duminică, noiembrie 28, 2021
Abonament 2022 ClubAntreprenor.ro

Peste o treime dintre șoferii români utilizează doar carburanți premium

Must Read

  

  • Calitatea carburanților, amplasarea stațiilor de alimentare și prețul carburantului sunt factori determinanți în alegerea stației de alimentare;
  • Potrivit celui mai recent sondaj comandat de MOL, există încă mulți consumatori care nu sunt pe deplin conștienți de beneficiile utilizării carburantului premium.

Funcționarea mai bună a motorului (39%), calitatea mai bună (37%) și performanța mai bună (32%) sunt principalele motive pentru care șoferii români optează pentru carburanții premium, potrivit sondajului MOL. Prețul este principalul factor pentru care consumatorii rămân rezervați în achiziționarea de carburant premium, iar un alt răspuns frecvent oferit este cel potrivit căruia calitatea carburantului obișnuit este suficient de bună. Cu toate acestea, 83% dintre respondenți sunt de acord cu afirmația potrivit căreia carburantul premium asigură o performanță mai bună la condus. Cu alte cuvinte, utilizarea carburantului premium reprezintă plus valoare în raportul preț-calitate. Această abordare este susținută și de faptul că marea majoritate a șoferilor (76%) aleg stația de alimentare în funcție de calitatea carburantului, urmată de preț (63%) și de amplasarea acesteia (53%).

Avantajele unui carburant premium

Un lucru îmbucurător este faptul că majoritatea șoferilor sunt conștienți de faptul că un carburant premium curăță motorul, sporește performanța vehiculului și prelungește durata de viață a acestuia și va reduce costurile de întreținere.

„MOL pune clientul în centrul tuturor activităților sale și oferă nu doar o gamă largă de produse și servicii, ci și calitate, tocmai pentru a răspunde celor mai  ridicate standarde și exigențe. Formula MOL EVOTECH, prezentă în carburanții MOL EVO,  înglobează rezultatul multor ani de cercetare și inovație și este răspunsul pe care MOL îl oferă tuturor șoferilor pasionați de condus. Recomandăm utilizarea constantă a unui carburant premium deoarece acesta protejează motorul mașinii și oferă o experiență superioară la volan”, a declarat Levente Borviz, Head of Retail MOL România.  

Prin formula MOL EVOTECH, carburanții MOL EVO au proprietăți superioare, care asigură funcționarea fără probleme a vehiculelor, pe termen lung. Carburanții MOL EVO sunt supuși unui proces de dezvoltare constant – așa cum le spune și numele, care provine din cuvântul EVOLUTION –pentru îmbunătățirea proprietăților cheie ale acestora.

 “Carburanții premium MOL EVO, cu cifre cetanice și octanice mai mari, permit o combustie mai bună și o funcționare mai eficientă – cu cât carburantul arde mai eficient în camera de ardere, cu atât sunt produse mai puține depuneri, ceea ce duce la un consum mai redus, la o performanță mai ridicată și un impact substanțial mai mic asupra mediului (conținut redus de sulf). Carburanții premium MOL EVO PLUS, potriviți pentru orice tip de mașină, asigură rezultate superioare în ceea ce privește optimizarea consumului, prelungirea duratei de viață și creșterea performanței motorului. Datorită conținutului ridicat de formulă MOL EVOTECH (44% pentru benzină şi 55% pentru motorină), MOL EVO 100 Plus este alegerea ideală nu doar pentru autoturismele cu motoare pe benzină, ci și pentru motociclete și pentru utilajele mici de grădinărit cu motor pe benzină. Motivul este legat de formula specială, care permite depozitarea carburantului pe perioade mai lungi fără modificarea calității acestuia, proprietățile sale de combustie favorabile precum și efectul său de curățare”, menționează Dr. András Holló, MOL Group Product Development and Service Centre Manager.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în România.

[1] Comandată de echipa MOL Insight, colectarea datelor on-line a fost realizată de Kantar Hoffmann. Eșantionul este format din conducători auto cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, în funcție de gen, vârstă, tip de așezare și regiune, care alimentează la stațiile de servicii. Chestionarul a fost completat de 1001 respondenți, în perioada 13-26 mai 2021.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Comunitatea bancară salută progresul legislativ din sfera digitalizării

Asociația Română a Băncilor (ARB) și Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR) salută decizia Autorităţii pentru Digitalizarea României de...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img