vineri, decembrie 2, 2022

ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 milioane USD

Must Read

Suma solicitată de partea adversă reprezenta o pretinsă diferență de preț ce ar fi fost datorată în baza contractului încheiat între părți. Tribunalul arbitral, format din trei arbitri de pe două continente și trei jurisdicții diferite, a soluționat disputa în favoarea OMV Petrom în august 2022, dând câștig de cauză OMV Petrom prin respingerea integrală a pretențiilor reclamantei.

Disputa contractuală a vizat pretenții cu privire la o sumă de aproximativ 18 milioane USD pretinse de către un partener contractual din domeniul de explorare şi producţie a petrolului și gazelor naturale al OMV Petrom. Deși aparent o chestiune punctuală de interpretare a contractului, disputa s-a dovedit a fi extrem de complexă prin prisma aspectelor financiare și juridice dezbătute, dar și a celor tehnice specifice industriei și, nu în ultimul rând, extrem de amplă ca probatoriu și ca măsuri solicitate tribunalului arbitral.

Această experiență este o nouă confirmare a faptului că arbitrajul este și va rămâne forumul cel mai adecvat pentru soluționarea disputelor tehnice din materia oil & gas. Este remarcabilă capacitatea tribunalului arbitral care a surprins în sentința arbitrală esența disputei, în pofida volumului impresionant de probe implicate.”, a declarat Alina Tugearu, avocat al OMV Petrom și partener Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners.

Din echipa de avocați au mai făcut parte Cosmin Vasile, partener coordonator, Monica Strîmbei, partener, și Andra Constantinescu, avocat senior coordonator.

Monica Strîmbei
Andra Constantinescu

Cu o experiență de neegalat în practica de arbitraj comercial, echipa ZRVP a fost implicată în ultimii doi ani în peste 25 de arbitraje internaționale, din care 14 sunt încă în derulare, reprezentând cel mai mare portofoliu de dosare de arbitraj național și internațional din România, valoarea cumulată a proiectelor depășind 1,9 miliarde USD. Societatea are un palmares bogat în domeniul disputelor de construcții și de infrastructură, avocații ZRVP reprezentând instituții publice, corporații private, întreprinderi de stat și organisme guvernamentale în dispute complexe ca obiect și impresionante în ceea ce privește valoarea reclamată. Practica de arbitraj este cunoscută si pentru expertiza în domeniul imobiliar, cel al energiei, privatizării, dreptului bancar și financiar, și arbitrajului investițional.

Despre Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners

Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners (ZRVP) este acreditată ca una dintre cele mai importante societăţi de avocatură din România, oferind servicii de asistenţă juridică atât în sfera litigiilor şi a arbitrajului, cât şi în domeniul avocaturii de business, al insolvenței, al dreptului penal al afacerilor și al consultanței fiscale.

ZRVP are o echipă de 66 de avocați, dintre care 16 asociaţi – Călin-Andrei Zamfirescu, Ioana Racoţi și Stan Tîrnoveanu – asociaţi fondatori, Cosmin Vasile (asociat coordonator), Anca Danilescu (asociat senior), Elena Iacob, Alina Tugearu, Monica Strîmbei, Cătălin Micu, Andrei Dumitrescu, Mihai Băjenaru, Cosmin Cojocaru, Marina Crenguța Florea și Ovidiu Șerban (asociați), domnul prof.dr. Valerian Cioclei și Robert Oancea (of counsel).

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Le Carrousel și Revista Patronatului Român organizează, în data de 8 decembrie 2022, evenimentul “De BINE 22.23.01 4Q&A”

Revista Patronatului Român și Le Carrousel organizează joi, 8 decembrie 2022, evenimentul de business de sfârșit de an “De...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img