vineri, aprilie 19, 2024

Criminalitatea cibernetică în perioada digitalizării economiei și în vreme de război – 12 mai 2022

Evenimente Club Antreprenor

Redacțiahttps://www.clubantreprenor.ro/
Club Antreprenor dezvoltă cultura antreprenorială care se evidențiază prin varietatea activităților sale, inclusiv site-ul, revista și evenimentele de business.

clubantreprenor.ro organizează joi, 12 mai 2022, la hotelul Marshal Garden conferința cu tema Criminalitatea cibernetică în perioada digitalizării economiei și în vreme de război.

Evenimentul va fi organizat în format hibrid, cu prezență fizică în sala Panoramic a hotelului situat în Sectorul 1, pe Calea Dorobanților, Nr. 50B, București și acces online, prin ZOOM și Facebook. 

Partenerii evenimentului sunt: Paradise Tour, Albu Legal și Tryamm.

Prezentare

Amenințarea atacurilor cibernetice desfășurate de state-națiune, de organizații cibernetice și de simpatizanți ai hacktivismului a fost amplificată în mod semnificativ de conflictul dintre Rusia și Ucraina.

Asigurarea securității protecției infrastructurilor de comunicații și tehnologia informațiilor cu valențe critice pentru securitatea națională, precum și cunoașterea, prevenirea și contracararea amenințărilor cibernetice derulate asupra acestora de către actori cu motivație strategică, de ideologie extremist-teroristă sau financiară sunt obiective de securitate națională menționate în Strategia Națională de Apărare a Țării.

Amenințările cibernetice reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru companii, instituții și pentru persoane fizice, în următorii ani.

Potrivit statisticilor DNSC, 90% din atacurile cibernetice sunt îndreptate asupra utilizatorului obișnuit. Factorul predominant ce facilitează aceste atacuri este eroarea umană, lipsa informației sau a pregătirii adecvate.

Explozia numărului de amenințări din mediul online a fost alimentată mai ales de tranziția bruscă dinspre munca de la birou înspre munca de acasă, granița între activitatea de serviciu și cea extraprofesională fiind dificil de trasat pentru cei care lucrează în regim work-from-home. Asta a determinat infractorii informatici să se folosească de conturile personale sau de laptopurile de pe care lucrează angajații ca să găsescă portițe de acces către infrastructura companiilor.

Tendința exponențială de dezvoltare a tehnologiilor emergente (5G, inteligența artificială, big data, Internet of Things, cloud și smart computing) generează, pe de o parte, nevoi de creștere și îmbunătățire a comunicațiilor care vor susține servicii digitale inovatoare menite să sprijine cetățenii și mediul de afaceri, iar, pe de altă parte, necesități de colectare și securizare a datelor și informațiilor vehiculate în sistemele respective.

Organizatorii conferinței cu tema Criminalitatea cibernetică în perioada digitalizării economiei și în vreme de război își propun să ofere participanților o serie de răspunsuri utile la teme fierbinți.

Teme de discuție:

Cum colaborează furnizorii de soluţii antimalware cu instituţiile europene şi locale (Europol, Poliţia Română, DNSC) pentru combaterea criminalităţii informatice?

Tipuri de infracțiuni și soluții de combatere a acestora

Beneficiile infractorilor cibernetici: atacurile DDoS şi ransomware

Atacuri fără nici un fişier (“fileless”) împotriva băncilor, asupra POS-urilor

Care este nivelul investiției pentru protejarea resurselor IT&C?

Unde duce lipsa „igienei” digitale? Cât de bine sunt protejate terminalele mobile (smartphone-uri şi tablete)?

Există poliţe de asigurare impotriva riscurilor cibernetice? Unde, cum, în ce condiţii?

Care sunt soluţiile la zi de protecţie antimalware din portofoliul furnizorilor?

Agendă:

09,00 – 09,30: Înregistrarea participanţilor şi welcome coffee

09,30 – 13,00 – Prezentări și dezbateri

13,00 – 14,00: Business lunch & networking

Vorbitori

Sabin Popescu, Director al Direcției Generale Parteneriate Instituționale, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC)

Silviu Stahie, specialist în securitate informatică, Bitdefender

Cristian Aionesei, Managing Partner, Tryamm: Soluții sigure de distrugere a datelor – reducerea riscurilor și creșterea eficienței pentru o activitate sustenabilă

Mihai Lemnaru, Senior Associate, Albu Legal – „Criminalitatea cibernetică – prevenție de tipul DIY (do it yourself)”

General de brigadă Maxim Dobrinoiu, șef direcție în cadrul Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS)

Comisar de poliție Vasile Belciu, Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, Direcția de Combatere a Criminalității Organizate, Inspectoratul General al Poliției Române

Toma Cîmpeanu, Director Executiv, Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI)

Ioan-Cosmin Mihai, Vicepreședinte, Asociația Română pentru Asigurarea Securității Informației (ARASEC)

Moderator: Constantin Rudnițchi, analist economic

Audienţa:

Vor fi alături de noi oficiali din administraţia publică, reprezentanţi ai Poliţiei Române, DNSC şi STS, ai Guvernului, dar şi distinşi reprezentanţi ai furnizorilor de soluţii de specialitate din IT şi securitate, bănci, firme de asigurări, case de avocatură, consultanţi şi analişti, presă de profil.

 

Contact:

Mircea Fica, Fondator, Club Antreprenor, 0732.903.216, mircea.fica@clubantreprenor.ro

Roxana Biga, Project Manager, Club Antreprenor, 0743.292.252, roxana.biga@clubantreprenor.ro

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Explorează sistemul solar și constelațiile la ParkLake Shopping Center

În Aprilie, vino în ParkLake Shopping Center și ia startul într-o călătorie fascinantă prin cosmos. Începând cu 19 Aprilie,...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv