miercuri, iunie 12, 2024

FNGCIMM își menține poziția de conducere  în cel mai mare for european al instituțiilor de garantare

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro
  • IMM-urile din România sunt integrate în context economic european și global pentru a beneficia de oportunități égale de finanțare garantată.

În perioada 6-7 iunie 2024 Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii (FNGCIMM) a participat la reuniunea anuală a Asociației Europeane a Instituțiilor de Garantare (AECM). Evenimentul s-a desfășurat la Varșovia și a avut ca temă centrală “O dublă tranziție pentru o economie verde și digitală”.

FNGCIMM se implică activ în AECM și este bine conectat în cadrul rețelelor globale de garantare pentru a crea premizele integrării IMM-urilor din România în contextul economic european și global, pentru a fi la curent cu inițiativele și politicile europene care susțin și oferă oportunități de dezvoltare pentru antreprenori.

Delegația FNGCIMM a fost condusă de domnul Dumitru Nancu, Director General al FNGCIMM și vicepreședinte AECM cu mandat acordat pentru perioada 2021-2024, pe parcursul căruia realizările activității de garantare și propunerile inovatoare ale reprezentanților FNGCIMM, au poziționat instituția de garantare din România ca un contributor semnificativ la obiectivele comune de dezvoltăre economică sustenabilă și digitalizare.

În data de 6 iunie 2024, în cadrul Reuniunii Bordului de Directori ai AECM a fost realizat un bilanț de final de mandat pentru perioada 2021-2024, prilej cu care reprezentantul României a fost invitat să prezinte realizările FNGCIMM, considerate remarcabile la nivel de asociație și care vor fi incluse în broșura anuală a AECM care prezintă cele mai de succes organizații membre ale AECM.

În cadrul Adunării Generale au fost primite candidaturile pentru noul Consiliu de Administrație pentru mandatul 2024-2027, iar candidatura domnului Dumitru Nancu a fost aprobată în unanimitate, menținând astfel locul FNGCIMM pentru încă trei ani. Având în vedere implicarea și contribuțiile semnificative ale FNGCIMM în domeniul digitalizării, domnul Dumitru Nancu a fost propus și ales în unanimitate, președinte al Grupului de Digitalizare al AECM.

În partea a doua a programului, reprezentanții FNGCIMM au participat la celebrarea a 100 de ani de existență a băncii de dezvoltare poloneze, Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK), aceasta fiind prezentată ca un model optim de organizare și funcționare a unei bănci naționale de dezvoltare.

Evenimentul a prilejuit sesiuni publice organizate pe paneluri, care au abordat subiecte de larg interes pentru dezvoltarea sustenabilă și digitalizarea economiei. Subiectele în dezbatere au vizat teme mari, precum Ecosistemele financiare și problemele transversale pentru IMM-uri, cu participarea ministrului finanțelor din Polonia, dl Andrzej Domański, a domnului  Tadeusz Białek, Președinte, Asociația băncilor poloneze, a Președintelui Consiliului de Administrație, Bank Gospodarstwa Krajowego (BGK), Polonia, a Președintelui AECM, dl Guy Selbherr precum și a unor oficiali de rang înalt din instituțiile europene.

În ziua de 7 iunie, delegația FNGCIMM a participat la Seminar anual al AECM, care în acest an a avut tema Tranziția Dublă – Verde și Digitală, în cadrul cărora au avut luări de poziții Ministrul Dezvoltării Economice și Tehnologiei din Polonia domnul Krzysztof Hetman, președintele AECM, și reprezentanții Comisiei Europene, dna. Andrea Bomhoff, Şef de unitate, Ajutor de Stat — Instituții Financiare , Direcția Generală Concurență și dl.Jonathan Denness, Şef de unitate, Instrumente financiare şi relaţii cu instituţiile financiare internaţionale, DG REGIO.

Participarea FNGCIMM la evenimentul anual organizat de Asociația Europeană a Instituțiilor de Garantare (AECM) subliniază importanța vitală a colaborării internaționale și a schimbului de bune practici între instituțiile de garantare și băncile de dezvoltare. Astfel de evenimente oferă o platformă esențială pentru discutarea și dezvoltarea strategiilor inovatoare necesare pentru a răspunde provocărilor economice actuale, precum tranziția către o economie verde și digitalizarea, dezvoltarea de noi parteneriate și identificarea celor mai bune soluții pentru provocările economice globale.

AECM, prin reunirea a 47 de membri din 32 de țări și 6 organizații multinaționale partenere, joacă un rol crucial în susținerea IMM-urilor, promovarea investițiilor durabile și îmbunătățirea accesului la finanțare. Activitățile și inițiativele derulate de AECM contribuie semnificativ la consolidarea ecosistemului financiar european și la stimularea creșterii economice durabile.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii -FNGCIMM SA-IFN- este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse.

FNGCIMM detine o pozitie importanta în conducerea Asociatiei Europene a Institutiilor de Garantare- AECM prin alegerea directorului general, Dumitru Nancu ca vicepreședinte al asociației.

FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.

FNGCIMM SA – IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanția FNGCIMM SA – IFN este cea mai lichidă garanție, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, față de minim 2 ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Ștefan Mandachi și Iancu Guda organizează un maraton gratuit, pentru antreprenori

Ștefan Mandachi și Iancu Guda, împreună cu un profesor universitar doctor, organizează un maraton de business și mindset, de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv