luni, martie 4, 2024

Prevenirea complicațiilor de la nașterea prematură începe cu o sarcină sănătoasă. Câte vizite la medic trebuie să faci în timpul sarcinii?

Evenimente Club Antreprenor

Vizita la medic pe parcursul sarcinii are rolul de a determina eventuali factori de risc atât pentru mamă, cât și pentru făt, iar în unele situații poate preveni o naștere prematură care ar putea pune în pericol viața nou-născutului, explică Dr. Cristina Moisei. Medicul primar obstetrică-ginecologie accentuează acest lucru în condițiile în care, în România, la fiecare 7 ore un copil mai mic de un an moare ca urmare a nașterii premature.

În timp ce România se menține printre primele locuri în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalității infantile de 5,6 la 1.000 de copii născuți vii din cauza nașterilor premature, medicii insistă asupra importanței controalelor pe parcursul sarcinii, ca mod de a scădea acest risc.

Aceasta, în condițiile în care situația este îngrijorătoare la nivel mondial, iar nașterile premature sunt principala cauză de mortalitate în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani.

În timp ce în 22% dintre cazuri nașterea spontană înainte de termen se produce aparent fără să fi existat un factor de risc detectabil, în restul cazurilor, bebelușii pot veni pe lume prematur din mai multe cauze. ”Infecțiile microbiene intraamniotice, <îmbătrânirea> placentei, hemoragia deciduală și boala vasculară, scăderea toleranței materno-fetale, scăderea activității progesteronice, și rolul ADN-ului liber celular din sângele matern periferic, ca și complexitatea influențelor genetice pot fi cauza declanșarea unei nașteri premature”, explică Dr. Cristina Moisei, medic primar obstetrică-ginecologie în cadrul FeminasMed.

Tocmai de aceea, monitorizarea pe parcursul sarcinii, dublată de o rutină sănătoasă atât pentru mamă, cât și pentru făt, poate contribui la prevenirea unei nașteri premature. ”În recomandările internaționale în vederea prevenției nașterii premature abordarea este una complexă și include intervenții cheie. Astfel, se dovedesc importante consilierea privind alimentația sănătoasă, nutriția optimă și descurajarea consumului de tutun și substanțe. Pe de altă parte, sunt esențiale măsurătorile fetale, inclusiv utilizarea ultrasunetelor timpurii pentru a ajuta la determinarea vârstei gestaționale și la detectarea sarcinilor multiple. Totodată, există un consens inclusiv la nivelul Organizației Mondiale a Sănătății prin care se recomandă un număr de minimum opt vizite medicale pe parcursul sarcinii, începând cu 12 săptămâni, pentru a identifica și gestiona factorii de risc, cu precădere infecțiile”, a adăugat Dr. Moisei.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Veniturile Grupului ASEE au crescut, în 2023, cu 9%, la 362,8 milioane de euro

Profitul net din ultimul trimestru al Grupului ASEE, pentru anului 2023 a urcat cu 41% Veniturile din vânzări ale...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -TargetareRO Listă firme din România gratuit
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv