vineri, iulie 1, 2022

Unde găsești fotografii gratuite pe internet

Must Read

În ultimii ani, a existat o creștere a site-urilor care pretind că oferă videoclipuri, fotografii și audio gratuite de înaltă calitate, fără costuri pentru utilizatori. Dar este acest conținut cu adevărat gratuit? Adevărul este că, fără să faci un research, s-ar putea să nu știi niciodată cu adevărat sigur.

Conținutul  gratuit poate părea o modalitate ușoară de a economisi bani, dar ar putea produce probleme afacerii dvs.  și ar putea ajunge să vă coste.

Pentru a utiliza în mod legal materialele media în reclamă, materiale de marketing, prezentare, produs sau orice altceva care are scopul de a genera venituri pentru afacerea dvs., trebuie să vă asigurați că acesta este licențiat pentru utilizare comercială de către proprietarul original al drepturilor de autor sau un distribuitor care a dreptul de a acorda o licență în numele proprietarului dreptului de autor.

Unele site-uri media de fotografii gratuite explica foarte clar ce conținut este licențiat pentru uz comercial, dar altele nu fac o treabă atât de buna. Asigurați-vă că sunteți sigur înainte de a planifica o campanie publicitară folosind acel conținut.

Imagini publice (public domain images)

Acest tip de imagini au fost eliberate de copyright si nu sunt deținute de nicio persoana fizica sau juridica. Pot fi folosite pentru publicare online, in print, pot fi comercializate sau editate.

Imagini Royalty Free (RF)

Am spus că este cel mai accesibil și cel mai popular tip de licență pentru fotografii de stoc. Acum, să continuăm afirmând că imaginile fără drepturi de autor NU SUNT GRATUITE. „Free” din Royalty Free înseamnă că nu trebuie să plătiți redevențe suplimentare nici agenției, nici proprietarului imaginii, în afară de taxa de licență inițială.

RF este o taxă de licență unică, cu tarif fix. Furnizorul de imagini stabilește prețul pentru licență și plătiți pentru acel preț o dată. Acest lucru vă dă dreptul să utilizați imaginea de mai multe ori, într-o gamă largă de utilizări permise și pentru totdeauna, fără ca fiecare să plătească redevențe suplimentare. Plătește o dată, folosește pentru totdeauna. Simplu.

Acest concept permite imaginilor RF să aibă un preț scăzut, iar accesibilitatea lor le face cea mai bună alegere pentru cumpărătorii cu buget limitat.

Dezavantajul acestui tip de licență este că toate imaginile RF sunt neexclusive – oricine poate achiziționa o licență și le poate folosi de acea imagine. Și având în vedere că sunt ieftine și au cele mai multe tipuri de utilizări permise pentru proiecte comerciale, editoriale și personale, sunt adesea cumpărate și folosite de multe persoane sau companii în același timp. Acest lucru ar putea reduce unicitatea în munca dvs. care conține imagini RF și, în cel mai rău caz, ar dilua gradul de conștientizare a mărcii dvs.

Rights Managed (RM)

Rights Managed poate să nu fie la fel de popular ca Royalty Free, dar cu siguranță oferă un lucru pe care acesta din urmă nu îl poate acorda: drepturi exclusive de utilizare.

Licențe extinse

Acest tip de licență este legat de Royalty Free: deși sunt foarte flexibile, imaginile RF vin cu anumite restricții, în principal în ceea ce privește volumul de distribuție/reproducție și utilizarea imaginilor în produse pe care apoi le veți revânzare sau redistribui. Licența extinsă (numită și îmbunătățită la unele agenții), vă permite să vă „extindeți” drepturile asupra imaginilor pentru a include acele utilizări interzise de licența RF standard.

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Cum să reziliezi un contract încheiat cu un prestator de servicii in România?

Dacă nu sunteți satisfăcut de serviciile oferite de un prestator de servicii, potrivit legislației din România, aveți posibilitatea de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img