marți, august 3, 2021
Abonament 2021 ClubAntreprenor.ro

Interesul românilor pentru tranzacții imobiliare s-a dublat în prima jumătate a anului: agenția clujeană Blitz a ajuns la 12 birouri la nivel național

Must Read

Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din...

Automatizarea proceselor în companii: inovație sau necesitate?

Accelerarea digitalizării declanșată de contextul pandemic a silit companiile să facă saltul tehnologic către următoarea etapă – automatizarea proceselor...

Garanti BBVA Leasing sprijină IMM-urile afectate de pandemie

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața...

Prima jumătate a anului a cunoscut o dublare a interesului pentru tranzacții imobiliare față de aceeași perioadă a anului trecut, pe fondul relaxării restricțiilor și a revirimentului unor sectoare economice. Astfel, pe parcursul primelor 5 luni din 2021, cifra de vânzări Blitz a înregistrat o creștere de 136% față de aceeași perioadă a anului trecut, în contextul extinderii la nivel național.

Compania imobiliară a atins un număr de 12 birouri, atât proprii, cât și francize, în Cluj-Napoca, Florești, Brașov, București, Timișoara, Sibiu, Craiova, Arad și Oradea.

”România este o țară dominată de consumatori cu intenții de cumpărare a proprietăților, peste 95% dintre români fiind proprietari. Astfel, pe baza relaxării restricțiilor și intențiile de tranzacționare ale cumpărătorilor de apartamente au crescut, iar acest fenomen a scos la lumină oportunități de dezvoltare națională ale companiei” , a evidențiat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Cele 9 orașe-țintă din planul de dezvoltare națională au fost selectate prin prisma potențialului de tranzacționare și al satisfacerii nevoilor locative ale viitorilor clienți.

De asemenea, odată cu extinderea la nivel național, portofoliul de oferte Blitz a ajuns la peste 5.500 de oferte imobiliare.

Cluj, Brașov și București,  fruntașe la tranzacții imobiliare în 2021

Primul trimestru din anul 2021 a înregistrat o creștere a prețurilor de 2,2% la proprietățile rezidențiale de vânzare, la nivel național, față ultimele 3 luni din 2020. Astfel în Cluj-Napoca, prețurile la apartamentele de vânzare au crescut cu 1,9% în primul trimestru  și cu 5,2% în ultimele 12 luni, ajungând la o medie de €1.850/mp.

În celelalte mari orașe evoluția prețurilor a fost, de asemenea, una ascendentă, fiind înregistrate prețuri medii ale apartamentelor de vânzare de €1.480/mp, (+0,4%), în București, €1.290/mp, (+1,3%), în Timișoara și €1,260/mp, (+2,1%), în Brașov.

Românii au căutat și să închirieze mai mult, în special în București, Cluj-Napoca și Brașov, tendință motivată de nevoia de a muncii de acasă și de a urma cursuri online. Astfel, cererea a crescut în ultimul an cu 20%, 18% și respectiv cu 13% în orașele menționate.

Unul dintre motivele cererii crescute în aceste orașe sunt prețurile în scădere ale proprietăților de închiriat, proprietarii locuințelor fiind nevoiți să scadă din chirii din cauza contextului pandemic..

”Tendința pe piața este ascendentă, pe fondul relaxării restricțiilor impuse de pandemie, iar piața chiriilor va cunoaște un interes ridicat odată cu întoarcerea studenților, relansarea activităților culturale și de divertisment, în timp ce sezonul estival marchează revenirea la normal a pieței imobiliare locale”, a explicat Cătălin Priscorniță, CEO Blitz.

Dezvoltarea națională a însemnat pentru Blitz concentrarea eforturilor în procesele de recrutare – de la campanii specifice marketing dedicate și până la asistență în recrutarea resursei umane necesare dezvoltării echipelor din marile centre economice ale României. În prezent, Blitz numără peste 200 de colaboratori imobiliari.

”Avantajul principal al unui parteneriat cu Blitz, ca și agent imobiliar, este posibilitatea câștigurilor nelimitate, care sunt direct proporționale cu nivelul de implicare și expertiză”, a spus Cătălin Priscorniță, CEO Blitz

În perioada 2022-2023, Blitz își propune să continue extinderea prin birouri proprii și colaborări în regim de franciză. Obiectivul dezvoltării constituie prezența în 50 de orașe de pe teritoriul României și atragerea și retenția unui număr de 1455 de colaboratori imobiliari.

Despre Blitz

Blitz este o companie antreprenorială în imobiliare din Cluj-Napoca, prezentă pe piață de 11 ani, fiind înființată de Cătălin Priscorniță, cu o largă experiență în imobiliare.

Compania a crescut an de an, fiind în prezent cea mai mare din Cluj-Napoca și din Transilvania, având în 2020 peste 2.5 milioane de euro cifră de vânzări, și peste 150 de angajați și colaboratori, care au realizat peste 1000 de tranzacții totalizând mai mult de 65 milioane euro.

Blitz este membru fondator al Comunității Elitelor în Imobiliare din România (CEIR) și un reper de bune practici în industria imobiliarelor.

În 2020, Cătălin Priscorniță a primit premiul ”Leadership-ul anului în imobiliare”, iar în 2021 a fost desemnat ”Antreprenorului anului” în cadrul Galei Profesioniștilor în Imobiliare. La acelați eveniment, Blitz a câștigat distincțiile “Agenția anului 2020”și “Brandul anului 2020”. 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Analiză PwC: Piața locală de fuziuni și achiziții și-a continuat creșterea în prima jumătate a anului 2021, atingând valoarea de 1,8 mld euro

Valoarea totală estimată a tranzacțiilor de tip M&A a fost de 1,8 miliarde de euro, în primul semestru din...

Automatizarea proceselor în companii: inovație sau necesitate?

Accelerarea digitalizării declanșată de contextul pandemic a silit companiile să facă saltul tehnologic către următoarea etapă – automatizarea proceselor de business. Automatizarea, așa cum...

Garanti BBVA Leasing sprijină IMM-urile afectate de pandemie

Garanti BBVA Leasing, parte a Grupului Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, a semnat un acord...

Raiffeisen Bank și RWA Raiffeisen Agro România finanțează sistemele de irigații și agricultura ecologică sustenabilă

Raiffeisen Bank, alaturi de partenerul sau RWA Raiffeisen Agro Romania, ofera fermierilor romani consultanta si solutii de finantare specifice investitiilor agricole, precum investitii in...

Chimcomplex a avut în primul semestru un profit net de 57,7 milioane de euro

Primele 6 luni ale anului 2021 confirmă poziționarea Chimcomplex ca lider regional al industriei chimice, compania raportând un profit net de 282.6 milioane lei...
- Advertisement -

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -