marți, iulie 16, 2024

Investimental lansează „Orașul Portofel” – o poveste digitală dedicată educației financiare a copiilor

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Investimental, cel mai nou broker de pe piața de capital din România, anunță lansarea programului de educație financiară pentru copii „Ela și aventurile din Orașul Portofel”.

Programul este menit a oferi părinților, educatorilor sau celor responsabili pentru educarea următoarelor generații o soluție la îndemână și atractivă pentru a ajuta copiii să-și însușească elemente esențiale despre economisire, planificare, cumpătare și investiții. Accesul este gratuit și deschis oricui.

Această inițiativă reprezintă a doua fază a InvestiMentor, proiectul de educație al Investimental care, în urma finalizării unor module de învățare, oferă investitorilor oportunitatea de a tranzacționa la comisioane reduse.

Educația financiară a fost una dintre prioritățile noastre încă de la începutul Investimental, iar modul în care o facem continuă să reprezinte un diferențiator pe piața din România. Am ales să investim resurse în această direcție, printr-un program accesibil oricui, pentru a construi o piață educată de care să beneficieze toți jucătorii implicați, de la companii listate până la investitori de retail.

Într-un studiu recent, pe care l-am realizat cu privire la atitudinea investitorilor și potențialilor investitori față de investițiile la bursă, principala temere a celor care intenționează să tranzacționeze este reprezentată de lipsa informării, fapt ce demonstrează nevoia existenței unor mecanisme prin care oamenii să înțeleagă instrumentele, beneficiile și riscurile investițiilor pe piața de capital.

Succesul proiectului inițial InvestiMentor ne-a determinat să extindem programul către tineri. Astfel, am început cu cei mici, pentru care am creat Orașul Portofel, cu ajutorul prietenilor noștri de la Escu.me (avocatnet.ro). ‘Ela și Aventurile din Orașul Portofel‘ este o poveste concepută pentru a stimula interesul copiilor pentru lectură, oferind, în același timp, o bază solidă în educația financiară”, a declarat Mihaela Bîciu, CEO al Investimental.

„Ela și Aventurile din Orașul Portofel” este un proiect de educație financiară pentru copii, care include o poveste centrală împărțită în 10 capitole, oferind 20 de probe practice, precum și un glosar cu termeni din domeniul financiar. Inițiativa este dedicată tinerilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani, majoritatea probelor fiind însă ușor adaptabile și pentru alte categorii de vârstă. Programul se bazează pe implicarea activă a părinților, rudelor sau educatorilor în fundamentarea elementelor de bază oferite prin povestea centrală și probele aferente.

Povestea este construită în jurul personajului principal Ela, care participă la un concurs în Orașul Portofel, descoperind pe parcurs lecții despre bani, cumpătare și investiții și va fi publicată episodic pe parcursul a câtorva luni. De asemenea, platforma oferă și alte resurse prin care părinții pot începe sau continua educația financiară a copiilor, un aspect care devine critic în societatea contemporană.

În procesul de dezvoltare a strategiilor de investiții ale noilor veniți în piață, la momentul lansării, Investimental a introdus InvestiMentor, un program educațional inovator compus din 12 module. Prin intermediul acestuia, clienții care finalizează modulele InvestiMentor beneficiază de comisioane reduse pentru perioade de până la 360 de zile, dobândind cunoștințe benefice despre strategii eficiente de investiții.

Platforma cu aventurile Elei în Orașul Portofel este disponibilă AICI.

Despre Investimental

Investimental este primul broker autorizat de ASF pentru tranzacții bursiere pe BVB în ultimii 14 ani, oferind acces atât la bursa locală, cât și la cea americană. Proiectul este construit și dezvoltat de o echipă de profesioniști cu o vastă experiență în serviciile financiare. Investimental crede într-o abordare flexibilă pentru a conecta piața de investiții cu cei care doresc să obțină mai mult de la banii lor prin soluții moderne și ușor de utilizat.

Investimental a creat InvestiMentor, un program educațional conceput pentru a oferi oportunități de învățare și dezvoltare pentru investitori de toate nivelurile de experiență. Scopul este de a încuraja investitorii să exploreze oportunitățile pieței de capital și să ia decizii informate în ceea ce privește investițiile lor.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Grupului OTP din România de către Banca Transilvania

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Banca Transilvania S.A. intenționează să preia companiile OTP Bank România S.A., OTP...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv