RoboWave, robotul educațional dezvoltat de AutoVortex, echipa Națională de Robotică a României, cu sprijinul Wave Studio, s-a întors din SUA cu două titluri cucerite la Campionatul Mondial din Huston, Texas. Echipa de liceeni responsabilă de programarea robotului a câștigat „Finalist Alliance Award” și „Control Award”, două distincții primite în aplauzele a peste 50.000 de spectatori din întreaga lume.
Perfomanța echipei României se datorează și parteneriatului cu Wave Studio, una dintre companiile dezvoltatoare de aplicații mobile cu cea mai rapidă creștere din Europa, RoboWave fiind dezvoltat în urma sprijinului financiar oferit de companie, o colaborare intermediată de Asociația pastel.
“Misiunea Wave Studio este de a stimula și inspira oamenii cu ajutorul inovației, depășind provocări și cucerind oportunități. Acest mindset reprezintă fundația start-up-ului nostru, un principiu cheie pe care dorim să-l ducem dincolo de granițele organizației noastre. Suntem mândri de tinerii inovatori din cadrul clubului AutoVortex, fiind totodată onorați că le putem fi alături în această etapă extrem de importantă pentru parcursul lor de viitori creatori de tehnologie. Titlurile obținute în cadrul Campionatului Mondial de Robotică de această echipă minune ne confirmă tuturor că România este în avangarda viitorului”, declară Vlad Andrieș, Co-Founder Wave Studio.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
24 septembrie 2024: ESG – noua moralitate de business, Ediția a II-a
26 septembrie 2024: Gala Club Antreprenor, Ediția a XVI-a
3 octombrie 2024: Viitorul afacerilor de familie în România, Ediția a II-a
15 octombrie 2024: Soluții pentru finanțarea companiilor, Ediția a III-a
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
Desfășurat în perioada 19-22 aprilie 2023, Campionatul Mondial de Robotică din SUA a reunit peste 190 de echipe pasionate de robotică din întreaga lume. Peste 18.000 de studenți din 59 de țări au concurat cu roboți dezvoltați și programați după cele mai inovatoare standarde.
RoboWave, Finalist Alliance Award și Control Award la Campionatului Mondial din SUA
Robotul românesc s-a calificat în două categorii importante ale competiției, echipa Autovortex adăugând în portofoliu încă două titluri internaționale.
„RoboWave a devenit un punct de referință atât pentru activitatea clubului nostru, cât mai ales pentru peisajul tehnologic local. Această performanță nu ar fi fost posibilă fără sprijinul financiar oferit de Wave Studio și fără susținerea Asociației pastel, care au crezut în noi încă de la început. Resursele obținute în urma colaborării cu aceste două organizații au fost cruciale în proiectarea unui robot 100% românesc, care cucerește competiție după competiție”, susține Valentin Ionuț Panea, coordonator AutoVortex, echipa Națională de Robotică a României.
Premiul „Finalist Alliance Award” a fost obținut în urma alianței pe care echipa Autovortex a făcut-o cu două echipe din Israel și SUA, concurând împreună în divizia Edison, în timp ce distincția „Control Award” a fost acordată pentru cea mai bună programare a robotului în competiție. Printre criteriile la care câștigătoarea României a scorat cel mai bine se numără inovația adusă în software cu scopul de a crește funcționalitatea robotului în teren, funcții autonome ale robotului sau îmbunătățiri aduse sistemelor mecanice cu control inteligent.
„Continuăm să rămânem impresionați de realizările AutoVortex, având o admirație reală pentru echipa de liceeni, care prin pasiune, dedicare și creativitate transformă lumea. Unul dintre pilonii de bază ai Asociației pastel este și va rămâne educația, pentru că ea scrie traseul generațiilor de astăzi și de mâine. Creativitatea și inovația tinerilor mai ales nu ar trebui să aibă un preț și, cu toate acestea, prețul pe care unii adolescenți îl plătesc cântărește prea mult în viitorul lor. Ne bucură nespus că am putut contribui la performanțele RoboWave și rămânem recunoscători companiei Wave Studio pentru că s-a alăturat misiunii noastre de a oferi un cadru în care tinerii inovatori ai României să se poată manifesta”, a completat Andreea Oprea, Director Executiv Asociația pastel.
RoboWave se pregătește să cucerească alte două competiții internaționale, în iunie și iulie 2023. Echipa de liceeni, împreună cu robotul dezvoltat, va participa la Maryland Tech Invitational in Washingston USA, în perioada 20-25 iunie, și la Campionatul Mondial de Robotică din Australia, desfășurat în perioada 15-17 iulie.
Wave Studio
Wave Studio este dezvoltator de aplicații Android şi iOS din România şi una dintre companiile cu cea mai rapidă creştere din regiune. În 2022, a fost singura companie românească în Deloitte Technology Fast 50 Europe – pe locul 22, și cel mai sus dintre companiile românești în clasamentul FT 1000 prezentat de Financial Times și Statista – pe locul 107.
Studioul publică aplicații în special în categoria de Personalizare, având produse super populare pe Google Play Store. La nivelul întregului portofoliu, Wave Studio are peste 220 milioane downloads în întreaga lume, cu cei mai mulți utilizatori în Asia, America de Sud și SUA.
Compania îşi menține un mindset de start-up, cu planuri de creştere exponențială. Pe lângă obiectivul de a stabili mereu noi standarde în categoria de expertiză, Wave Studio e mereu atentă la oportunități de dezvoltare, atât cu idei noi de business, cât şi cu colegi noi, cu experiență în lumea fascinantă şi atât de competitivă a aplicațiilor mobile.
Asociația pastel
Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipa și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.
Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.
Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.
Activ. În fiecare lună.
Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.