Interviu cu Oana Toma și Adriana Toma,
Fondatori Hadar Chalet
Hadar Chalet este o proprietate unică
Ați studiat marketing și management hotelier în străinătate. În anul 2012 ați inaugurat Hadar Chalet, într-o regiune retrasă din județul Buzău, având ca sursă de inspirație cabanele de lux din Alpi. Prin ce se distinge resortul dumneavoastră?
La aproape 10 ani de la deschidere, putem spune că Hadar Chalet încă este o proprietate specială. În primul rând, se diferențiază prin locul absolut spectaculos în care se află: în mijlocul unei proprietăți de 4 hectare din Carpații de Curbură, în inima pădurii, fără vecini. Accesul se face exclusiv pe un drum forestier de 4 kilometri iar cel mai apropiat sat este la 15 minute de condus. Cu doar 14 camere, spațiul foarte larg și facilitățile puse la dispoziție (piscină, teren de tenis, multe spații de relaxare) permit tuturor celor cazați să aibă propria experiență, în ritmul lor. În al doilea rând, încă din prima zi am lucrat să creăm o anumită atmosferă: prin alegerea și pregătirea personalului dar și prin mobilier, lumină, cărți și multe alte detalii. Aceste două caracteristici fac din Hadar Chalet o proprietate unică.
Evenimente - Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv:
17 iunie 2025: Future Energy Europe Summit, Ediția a V-a
17 iunie 2025: Gala Club Antreprenor
27 iunie 2025: Pilonii de dezvoltare ai județului Alba – mediul de afaceri, autoritățile locale, sistemul universitar și învățământul profesional dual
Vezi toate Evenimentele 2024-2025 organizate de CA & ZP
Care au fost / sunt impresiile turiștilor români și străini? Ce le place cel mai mult la acest boutique hotel?
În fiecare an, ne bucurăm să revedem o parte din oaspeții care ne-au trecut deja pragul cel puțin o dată. Aceasta este cea mai mare bucurie pentru noi, atunci când clienții devin prieteni și știm că chalet-ul a devenit “acasă”. Ieșirea la chalet am dorit să o configurăm ca o vizită la niște prieteni vechi, care au mare grijă de tine: gătim proaspăt, pregătim surprize, avem grijă de tine și de cei dragi. Mai mult decât o cameră, noi vrem să “vindem” o senzație de bine și de aparținere.
Turiștii străini sunt fascinați de faptul că aceasta este o fostă cabană de vânătoare a lui Ceaușescu, că pot locui, chiar și pentru o noapte, în dormitorul său.
În 2015 ați deschis și o sală de evenimente, care a contribuit la dezvoltarea business-ului. Cu câte luni înainte trebuie rezervată sala? Ce evenimente pot fi organizate de companii și de persoanele fizice?
În anul 2015 am lansat “hambarul” (www.thebarn.ro), un spațiu de evenimente la acea vreme unic, care apoi a servit ca deschizător de drumuri pentru alte spații de acest fel de lângă București și din țară. Aici am organizat peste o sută de evenimente, ca și parte din conceptul de “Nuntă de Weekend”, o petrecere de două nopți și trei zile alături de cei mai apropiați. Toate sfârșiturile de săptămână din mai și până în octombrie sunt ocupate acum cu astfel de evenimente iar feedback-ul este absolut grozav: miri din toată lumea se bucură enorm de aceste zile iar seara festivă este o feerie în inima pădurii. Pentru companii putem organiza petreceri tematice. Majoritatea datelor se rezervă cu un an înainte iar timpul până la eveniment ne permite să organizam în detaliu.
Pe ce bucătărie v-ați axat? De unde ați adus bucătarul / bucătarii?
Am început cu o selecție românească și apoi am continuat să adăugăm feluri interesante din toata lumea, care se potrivesc cu natura și atmosfera locului. Bucătăresele noastre au fost dintotdeauna localnice, ne-am dorit foarte mult să putem contribui la creșterea comunității și să putem ajuta în special femeile. Restaurantul nostru este deschis doar pentru cei cazați iar meniul este unul “table d’hôte”, un meniu fix, ales în fiecare săptămână de echipa noastră. Cei cu regim special pot solicita un meniu diferit.
Cum vă motivați și stimulați echipa?
O bună parte din echipa noastră lucrează la Chalet de 5 sau 10 ani, o dovadă a faptului, zicem noi, că au fost bine aleși și că au colaborat bine de-a lungul timpului.
Totul pornește de la principii clare de viață și de business, astfel încât orice nou membru al echipei a trebuit să aibă același spirit, să înțeleagă și să creadă în lucrurile pe care noi le promovăm. Să lucrezi într-un mediu care este o continuă provocare – serviciile hoteliere – dar să ai siguranța locului de muncă, a promisiunilor împlinite și înțelegere din partea managerilor, este maniera în care i-am putut ține motivați și alături de noi, în timp ce fiecare zi este o șansă pentru a învăța ceva nou.
Care sunt cele mai mari provocări cu care vă confruntați în prezent?
Provocări mici sunt în fiecare zi, provocările mari acum țin de dezvoltarea viitoare și potențialul proprietății. 2020 a fost un an în care s-au schimbat foarte multe lucruri: pe de o parte, așteptările și comportamentul clienților. Pe de altă parte, ne-au pus în vedere, ca oricărui proprietar de afacere, faptul că lucrurile sunt în continuă schimbare și că trebuie să evoluezi.
Interviu apărut în revista Club Antreprenor, ediția septembrie 2021