miercuri, mai 18, 2022

Dentons a oferit consultanță Romgaz pentru încheierea contractului de achiziție a acțiunilor ExxonMobil pentru perimetrul Neptun Deep în valoare de 1 miliard de EUR

Must Read

Dentons, cea mai mare firmă de avocatură din lume, a oferit consultanță Romgaz pentru încheierea contractului de achiziție a acțiunilor ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL). EMEPRL deține 50% din drepturile și obligațiile asumate prin Acordul Petrolier pentru zona estică, zona de apă adâncă, a perimetrului offshore XIX Neptun din Marea Neagră. Această tranzacție va permite Romgaz să își îndeplinească obiectivele din strategia de dezvoltare pentru perioada 2021-2030.

Douglas Humphrey, partener (Dentons UK) a coordonat echipa internațională de M&A, asistat de Torquil Law (senior associate) și Parisa Ahmadian (associate), avocați în cadrul birourilor Dentons UK, și Claudiu Munteanu-Jipescu (Partener), Elena Vlasceanu (counsel), împreună cu Cristina Staicu (associate) și Renata Ionescu (associate) din cadrul biroului Dentons din București.

Douglas Humphrey a declarat: “A fost o plăcere deosebită să asistăm echipa Romgaz, care a condus eficient și cu probitate întregul proces al tranzacției, având ca scop extinderea semnificativă a portofoliului său upstream. Motorul acestei tranzacții au fost colegii noștri extraordinari de la București cu care ne-am bucurat să colaborăm din nou și alături de care am finalizat această tranzacție.”

Claudiu Munteanu-Jipescu a adăugat “Suntem incantați și extrem de onorați că Dentons, printr-o echipă integrată internațională, formată din avocați ai birourilor Dentons din Londra și București, a avut oportunitatea să asiste Romgaz în aceasta achiziție strategică, permițând Romgaz să își consolideze poziția de jucător de top pe piața de petrol și gaze din România și din Europa.”

Tranzacția Romgaz-ExxonMobil subliniază încă o dată capabilitățile transfrontaliere are Dentons și colaborarea fructuoasă între diverse practici din mai multe jurisdicții. Dentons își reafirmă angajamentul de a-și sprijini clienții în dezvoltarea unor proiecte sustenabile, cruciale pentru tranziția către energia verde și către o economie nepoluantă în România.

Despre Dentons

Cu 20,000 de profesioniști, în mai mult de 200 de birouri din peste 80 de țări, Dentons asista clienți în oricare din jurisdicțiile din lume, ajutând-i pentru a-și crește, proteja, opera și finanța afacerile. Prin abordarea policentrică și orientarea spre soluții aplicate, împreună cu angajamentul față de incluziune, diversitate, echitate și ESG, confruntăm status quo-ul pentru a ne concentra asupra a ceea ce contează cel mai mult pentru clienții noștri. www.dentons.com

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Studiu Benefit: valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% în ultimii cinci ani

Studiu Benefit: valoarea medie lunară a beneficiilor extrasalariale a crescut cu aproape 50% în ultimii cinci ani, iar estimarea...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img