marți, iulie 16, 2024

Capgemini și Schneider Electric colaborează pentru a ajuta companiile în optimizarea energetică

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Schneider Electric și Capgemini au anunțat o nouă colaborare în direcția optimizării consumului de energie. Conceput pentru a ajuta organizațiile să-și accelereze călătoria către gestionarea mai inteligentă și mai ecologică a instalațiilor și eficiența energetică, Energy Command Center folosește o combinație unică end-to-end de soluții digitale și tehnologii de ultimă oră, atât pentru a simplifica gestionarea energiei, cât și pentru a optimiza consumul acesteia.

Potrivit analizei IEA, energia a reprezentat mai mult de trei sferturi din emisiile globale de gaze cu efect de seră în ultimii ani. Electricitatea curată, combinată cu digitalizarea tehnologiei de management al energiei, este esențială pentru accelerarea tranziției energetice.

Soluția Energy Command Center, dezvoltată de Capgemini și susținută de Schneider Electric, este o platformă integrată și centralizată pentru monitorizarea, controlul și optimizarea tuturor clădirilor care consumă energie, inclusiv centrele de date sau încăperile de mediu critic. Platforma combină inteligența artificială avansată (AI), logica și algoritmii de învățare automată cu tehnologiile Internet of Things (IoT) pentru a măsura și prezice diferite metrici, cum ar fi intensitatea energetică, starea de sănătate a activelor critice, operațiunile critice, generarea de energie regenerabilă și, în general, performanța tuturor activelor energetice.

Produsele conectate de top ale Schneider Electric, controlul edge și aplicațiile de consiliere ajută organizațiile să își gestioneze eficient aprovizionarea cu energie în mai multe active – cum ar fi fabrici, birouri sau alt tip de infrastructură – reducând în același timp consumul de energie în cadrul operațiunilor lor, printr-o singură platformă integrată. Capgemini contribuie cu expertiza sa în integrarea și procesarea datelor, AI și învățare automată și integrarea tuturor produselor și software-ului într-o platformă centralizată de luare a deciziilor.

Folosind date obținute în timp real despre consumul de energie și emisiile de carbon, combinate cu software și sisteme de management al clădirilor modulare și interoperabile, Energy Command Center ajută la reducerea consumului de energie și a cheltuielilor pentru a contribui la atingerea obiectivelor organizaționale, accelerând în același timp evoluția către un viitor net zero.

Un prototip al soluției a fost testat din 2022 în cadrul operațiunilor Capgemini din India, care reprezintă aproximativ un sfert din amprenta energetică a Grupului Capgemini, permițând monitorizarea în timp real și controlul eficient al aprovizionării cu energie pentru mai multe active, în același timp, reducând și optimizând consumul de energie în cadrul operațiunilor într-o singură platformă integrată, centralizată. Cu o reducere de 29% a consumului de energie în 2023 (față de 2019) urmărită în cele opt campusuri principale ale Capgemini situate în India, platforma aduce o contribuție substanțială la obiectivele Grupului Capgemini de a-și decarboniza operațiunile.

Despre Schneider Electric

La Schneider, credem că accesul la electricitate și la tehnologie, prin intermediul unor soluții inteligente, este un drept fundamental al omului.

Furnizăm soluții digitale în domeniul energiei și al automatizării, în scopul asigurării eficienței și sustenabilității. Îmbinăm cele mai bune tehnologii de automatizări, software și servicii integrate pe zona energetică în timp real, pentru locuințe, clădiri, centre de date, infrastructură și în diferite industrii.

Ne-am luat angajamentul să descoperim posibilitățile infinite ale unei comunități deschise, globale, inovatoare, care ne împărtășește țelul și valorile.

www.se.com/ro

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

SYMMETRICA: Business în creștere cu 40% în primul semestru datorită lucrărilor de infrastructură și interesului crescut pentru produsele premium

Volumul total de produse livrate s-a majorat cu 30%, la 2,7 mil. mp/ml Vânzările de produse...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv