sâmbătă, ianuarie 29, 2022
Abonament 2022 ClubAntreprenor.ro

Cooperativa Țara Mea: produsele românești sunt cu 30% mai căutate decât în anii trecuți

Must Read

O veste bună de la producătorii români, prin cea mai mare asociație de agricultori din România, Cooperativa Agricola Integrată Țara Mea: produsele românești au crescut vizibil în topul preferințelor clienților, atât datorită conștientizării cumpărătorilor, cât și datorită creșterii calității produselor românești și a modului acestora de ambalare. 30% este procentul cu care a crescut preferința românilor intervievați la raft pentru produsele românești, în detrimentul celor fabricate în afara țării, în special în rândurile publicului tânăr și celui de vârstă medie, 30-50 de ani.

Primul merit – conștientizarea publicului

Ultimii ani au adus publicul român la o maturitate a gândirii și la conștientizări importante legate de importanta ajutorului reciproc. Acest aspect se reflectă, astăzi, în preferințele românilor pentru produse românești, cu intenția asumată de a-și ajuta propria țară și pe oamenii ei. Produsele pentru care românii insistă să fie românești sunt variate, de la semințe și ulei de floarea soarelui până la ouă, brânzeturi și lactate, făină și murături. Au urcat mult în top conservele, în special cele cu mâncare preparată, probabil datorită faptului că, pe acest segment, rețetele românești nu au concurență.

Produsele românești au crescut atât calitativ, cât și la modul de ambalare

Publicul intervievat – în general fidel produselor românești, declară în unanimitate că se observă o creștere substanțială a calității produselor, precum și a modului de ambalare, care “începe să concureze cu mărcile internaționale”. “Observația publicului este pertinentă. Datorită eforturilor din ultimii ani și a faptului că am reușit să funcționăm integrat și unitar, în Cooperativă, în acest an am reușit un rebranding spectaculos. Putem să spunem, fără lipsă de modestie, că am reușit să ducem acest brand 100% românesc, de cooperatori, la un nivel de aliniere cu mărcile internaționale. Ne bucurăm de feed-back și de faptul că publicul ne susține. Acesta este motorul care duce înainte orice brand românesc: susținerea românilor.” (Florin Burculescu, președinte Cooperativa Țara Mea).

Cererile cumpărătorilor: produse 100% românești, cu ingrediente 100% românești

Studiul făcut pe 1.200 de cumpărători relevă un alt aspect interesant: românii observă diferența dintre produsele romanești și produsele fabricate în România. Mai mult, aceștia își doresc să fie informați corect și vizibil și să aibă acces la produse 100% românești. Motivele invocate sunt dintre cele mai diverse și mai interesante: “porcul românesc trebuie crescut românește ca sa aibă gustul copilăriei noastre”, “varza și roșiile trebuie să aibă semințe românești, nu numai să fie cultivate pe pământ românesc, ca sa fie autentică”, “mi-aș dori să știu că roșiile din care e făcut bulionul provin din România” etc.

“Este o surpriză plăcută și un adevăr. Au fost cazuri în care fermierii s-au orientat către soiuri de legume provenite din afara României, pentru ca productivitatea acestora este mult mai mare/ha. Au fost și cazuri în care legumele 100% românești au rămas nevândute în magazine, pentru că forma lor nu era la fel de perfectă ca a celor străine. Este un efort comun, al producătorilor, al cooperativei, dar și al consumatorilor. Este mai scump, dar nu imposibil să facem produse cu ingredient 100% românești, dar întrebarea este: vor fi cumpărate? Suntem optimiști în urma acestui studio și credem că, în acest ritm, ne putem dezvolta armonios, atât ca brand, cât și ca țară.” (Florin Burculescu, Președinte Cooperativa Țara Mea)

Cooperativa Țara Mea este cea mai mare cooperativa agricolă din România și singura cooperativă integrată, cu activități de la cultivarea legumelor și creșterea animalelor până la producția de lactate, conserve, mezeluri și produse de băcănie. Cu peste 1.300 de fermieri membri, produsele Țara Mea sunt acum disponibile în rețeaua de hypermarketuri Kaufland, în hyprmarketurile Cora și online, pe e-mag.ro.

 

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Transpunerea în România a Directivei Europene 2019/1023 în domeniul prevenției și restructurării în business aduce noi instrumente utile pentru antreprenori: avertizarea timpurie și acordul...

Antreprenorii vor primi alerte din partea autorităților în cazul în care compania lor este în dificultate. Proiectul de lege care...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img