO, Affidea România și Ungaria.

Rețeaua Affidea din România se va extinde astfel cu cele patru centre medicale pe care MedEuropa le deține în prezent în București, Constanța, Brașov și Oradea, precum și cu un al cincilea, care urmează să fie deschis în Iași.

O echipă multidisciplinară formată din consultanți financiari și fiscali din cadrul Deloitte România a oferit Affidea asistență în demersul de due diligence financiar și fiscal, servicii de suport în tranzacție, precum și de dimensionare a pieței pentru o selecție de servicii medicale.

Echipa din practica de consultanță financiară care a lucrat la proiect a fost formată din Radu Dumitrescu, Partener Coordonator, Vlad Bălan, Director, Ioana Boca, Director, Marina Nicola, Director Adjunct, Cristina Ifrim, Manager, Andreea Voinea, Senior Associate, precum și Marc Nedera, Vlad Mureșan, Cristiana Țepeș, Gabriela Rusu și Victor Tutuianu, Associates. Experții fiscali care au lucrat la tranzacție au fost Dan Bădin, Partener, Laura Bobar, Senior Manager, Alexandra Gheorghe, Senior Associate, și Alexandra Samson, Associate.

„Rolul echipei Deloitte în acest proiect a constat în analizarea din punct de vedere financiar și fiscal a companiilor care urmau să fie achiziționate, identificarea potențialelor riscuri și oportunități, precum și evaluarea implicațiilor fiscale ale tranzacției. Mulțumim echipei Affidea și lui Răzvan Predica pentru colaborarea excelentă, care ne-a permis să ne îndeplinim rolul asumat în acest proiect și să contribuim la succesul tranzacției și, astfel, la atingerea unui obiectiv strategic pentru Affidea. Pentru noi, experiența a fost deopotrivă o sursă de motivație și de dezvoltare profesională”, a declarat Radu Dumitrescu, Partener Coordonator Consultanță Financiară, Deloitte România.

Affidea România, unul dintre cei mai mari jucători din piața de profil, oferă servicii medicale de diagnostic imagistic avansat, analize de laborator și consultații medicale, prin 53 de centre medicale situate în 27 de orașe. Rețeaua are peste 1.500 de angajați și peste 2 milioane de pacienți anual. La nivel european, Affidea este cel mai mare furnizor de servicii medicale integrate și este prezentă în 15 țări.

Rețeaua MedEuropa, înființată în 2018 de Telemos Capital în parteneriat cu o echipă locală de antreprenori, are 300 de angajaţi.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță fiscală și juridică, consultanță, consultanță financiară și managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500® și către mii de companii din sectorul privat.

Experții firmei contribuie la atingerea unor rezultate măsurabile și de durată, care ajută la consolidarea încrederii în piețele de capital, care permit companiilor să se transforme, să prospere și să deschidă calea către o economie mai puternică, către o societate mai echitabilă și o lume sustenabilă. Cu o istorie de peste 175 de ani, Deloitte acoperă peste 150 de țări și teritorii. Obiectivul său este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor aproximativ 457.000 de profesioniști la nivel mondial.

Deloitte România este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale din țara noastră și oferă, în cooperare cu Reff & Asociații | Deloitte Legal, servicii de audit, de consultanță fiscală, servicii juridice, de consultanță și managementul riscului, consultanță financiară, soluții de servicii și consultanță în tehnologie, precum și alte servicii adiacente, prin intermediul a peste 3.400 de profesioniști.

Pentru a afla mai multe despre rețeaua globală a firmelor membre, vă rugăm să accesați www.deloitte.com/ro/despre.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

SoftServe donează 1,5 mil. dolari pentru a sprijini inițiativa “Drive for Life 3.0” și a susține Ucraina cu 100 de ambulanțe

„Drive for Life” este un proiect al Open Eyes, fondul caritabil al SoftServe. Prin intermediul acestei inițiative, s-au donat...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv