sâmbătă, septembrie 30, 2023

Ai contractat un credit înainte de luna mai 2019 şi acum ai rate de până la 40% mai mari? AVBS Credit vine cu soluţia pentru a diminua efectele ROBOR

Evenimente Club Antreprenor

Românii care au contractat credite bancare cu dobânda variabilă raportată la ROBOR, înainte de luna mai a anului 2019, au o soluţie prin intermediul căreia pot diminua efectele creșterii îngrijorătoare ale indicelui ROBOR. Înlocuirea ROBOR cu IRCC poate fi doar o soluție pe termen scurt, având în vedere creșterea constantă pe care și IRCC o înregistrează de la începutul anului 2022. Principala companie de brokeraj bancar din piaţa de credite aduce veşti bune pentru debitorii care se confruntă cu rate mai mari de până la 40%.

Creditele vechi, contractate de români acum mai bine de 3 ani, se pot refinanța în credite noi, în condiții mai bune și costuri mai mici decât au în prezent la plata ratelor. Creditele Prima Casă și creditele ipotecare cu dobânda variabilă formată din marja fixă a băncii + ROBOR pot fi refinanțate în credite ipotecare STANDARD, dar cu DOBÂNDĂ FIXĂ. Dobânzile fixe sunt, în acest moment, mult mai avantajoase și mai sigure pe termen lung, atât pentru debitorii existenți, cât și pentru viitorii debitori.

„Le recomand românilor cu credite ale căror rate sunt în creştere din cauza ROBOR-ului să opteze pentru varianta de refinanțare în credit cu dobândă fixă. Prin refinanțare, rata lunară a creditului SCADE, iar ROBOR este eliminat complet din componența dobânzii creditului respectiv. De exemplu, în cazul refinanțării într-un credit ipotecar, dobânda poate fi fixă pe întreaga perioadă de derulare a creditului sau doar pentru primii 5, 7, 8, 10 sau 15 ani ai creditului, ulterior dobânda devine variabilă și va fi formată din marja fixă a băncii + IRCC. Perioada de dobânda fixă protejează clientul de fluctuațiile ROBOR sau IRCC, timp în care rata creditului clientului rămâne aceeași. Când indicii IRCC / ROBOR sunt în creștere, dobânda fixă este cea mai bună soluție, timp în care economia și piața bancară au răgaz să se redreseze”, declară Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

De la începutul anului 2022, ROBOR a înregistrat o creștere a cotației zilnice de peste 84%, IRCC a crescut cu 59%, iar ratele debitorilor la creditele cu dobânzi variabile au crescut şi cu 40%, așadar momentan trendul este unul ascendent. De la 1 iulie 2022, indicii ROBOR şi IRCC se vor reactualiza și, cel mai probabil, vor suferi noi creşteri. În plus, până la sfârșitul lunii iunie se preconizează că nivelul inflaţiei va depăși pragul de 14%. Principala preocupare a specialiştilor în domeniul financiar-bancar este diminuarea ratelor creditelor cu dobândă variabilă influenţată de creşterile ROBOR.

Începând cu luna aprilie, AVBS Credit oferă 50% discount din taxa de franciză pentru specialiştii cu experienţă financiar-bancară, care doresc să obţină franciza în domeniul brokerajului bancar şi să facă parte dintr-o echipă de top performeri în cadrul companiei AVBS Credit.

Cu sprijinul brokerilor de credite, românii beneficiază de soluții de creditare potrivite nevoilor și contextului lor financiar.

AVBS Credit lucrează cu peste 30 de bănci și IFN-uri din România, iar serviciile sunt gratuite pentru clienții care optează pentru un credit. AVBS Credit este membră A.R.B.C. (Asociația Română a Brokerilor de Credite). Alătură-te francizei AVBS Credit: https://www.avbs.ro/franciza-avbs/

 

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Sondaj CEC Bank: Aproape jumătate dintre studenți vor fi sprijiniți financiar de către familie, pe timpul studiilor

Unu din patru studenți lucrează ca să se poată întreține financiar în  timpul  studiilor universitare Cei mai mulți...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente