joi, iulie 18, 2024

BCR susține IMM-urile din România și este partener FEI pentru garanții de portofoliu PNRR

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.
  • BCR continuă misiunea de susținere a firmelor din România și extinde portofoliul de soluții de garantare, prin implementarea garanțiilor de portofoliu în parteneriat cu FEI;
  • Banca oferă credite la costuri mai mici, printr-o dobândă redusă față de cea standard și cu multiple facilități de creditare.

Partener al FEI

Banca Comercială Română (BCR) este partener al Fondului European de Investiții (FEI) pentru implementarea garanțiilor de portofoliu din PNRR.

Prin acest acord de garantare directă, BCR oferă IMM-urilor din România credite la costuri mai mici, printr-o dobândă redusă, cu cerințe de avans și colateral micșorate și cu o perioadă de rambursare mai mare.

Finanțările sunt acordate pentru investiții verzi sau pentru capital de lucru și extinderea capacității de producție. 

Destinația acestei infuzii de capital este una sigură: investiții strategice în România, pentru România. Pentru că în centrul acestui parteneriat cu Fondul European de Investiții se află consolidarea și pregătirea mediului de afaceri pentru o nouă revoluție industrială, care transformă producția, distribuția și consumul de bunuri și servicii.

Este despre tranziția spre o economie verde și digitală, dar și despre alegeri financiare inteligente care ne plasează în vârful competitivității la nivel regional și european”, a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română. 

Ne bucurăm să fim partener FEI și astfel să extindem portofoliul de soluții pentru mediul de afaceri din România. Pentru că rolul nostru, la BCR, este să aducem valoare adăugată clienților noștri și să îi ajutăm să gândească și să implementeze proiecte transformaționale. Proiecte pentru viitorul afacerilor lor.

De altfel, facem un apel constant la diversificarea surselor de finanțare. Pentru că avem nevoie de și mai multă informare despre ce înseamnă reducerea riscului și cum pot fi stimulate investițiile de impact, printr-un mix de granturi, instrumente și garanții directe”, a declarat Oana Bâra, Coordonator Programe de Finanțare Banca Comercială Română.

Tipuri de garanții adăugate în portofoliul BCR

Cele două noi tipuri de garanții adăugate în portofoliul BCR vor facilita accesul la finanțare pentru sustenabilitatea și competitivitatea IMM-urilor.

  • SME Sustenabilitate – finanțările verzi pentru IMM-uri și întreprinderi mici cu capitalizare medie, care este, în primul rând, despre diminuarea schimbărilor climatice care ne afectează pe fiecare dintre noi, dar care va avea efecte și mai pronunțate asupra copiilor și nepoților noștri. Este despre utilizarea energiei regenerabile, despre transport curat, despre tranziția către o economie circulară, care înseamnă reducerea deșeurilor, minimizarea risipei și maximizarea utilizării resurselor.
  • SME Competitivitate – este despre finanțările pentru capital de lucru și investiții pentru crearea premiselor de creștere și extindere a capacității de producție a IMM-urilor. Este despre companiile care înțeleg oportunitățile și provocările industriei 4.0. Despre companiile care au șanse reale să fie competitive economic și să crească nivelul de trai în comunitățile unde activează. 

Despre BCR

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 20 centre de afaceri și 18 birouri mobile dedicate companiilor și 319 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori, dintre care 54% sunt unități unde operațiunile cu numerar se efectuează doar la echipamente (cashless).

BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de o rețea națională extinsă de ATM-uri și mașini multifuncționale – aproximativ 2.000 de echipamente, și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce. 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Interviu cu Valentin Popescu, omul care inovează în marketing sportiv

Valentin Popescu este Sports Marketing Consultant la MVP Consultancy, o companie antreprenorială care oferă servicii de consultanță în afaceri:...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv