joi, iulie 18, 2024

DS Smith investește 13 milioane de euro în soluții inovatoare de ambalare și în creșterea semnificativă a producției în România

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

DS Smith Packaging, lider în furnizarea de soluții de ambalare sustenabile, își extinde prezența inovatoare pe piața din România printr-o investiție de peste 13 milioane de Euro, în fabrica sa de la Ghimbav. Lucrările de la Ghimbav sunt de așteptat să fie finalizate până la sfârșitul anului 2023 și vor susține obiectivele de sustenabilitate ale clienților, precum și reducerea emisiilor de carbon ale fabricii.

Această investiție va sprijini înlocuirea continuă a materialelor plastice problematice alături de clienți, va crește capacitatea de producție cu peste 20% și va îmbunătăți semnificativ productivitatea. Concentrându-se asupra inovației, această investiție va diferenția și mai mult compania DS Smith în piață, prin sprijinirea clienților în atingerea obiectivelor de mediu. Investiția face parte din strategia ambițioasă a DS Smith Packaging de creștere în Europa de Est, consolidând poziția de lider a companiei în furnizarea de soluții de ambalare sustenabile în întreaga regiune și generând valoare adăugată pentru clienții și partenerii săi.

În conformitate cu angajamentul DS Smith față de sustenabilitate, această investiție strategică va susține obiectivul companiei de a atinge Net Zero emisii de dioxid de carbon, până în 2050. Modernizările de la Ghimbav vor reduce consumul de gaz al fabricii cu 12% și vor reduce emisiile de carbon cu 210 tone de CO2 pe an prin introducerea unei funcționalități de optimizare a aburului în mașina de producție a cartonului. Mai mult, este inclus un nou sistem de iluminat cu LED, ca parte a unui program global DS Smith, contribuind astfel la obiectivul companiei de a reduce emisiile de carbon cu 46% până în 2030. De asemenea, DS Smith a introdus tehnologii avansate de gestionare a deșeurilor care reduc consumul de energie electrică al unității cu aproximativ 10%.

Reinier Schlatmann, Director General Regional, DS Smith Packaging în Europa de Est, a declarat:

„Investiția strategică de 13 milioane de Euro reflectă angajamentul DS Smith de a dezvolta soluții inovatoare de ambalare pe bază de hârtie pe piața din România. Având în vedere că 56% dintre consumatori caută activ să reducă utilizarea plasticului, vom putea să ne susținem mai bine clienții în îndeplinirea cerințelor de sustenabilitate. De asemenea, investiția va contribui și mai mult la decarbonizarea operațiunilor și la accelerarea soluțiilor circulare, susținând ambiția noastră de a dezvolta soluții de ambalare sustenabile.”

Investiția va include instalarea unor echipamente de ultimă generație care vor crește capacitatea de producție cu peste 20% și vor introduce progrese tehnologice, cum ar fi imprimarea Flexo HD cu 7 culori și ștanțarea de precizie. Aceste progrese tehnice vor consolida în continuare portofoliul DS Smith pe piața din România și vor sprijini clienții să își atingă obiectivele de mediu și să își optimizeze costurile.

Christian Schmidt, Director General DS Smith Packaging România, a declarat:

„Suntem încântați de investiția semnificativă care ne îmbunătățește capabilitățile echipamentelor și capacitatea de producție. Aceste îmbunătățiri încurajează echipa noastră să dezvolte modele de ambalaje inovatoare, conferă un control al calității îmbunătățit, pentru minimizarea risipei și livrează grafică de ultimă generație. De asemenea, tehnologiile avansate ne permit să abordăm în mod eficient cerințele provocatoare de sustenabilitate.”

Configurarea îmbunătățită a zonelor de producție și depozitare sporește eficiența procesului de fabricare, aliniindu-se la tendințele locale și europene de sustenabilitate. Acest efort contribuie la atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor de CO2 definite în strategia de sustenabilitate Now & Next a DS Smith.

Toate îmbunătățirile tehnologice vor fi finalizate până la sfârșitul anului 2023.

Despre DS Smith Packaging în România

DS Smith și-a stabilit obiectivul de a atinge Net Zero emisii de carbon până în 2050. Divizia DS Smith Packaging face parte din Grupul DS Smith, fiind prezentă pe plan local cu 2 fabrici de ambalaje, în Ghimbav și în Timișoara, 3 puncte de lucru de tip Service Center, în Timișoara, Pitești și București și un birou de vânzări în București. Cu peste 400 de angajați în România, compania deservește atât clienți locali, cât și internaționali, din toate sectoarele: industrial, auto, FMCG, comerț online, fructe și legume.

Despre DS Smith

DS Smith este un furnizor de ambalaje sustenabile pe bază de fibră, lider la nivel mondial, sprijinit de operațiuni de reciclare și producție de hârtie. Compania joacă un rol central în lanțul de valoare în sectoare precum comerțul online, bunuri de larg consum și industrial. Prin scopul său de „Redefinire a ambalajului pentru o lume în schimbare” și prin strategia sa de sustenabilitate „Now and Next”, DS Smith se angajează să conducă tranziția către economia circulară, cu un nivel scăzut de emisii de carbon, oferind mai multe soluții circulare pentru clienții săi și pentru societate în ansamblul său – înlocuind materialele plastice problematice, eliminând emisiile de carbon din lanțurile de aprovizionare și furnizând soluții inovatoare de reciclare. Modelul său personalizat „De la cutie la cutie în 14 zile”, capacitățile de design și strategia de inovație stau la baza răspunsului companiei. Cu sediul în Londra și membră a indicelui FTSE 100, DS Smith operează în 34 de țări, având aproximativ 30.000 de angajați și este partener strategic al Fundației Ellen MacArthur. Istoria sa a început în anii 1940, când familia Smith a pus bazele afacerii de fabricare a ambalajelor. Operațiunile din America de Nord își au sediul în Atlanta, cu 15 facilități de producție, de fabricare a hârtiei și reciclare, având peste 2.000 de angajați. DS Smith va raporta anual progresul în ceea ce privește obiectivele sale climatice, în rapoartele sale anuale de sustenabilitate.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Interviu cu Valentin Popescu, omul care inovează în marketing sportiv

Valentin Popescu este Sports Marketing Consultant la MVP Consultancy, o companie antreprenorială care oferă servicii de consultanță în afaceri:...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv