joi, aprilie 25, 2024

Fonduri europene pentru IMM-uri 2021 – 2027, Regiunea Centru – un concept ”Invest in”

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

Consiliul Naţional al IMM-urilor din România în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru și cu sprijinul BCR, a organizat astăzi, 16 iunie, în Sibiu, evenimentul “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027”, cel de-a 5-lea eveniment din seria “Invest in”.

“Invest in” este un program de promovare a oportunităţilor de finanțare și dezvoltare la nivel regional

prin organizarea unei serii de evenimente specifice în parteneriat cu Autoritățile pentru Dezvoltarea României (ADR) din fiecare regiune a țării, vizând dezvoltarea mediului de afaceri din regiune.

Astfel, sub tema “FONDURI EUROPENE PENTRU IMM-URI 2021-2027” și în prezența a peste 150 de antreprenori, evenimentul de astăzi a dezbătut principalele oportunități de finantare și dezvoltare a mediului de afaceri la nivelul regiunii Centru alături de următorii speakeri:

  • Florin JIANU, Preşedinte CNIPMMR
  • Adrian RADA, Președinte Patronatul Județean al IMM-urilor Sibiu
  • George CĂPUȘOR, Director general MIPE
  • Daniela CÎMPEAN, Președinte Consiliului Județean Sibiu
  • Moșin DANIEL, Subprefect Instituția Prefectului Județul Sibiu
  • Ioan LEVIȚCHI, Șef Serviciu – Serviciul Specializare Inteligentă ADR Centru
  • Dumitru NANCU, Director General FNGCIMM
  • Oana BÂRA, Head of Financing Programs BCR
  • Florin LUCA, Director Executiv A.I.M.M.A.I.P.E. Brașov
  • Florin Iuonaș, Președinte PTIR Sibiu (moderator)

În cadrul dezbaterii s-au promovat și prezentat cele mai importante programe de finanțare dedicate IMM-urilor la nivel regional și național precum IMM Prod, Garant Construct, Start-up Nation, Programul de Microindustrializare, Electric UP dar și alte proiecte pentru IMM-uri în domeniul digitalizării, transformării digitale, specializare inteligentă sau internaționalizare.

După cum știți, cadrul partenerial al României a fost transmis către Bruxelles iar ieri am primit o invitație de lucru cu privire la fiecare program operational, rolul nostru fiind acela de a pune presiune în spațiul public pentru ca politicile publice să aibă o cu totul altă viteză, iar astăzi la Sibiu continuăm această serie în care discutăm nu numai de fonduri europene, dar și de fondurile naționale, fondurile puse la dispoziție de finanțatori precum FNGCIMM sau bugetul național. Eu imi doresc să vă aduc câteva vești bune: CNIPMMR și Patronatul Județean al IMM-urilor Sibiu, dar în parteneriat strâns cu Consiliul Județean vor dezvolta în Sibiu o agenție de atragere de investiții și promovare a exporturilor, numită Sibiu Business Agency care pe modelul Viena Business Agency, va pune un punct de ordine în ceea ce înseamnă atragerea de investiții, respective promovarea la export a IMM-urilor din județtul Sibiu și de ce nu, din regiune. Al dolilea lucru și a doua veste bună pe care vreau să o dau astăzi în Sibiu este că la nivelul Consiliului Administrativ a FNGCIMM am luat decizia de a deschide o reprezentanță în Sibiu.”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

 

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Centrul Murasaki: Explorând Cultura Japoneză la East European Comic Con

În acest an, ediția East European Comic Con a oferit o călătorie captivantă prin cultura japoneză prin intermediul Centrului...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv