duminică, octombrie 1, 2023

Societatea de avocatură KPMG Legal – Toncescu și Asociații împreună cu echipele KPMG Tax și KPMG Advisory au asistat Pavăl Holding în cea mai mare tranzacție realizată pe piața imobiliară din România

Evenimente Club Antreprenor

Echipa integrată de avocați și consultanți din cadrul societății de avocatură KPMG Legal – Toncescu și Asociații, KPMG Advisory și KPMG Tax, condusă de Alexandru Mocănescu, Bogdan Văduva/Elena Surdeanu și Daniel Pană, a asistat Pavăl Holding în achiziția portofoliului de birouri deținut de CA Immo în România și preluarea echipei de management, în cea mai mare tranzacție realizată pe piața imobiliară din România.

Aceștia au acordat asistență juridică, financiară și fiscală atât în procesul de due-diligence, cât și consultanță juridică pe parcursul procesului de redactare, negociere și semnare a documentelor tranzacției, oferind de asemenea și asistență juridică privind obținerea aprobării Consiliului Concurenței.

Portofoliul CA Immo include 7 proiecte de birouri clasa A situate în București: Bucharest Business Park, Campus 6.1, Europe House, Opera Center 1 și 2, Orhideea Towers și River Place care, împreună, însumează o suprafață închiriabilă de 165.000 mp.

Pavăl Holding este vehiculul de investiții al familiei Pavăl, cel mai mare grup antreprenorial local, care deține Dedeman și multiple alte investiții de mare profil în România.

Karina Pavăl, Vicepreședinte Pavăl Holding: “Prin această achiziție reconfirmăm încrederea noastră în potențialul pe termen lung al sectorului imobiliar, securizând clădiri performante de birouri, de clasa A, în locații ireplicabile din Capitală. În plus, ne bucurăm să preluăm și echipa locală de management, o echipă bine sudată și experimentată, care va continua să asigure succesul acestui portofoiu. Aș dori să mulțumesc KPMG România și KPMG Legal – Toncescu și Asociații pentru profesionalismul de care au dat dovada și pentru sprijinul acordat în gestionarea acestei tranzacții complexe, într-un timp record”.

Alexandru Mocănescu, Partener, Head of real estate, KPMG Legal – Toncescu și Asociații: “În primul rând, mulțumim Karinei Pavăl, Vicepreședinte Pavăl Holding, pentru încrederea acordată echipei noastre în gestionarea acestui proiect deosebit de important pentru grupul Pavăl Holding și pentru piața imobiliară din România. Proiectul a putut fi realizat într-un timp record datorită profesionalismului și colaborării foarte bune cu echipa de imobiliare a Pavăl Holding. Această achiziție arată încă o dată încrederea clientului nostru în piața din România și constituie un semnal pozitiv pentru capitalul românesc și piața locală în ansamblul său”.

René Schöb, Partener Consultanță Fiscală, Head of KPMG Tax and Legal, KPMG în România: “Mulțumesc echipei integrate de avocați și consultanți pentru o experiență extraordinară și pentru succesul unui proiect de o asemenea anvergură – cea mai mare tranzacție imobiliară realizată vreodată în România. Profesionalismul echipei Pavăl Holding a fost esențial și mulțumim pentru încrederea acordată KPMG Legal – Toncescu și Asociații, KPMG Advisory și KPMG Tax și serviciilor complexe necesare unei tranzacții ce va intra în istoria pieței imobiliare din România”.

Bogdan Văduva, Partener KPMG România, Liderul Departamentului de Consultanță în Tranzacții: „Suntem încântați că am făcut parte din cea mai importantă tranzacție realizată pe piața imobiliară din România și că am asistat clientul nostru, Pavăl Holding, pe parcursul întregului proces de achiziție. Am lucrat îndeaproape cu puternica echipa de proiect a clientului în fiecare etapă a tranzacției. Această achiziție emblematică confirmă încă o dată angajamentul clientului nostru de a investi în afaceri durabile în România și de a-și consolida poziția în domeniul imobiliare. Mulțumesc echipei de Deal Advisory condusă de Elena Surdeanu pentru succesul unui proiect de anvergură și excelenta comunicare cu clientul nostru”.

Daniel Pană, Partener, Consultanță Fiscală, KPMG în România: “Am lucrat într-o echipă integrată, multidisciplinară, împreună cu profesioniști din partea Pavăl Holding, dar și colegi din KPMG Legal și KPMG Advisory. Împreună, ne-am implicat în estimarea impactului aspectelor fiscale asupra acestei tranzacții, inclusiv asupra prețului plătit de cumpărător. De asemenea, în strânsă cooperare cu clientul nostru si colegii din KPMG Legal, ne-am asigurat că aspectele fiscale importante sunt surprinse în documentele de vânzare-cumpărare. Mulțumesc mult echipei conduse de Monica Iordache, care a gestionat direct comunicarea dintre Pavăl Holding și CA Immo pe subiecte de taxe”.

Despre KPMG

KPMG este o organizație globală de firme independente de servicii profesionale care furnizează servicii de audit, consultanţă fiscală şi în domeniul afacerilor. Ne desfăşurăm activitatea în 144 de ţări şi aveam la finalul anului financiar 2021 aproape 236.000 de angajaţi în firmele membre din întreaga lume. Fiecare firmă KPMG este din punct de vedere legal o entitate separată şi distinctă si se descrie ca atare. KPMG International Limited este o societate privată engleză cu răspundere limitată la garanții. KPMG International Limited și entitățile sale nu oferă servicii pentru clienți.

În România şi Republica Moldova, KPMG îşi desfăşoară activitatea în cadrul celor şase birouri din Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Timişoara şi Chişinău. În prezent dispunem de un număr de peste 1000 de profesionisti, atât cetăţeni români, cât şi străini.

 

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Intrarom aniversează 30 de ani de activitate pe piața IT&C

Compania este astăzi unul dintre cei mai importanți producători de sisteme radio din sud-estul Europei Intrarom, filiala românească a Intracom...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente