marți, iunie 6, 2023

Etex Building Performance investește în performanță. Instalație de 1 milion de euro la fabrica de la Aghireșu

Must Read

Producătorul de sisteme de gips-carton, tencuieli și gleturi Etex Building Performance (Siniat România), parte a Grupului Etex, continuă investițiile și procesul de modernizare al fabricii de la Aghireșu, județul Cluj, prin achiziția unei instalații noi de uscare și micronizare a gipsului. Investiția în valoare de 1 milion de euro confirmă angajamentul pe termen lung al Etex Building Performance față de piața românească și față de clienții săi cărora vrea să le ofere produse de înaltă calitate și sustenabile. În 2021, Etex Building Performance a investit un milion de euro pentru îmbunătățirea capacității logistice a fabricilor de la Turceni și Aghireșu, dar și pentru demararea proiectului de recuperare a gipsului de la Rovinari și retehnologizarea procesului de însăcuire la fabrica de la Aghireșu, judeţul Cluj.

“Noua instalație de la fabrica noastră din Aghireșu aduce o îmbunătățire semnificativă procesului de producție și va fi pusă în funcţiune la sfârșitul anului. Aceasta contribuie la reducerea semnificativă a consumului de energie cu productivitate crescută și confirmă angajamentul nostru privind sustenabilitatea produselora declarat Andrei Popa, Country Sales Manager Romania & SEE Etex Siniat Building Performance.

Industria de construcții este unul dintre cei mai mari consumatori de materie primă, dar și unul dintre cei mai mari producători de deșeuri la nivel global. În acest context, reciclabilitatea materialelor de construcții este esențială pentru o tranziție cât mai rapidă la  o economie circulară și rezilientă. Toate produsele pe bază de ipsos fabricate de Etex Building Performance la Aghireșu, Cluj, se pot recicla și transforma în produse noi ceea ce oferă câștiguri semnificative în termeni de eficiență, reducerea deșeurilor și decarbonizare.

Despre Etex Building Performance 

Compania Etex Building Performance – Siniat România este membră a Grupului Etex, unul dintre cei mai mari producători și furnizori mondiali de materiale și soluții pentru construcții.

Etex Building Performance operează două unități de producție de materiale de construcții sub brandul Siniat: fabrica de gips-carton de la Turceni și fabrica de ipsosuri, gleturi și tencuieli pe bază de ipsos de la Aghireșu. Compania furnizează produse din ipsos și sisteme de gips-carton pentru numeroase proiecte din industria hotelieră, clădiri de birouri, clădiri rezidențiale, spitale, centre comerciale și spații industriale.

Despre Grupul Etex 

Etex este un producător global de materiale de construcții și un pionier în domeniul construcțiilor ușoare. Etex dorește să inspire oamenii din întreaga lume să construiască spații de locuit care să fie din ce în ce mai sigure, durabile, inteligente și frumoase.

Înființată în 1905, cu sediul central în Zaventem, Belgia, Etex este o companie de familie cu peste 13.500 de angajați la nivel global. Aceasta operează peste 140 de unități în 45 de țări și a înregistrat venituri de 3,0 miliarde de euro și un REBITDA de 570 de milioane de euro în 2021. Etex încurajează o cultură de colaborare și grijă, un spirit de pionierat și o pasiune de a face mereu mai bine pentru clienții săi.

Etex are cinci centre de cercetare și dezvoltare care sprijină cinci divizii globale:

  • Building Performance: soluții pentru construcții uscate, inclusiv plăci de gips-carton și plăci de fibrociment, tencuieli și produse formulate, protecție pasivă împotriva incendiilor și produse asociate.
  • Exteriors: o gamă de materiale estetice din fibrociment pentru utilizare în agricultură, arhitectură și exteriorul rezidențial.
  • Industry: produse de protecție împotriva incendiilor și de izolare de înaltă performanță pentru industria construcțiilor și OEM (Original Equipment Manufacturer).
  • Insulation: vată minerală de sticlă și polistiren extrudat (XPS) pentru izolare termică și acustică.
  • New Ways: soluții modulare offsite de înaltă tehnologie bazate pe cadre din lemn și oțel.

Portofoliul global al Etex include mărci comerciale de top precum Cedral, Durlock, Equitone, Eternit, Gyplac, Kalsi, Pladur, Promat, Siniat, Superboard și URSA.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați site-urile noastre:

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

UniCredit Foundation alocă României și Bulgariei aproximativ 500.000 de euro pentru proiecte ce se adresează reducerii dezavantajelor educaționale

Primul Apel pentru Educație dedicat României și Bulgariei se încheie, 4 inițiative vor fi susținute Prima ediție a "Apelului...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img