vineri, aprilie 19, 2024

All4cars.ro: Criza semiconductorilor creează o piață suplimentară de piese auto. Oamenii folosesc o perioadă mai îndelungată autoturismele

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Piața românească de piese auto evoluează pozitiv datorită tendinței de creștere a importatorilor de mașini vechi, dar și pentru că domeniul e-commerce se dezvoltă în fiecare an cu procente formate din două cifre, potrivit magazinului online cu piese auto All4cars.ro. Totodată, criza actuală a semiconductorilor creează o piață suplimentară de piese auto prin simplul fapt că oamenii vor folosi o perioadă mai îndelungată autoturismele pe care le posedă în acest moment și în care vor investi în continuare.

Magazinul online cu piese auto All4cars.ro, lansat după o investiție de 150.000 euro, estimează că pentru finalul de an va fi prezent în cel puțin o piață nouă din Europa. De asemenea, fondatorii vor dezvolta zona de accesorii auto pentru toate piețele și pentru cât mai multe modele de autoturisme.

Piața de piese auto va crește în următorii cinci ani în condițiile în care parcul auto din România este printre cele mai învechite din Europa în ciuda programului Rabla. În același timp, mă aștept la o accelerare a creșterii comerțului cu piese auto online. La nivel strategic, 2023 este foarte aproape și sper să ne aducă o consolidare pe plan local. Îmi doresc să devenim o referință pentru serviciile oferite, un partener de încredere și de cursa lungă pentru cât mai mulți șoferi din România”, a declarat Justin Iacob, CEO și co-fondator All4cars.ro.

Pentru piața de piese auto vacanța de vară este una din perioadele cele mai bune ale anului, așa că magazinele din domeniu și platformele online nu vor reduce turația activității de business. Din contră, vor aloca și mai multe resurse în promovarea online a afacerii.

Fondatorii all4cars.ro estimează un buget de investiții de 250.000 de euro pentru anul 2022, având în curs de finalizare o nouă interfață de prelucrare a comenzilor și un upgrade la programul de contabilitate.

Companiile active în piața pieselor auto sunt în aceeași linie cu preocupările momentului pe care le au toți antreprenorii și, evident, deciziile investitorilor sunt influențate de ce se întâmplă în plan economic. Partea bună a contextului actual este dată de faptul că avem o mulțime de oportunități de business. O situație economică și geopolitică precum cea de astăzi impune să calculezi de două ori înainte orice decizie și să optimizezi toate activitățile, fluxurile de lucru și cheltuielile administrative, potrivit All4cars.ro.

Una dintre probleme este generată pe lanțul de aprovizionare și de creșterea generalizată a prețurilor. În mod concret, dacă în trecut în momentul în care un furnizor intenționa să mărească prețurile cu 1-2% îți transmitea o informare cu ceva vreme înainte și poate mai exista loc de negociere, acum nu mai primești nicio informare despre aceste intenții, ci doar liste de prețuri majorate cu minim 10%.

De asemenea, pe lanțul de aprovizionare întârzierile sunt de peste 30 de zile și dincolo de penuria de marfă, ești obligat să faci stocuri mai mari, cu implicații directe în cash-flow-ul companiei. Problema stocurilor nu influențează piața românească major, ci este influențată direct de majorările de prețuri.

Companiile sunt preocupate de ținerea costurilor operaționale sub control și de creșterea randamentului pe fiecare om din echipă. “În ceea ce privește oportunitățile, ne uităm la piețele externe, dar nu neglijăm nici piața internă. Gradul de integrare a comerțului offline în online în România este la jumătate față de nivelul Poloniei. Prin urmare, este loc de dezvoltare în continuare. Pe de altă parte, în afara țării avem o piață mult mai mare, mai educată în comerțul online și mai potentă financiar”, spune reprezentantul All4Cars.ro.

Tendința de creștere a pieței de piese auto va fi constantă, în primul rând, datorită investițiilor realizate de marii jucători din domeniul online și de companiile din sectorul logisticii.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv