joi, august 18, 2022

A cincea ediție Bursele ANIS propune domenii tech noi, iar proiectele selectate vor beneficia de câte o bursă de 5.000 de euro

Must Read

Burse de 5.000 euro pentru cadrele didactice. Înscrierile sunt așteptate în luna septembrie

ANIS, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii, lansează cea de-a cincea ediție a programului de succes Bursele ANIS, dedicat cadrelor didactice tinere care integrează tehnologii și noi metode de predare în cursurile lor. Ca în fiecare an, proiectele selectate vor beneficia de câte o bursă de 5000 de euro, înscrierile fiind așteptate în decursul lunii septembrie.

Ne aflăm la startul celei de-a cincilea ediții a programului Bursele ANIS, fapt ce ne demonstrează că inițiativa noastră a avut un ecou puternic în piață, iar răspunsul s-a consolidat în acest parteneriat, între mediul academic și industrie. Sistemul de învățământ trebuie în continuare susținut și ne bucurăm că jucătorii din industria tech se implică direct în fiecare an, sponsorizările acordate profesorilor și proiectelor acestora fiind o modalitate practică și eficientă de a-și arăta interesul în acest sens. Cu fiecare an mai facem un pas spre obiectivul final – de a avea un parteneriat puternic și durabil între mediul academic și industria de IT”, a declarat Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS.

În 2022, programul Bursele ANIS propune câteva domenii noi, pe lângă cele anterioare. Astfel, cursurile propuse de cadrele didactice trebuie să se încadreze în categoriile: Big Data, Cybersecurity, Artificial Intelligence/Machine Learning, Virtual Reality, Health Tech, Blockchain, Internet of Things, Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultăți non-IT).

Pentru a fi eligibili, cadrele didactice trebuie să aibă până în 40 de ani, să dețină titlul de lectori sau asistenți universitari și să propună în curricula universitară tehnologii și metode inovative de predare care să integreze unul dintre domeniile propuse. Mai exact, lectorii trebuie să introducă un nou curs în anul universitar 2022/2023, să actualizeze un curs existent (peste 50%) sau să aducă metode de predare noi și inovative, iar asistenții pot propune soluții pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular.

Înscrierile pentru ediția din 2022 sunt așteptate în intervalul 1-25 septembrie. În octombrie, candidații aleși vor avea câte un interviu cu membrii comitetului de evaluare, iar în luna noiembrie se vor decerna granturile pentru proiectele selectate în cadrul Galei Burselor ANIS. Regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

225.000 de euro – valoarea burselor acordate în ultimele patru ediții

În ultimii patru ani, prin programul Bursele ANIS au beneficiat de sponsorizări 45 de proiecte didactice, care au obținut o valoare cumulată de 225.000 de euro. Per total, în edițiile anterioare s-au înscris 122 de cadre didactice, din 39 de facultăți participante, aflate în 11 orașe la nivel național. Totodată, prin intermediul programului au luat naștere și 3 colaborări între companii și mediul academic pe proiecte R&D.

Edițiile anterioare ale programului au fost susținute financiar de către urmatoarele companii: Adobe, Atos, Bitdefender, Deutsche Bank, Cornerstone Technologies, eMag, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies, Softelligence Engineering, Tremend și Wipro.

Despre ANIS

24 ani de activitate în România. Înființată în anul 1998, ANIS reprezintă interese-le companiilor IT românești și sprijină dezvoltarea industriei locale de software și servicii, creșterea atât a companiilor implicate în proiecte de externalizare, cât și a celor care generează proprietate intelectuală, prin crearea de produse.

Peste 165 de membri. În cadrul ANIS sunt reunite atât companii mici, cât și multinaționale, firme cu capital românesc sau străin, cu sedii în toate marile centre IT din țară, ceea ce asigură asociației reprezentativitate la nivel național.

Peste 47.000 de angajați. Membrii ANIS generează un număr semnificativ de locuri de muncă înalt calificată în societate.

Peste 3,87 miliarde de euro cifra de afaceri. Veniturile anuale cumulate ale membrilor, plasează ANIS în zona actorilor cheie în ceea ce privește amprenta economică pe plan local. Cumulat, membrii ANIS au o cifra de afaceri de peste 65% din totalul veniturilor generate de industria IT la nivel national.

Pentru mai multe informații, accesați pagina Asociației – www.anis.ro

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Asociația Green Revolution va desfășura, în data de 10 septembrie în parcul Herăstrău, cea de-a doua ediție a Târgului de jucării „2nd Life”

Asociația Green Revolution (AGR) va desfășura, în data de 10 septembrie, la Roaba de Cultură, în parcul Herăstrău, cea...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img