vineri, iulie 19, 2024

Cea de-a treia ediție a Agrifood Innovation Summit urcă pe scena „Românii sunt antreprenori”

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Agrifood Innovation Summit, evenimentul emblematic dedicat inovației în agricultură și industriei alimentare, revine pentru cea de-a treia ediție sub o nouă denumire: Agrifood Innovation Stage. Organizat de EIT Food și Impact Hub Bucharest, ca reprezentant EIT Food în România, ediția din 2023 se desfășoară în cadrul inițiativei „Românii sunt antreprenori” și oferă o perspectivă avizată asupra viitorului industriei agrifood, alături de experți din domeniul agroalimentar, agritech și cercetare. EIT Food este susținut de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene.

Agrifood Innovation Stage 2023 (AFIS), programat pentru 29 noiembrie, la Radisson Blu, București, își propune să aducă în prim plan bune practici și trenduri din sectorul agroalimentar și să faciliteze discuții constructive despre direcțiile în care se îndreaptă industria.

În prezent, trendurile în inovația alimentară se concentrează pe dezvoltarea de produse mai sănătoase și sustenabile și dezvoltarea de soluții tehnologice pentru o producție agricolă mai eficientă, care să asigure calitatea și siguranța alimentelor pentru consumatori. La Agrifood Innovation Stage vom dezbate aceste subiecte alături de experți din industrie, care vor aduce la masă perspective noi și inovatoare. Îi invităm pe toți interesați sau pasionați de domeniul agrifood să se alăture discuției.”, a declarat Vlad Craioveanu, CEO & cofondator Impact Hub Bucharest.

Invitați de referință din domeniu la Agrifood Innovation Stage

Subiectele principale din agenda evenimentului vizează siguranța alimentară în România, care sunt metodele potrivite prin care tinerii fermieri pot fi încurajați să adopte strategii de sprijin colaborativ, dar și lansarea celei de-a treia ediții a mapării ecosistemului de agrifood din România.

Pe scena AFIS vor urca speakeri de referință din industrie, precum Bogdan Chiripuci – Manager Politici și Programe pentru Agricultură, Clubul Fermierilor Români, Corina Oprea – fondatoare Crăița Merelor, Simona Roxana Pătărlăgeanu – Conferențiar Universitar Doctor la Academia de Studii Economice București, Mircea Vădan – Managing Partner Activize sau Georgiana Ilie, jurnalistă și senior editor European Baker & Biscuit.

Thea Gherdan, Chief Revenue Officer The C-fit Group & Sales Coach agritech startups, va deschide evenimentul cu un discurs cheie despre ecosistemul de startupuri agri din România și Europa și inovațiile propuse de acestea. Moderatorul AFIS va fi Alex Glod, Senior trainer & Președinte AIESEC Alumni România.

Romanian Agrifood Startups Overview Report 2023 – lansarea celei de-a treia ediții a raportului

În cadrul AFIS va avea loc și lansarea celei de-a treia ediții a mapării ecosistemului de startupuri agroalimentare la nivel național – Romanian Agrifood Startups Overview Report 2023. Raportul prezintă trenduri relevante din agribusiness, atât la nivel european, dar și la nivel local, provocările majore cu care se confruntă industria și o radiografie a celor mai relevante startupuri agrifood din România. Raportul este realizat de Impact Hub Bucharest și Activize, în parteneriat cu EIT Food.

Romanian Agrifood Startups Overview Report 2023 este un instrument util pentru reprezentanții din industrie, menit să faciliteze colaborarea între aceștia și dezvoltarea unor proiecte care beneficiază de expertiză din spațiul local. Cei care sunt interesați să primească maparea pe e-mail imediat după lansare, se pot înscrie aici.

AFIS 2023, eveniment în cadrul inițiativei „Românii sunt antreprenori”

În acest an, evenimentul dedicat inovației din industria agroalimentară va avea o scenă dedicată sub umbrela inițiativei naționale „Românii sunt antreprenori”.

Românii sunt antreprenori este o competiție marca Startarium, de celebrare a spiritului antreprenorial românesc, ce oferă premii de 100.000 de euro antreprenorilor locali. Evenimentul final de închidere a competiției și premiere a celor mai relevante startupuri la nivel național va avea loc pe data de 29 noiembrie 2023.

Participarea la Agrifood Innovation Stage, și implicit la Românii sunt antreprenori, este gratuită și deschisă oricărei persoane interesante de domeniul de agrifood, inovație și antreprenoriat. Înregistrarea pentru participarea la eveniment este însă obligatorie și se face aici. Locuri limitate.

Mai multe detalii despre Agrifood Innovation Stage pot fi găsite pe pagina dedicată.

Persoană de contact pentru presă: Ioana Pasc, Coordonator PR – ioana.pasc@impacthub.ro.

Despre organizatori

EIT Food este cea mai mare și mai dinamică comunitate de inovație alimentară din lume. Accelerăm inovația pentru a construi un sistem alimentar potrivit pentru viitor, care să producă alimente sănătoase și sustenabile pentru toți.

Sprijinit de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism al Uniunii Europene, investim în proiecte, organizații și persoane care ne împărtășesc obiectivele pentru un sistem alimentar sănătos și sustenabil. Deblochăm potențialul de inovare în afaceri și universități și creăm și scalăm startup-uri agroalimentare pentru a aduce noi tehnologii și produse pe piață. Echipăm antreprenorii și profesioniștii cu abilitățile necesare pentru a transforma sistemul alimentar și pentru a pune consumatorii în centrul activității noastre, ajutând la construirea încrederii prin reconectarea acestora la originile alimentelor lor. Suntem una dintre cele nouă comunități de inovare înființate de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT), un organism independent al UE înființat în 2008 pentru a stimula inovația și antreprenoriatul în întreaga Europă.

Aflați mai multe accesând www.eitfood.eu sau urmăriți-ne prin intermediul rețelelor sociale: Twitter, Facebook, LinkedIn, YouTube și Instagram.

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Lansat în 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de peste 3.000 de membri în București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țări. Misiunea Impact Hub Bucharest este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startupurilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială – Startarium.

Începând cu 2021, Impact Hub Bucharest reprezintă oficial EIT Food în România ca EIT Food Hub în calitate de punctul de contact pentru reprezentanții locali din sectorul agroalimentar, cu rolul de a sprijini inovatorii și antreprenorii și de a facilita dezvoltarea acestui sector strategic.

Românii sunt antreprenori este competiția de celebrare a spiritului antreprenorial românesc, marca Startarium, inițiată de Impact Hub Bucharest și ING Bank, susținută de Pluxee. Competiția este construită pentru ecosistemul antreprenorial larg: antreprenori existenți sau în curs de devenire, cu impact local sau cu ambiții internaționale. Încurajăm diversitatea ideilor de business, feedback-ul variat, învățarea și conectarea între participanți și juriu. Românii sunt antreprenori oferă instrumente de învățare accelerată, validare și în final de finanțare pentru cele mai bune pitch-uri susținute pe scenă de startup-uri și business-uri cu experiență. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.startarium.ro.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

InstaSun – Invenția 100% românească evaluată la 4 milioane Euro după doar 2 ani de la lansare

Un proiect gândit și dezvoltat integral în România revoluționează modul în care ne protejăm pielea împotriva radiațiilor solare, folosind...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv