miercuri, iunie 16, 2021
Abonament 2021 ClubAntreprenor.ro

Interviu cu Eduard Șerbănoiu și Octavian Dascălu, fondatori, IezerVenture.ro:  Zona Muscel-Lerești este foarte potrivită pentru turismul activ, de aventură în natură

Must Read

Husqvarna lansează un nou concept store premium la București, al doilea din cele 10 pe care le plănuiește la nivel național

Subsidiara locală a producătorului suedez de utilaje destinate spațiilor exterioare – Husqvarna - anunță lansarea celui de-al doilea concept...

Interviu cu Flaviana Rotaru, Președinte, ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie: Membrii ROHEALTH au povești de succes reale

Interviu cu Flaviana Rotaru, Președinte, ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie Membrii ROHEALTH au povești de succes reale   Flaviana Rotaru este...

“Săptămâna produselor din Republica Macedonia de Nord”, la Palatul CCIB

Expoziția “Săptămâna produselor din Republica Macedonia de Nord”, găzduită de Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București...

Interviu cu Eduard Șerbănoiu și Octavian Dascălu, fondatori, IezerVenture.ro:

 Zona Muscel-Lerești este foarte potrivită

pentru turismul activ,

de aventură în natură

V-ați specializat în turismul de aventură. Ce v-a determinat să alegeți acest segment de business și să fondați IezerVenture.ro?

Eduard Șerbănoiu: IezerVenture.ro și-a luat numele de la grupul de munți Iezer-Păpușa, faimosul lanț muntos care se învecinează cu localitatea Lerești, în apropiere de Muscel, Argeș. Aici, la puțin peste două ore de București, oaspeții noștri se pot bucura de vacanțe active, pline de experiențe montane complete, în inima naturii pure. Nu doar că ajung în locuri greu accesibile într-un timp scurt dar pot vedea tot ce are mai frumos și interesant în zona puțin explorată și promovată Muscel-Lerești. Au aventură pe patru roți, văd animalele sălbatice în mediul lor natural, se bucură de experiențe unice, precum masa la stâne tradiționale sau drumeții în locuri altfel greu de atins.

Dragostea pentru locurile natale, dorința de a oferi regiunii un imbold din punct de vedere turistic, pasiunea pentru aventură și pentru explorarea naturii sunt “motoarele” care duc IezerVenture.ro către obiectivul nostru de a face zona Muscel-Lerești o destinație turistică apreciată.

Zona Muscel-Lerești este foarte potrivită pentru turismul activ, de aventură în natură, unul dintre punctele sale forte, alături de frumusețea peisajelor, aerul curat și ospitalitatea.

Octavian Dascălu: Dorim de mult timp să găsim o nișă prin care putem promova zona aceasta, în care ne-am născut și pe care o apreciem, cum altfel, foarte mult. Știm că zona argeșeană de la baza Munților Iezer are un potențial turistic enorm și de aceea ne-am decis să încercăm, anul trecut, în plină pandemie. Iar rezultatele încep să apară deja.

Cât de mare este potențialul de creștere al acestui tip de turism, ținând cont de nivelul din statele dezvoltate?

Eduard Șerbănoiu: Potențialul de creștere este mare, dar ținem să menționăm că nu dorim să oferim la IezerVenture experiențe “comerciale” comune. Preferăm să avem mai puțini turiști și să le putem oferi experiențe foarte originale, un mix între elementele natură-aventură-tradiție-gastronomie de care să își aducă aminte și să revină cu drag la noi. Vrem să ne implicăm în dezvoltarea comunității locale, pe care să o atragem în dezvoltarea turismului zonal. Avem grijă de mediu, lăsăm natura așa cum am găsit-o, curată și nealterată!

Prin ce se distinge zona în care activați – Munții Iezer-Păpușa?

Eduard Șerbănoiu: În zona Muscelului, în partea de nord a județului Argeș, ai ocazia să descoperi pitoreasca comună Lerești, o destinație turistică care te va cuceri încă din primul moment. Aici vei găsi oameni extrem de ospitalieri și dornici să te ajute să descoperi frumusețile naturale care îți taie respirația, încă de la intrarea în localitate. Zona este neexpolatată turistic și își păstrează astfel autenticitatea. Natura e pură, e departe de lumea dezlănțuită, deși e la puțin peste două ore de capitală, iar peisajele și experiențele sunt unice.

La puțin peste două ore de București te poți bucura de o lume cumva pierdută, cu o natură virgină, cu peisaje uimitoare de admirat de pe creste, cu fauna și flora în toată splendoarea lor necostemizată.

Pentru cultivarea-sau trezirea-apetitului pentru adrenalină, de multe ori în turele noastre off-road, ne simțim ca într-un episod din documentarele National Geographic. Zona e presărată cu surprize plăcute, așa că e de așteptat ca un cerb să treacă prin fața mașinii sau un mistreț să ne iasă în cale. Putem observa zimbrii în habitatul lor natural în rezervația de la poalele munților Iezer-Păpușa, iar despre peisajele care ți se aștern la picioare lăsăm fotografiile să vorbească.

Care sunt destinațiile / traseele cele mai solicitate? Câte zile poate dura o excursie montană off-road?

 Aventura de Off Road este cel mai căutat și apreciat traseu. Acesta durează în medie șase ore. Nu avem în plan, deocamdată, introducerea de excursii off-road de mai multe zile pentru că logistica desfășurării presupune camparea în zone alpine. Noi ne adresăm în acest moment tuturor categoriilor de persoane, indiferent de vârstă. Totul e ca oaspeții IezerVenture.ro să aibă un nivel minim al condiției fizice dar multă dorință de a explora, de o escapadă în natură.

Ce beneficii și servicii au turiștii? Cum au evoluat cerințele clienților?

Eduard Șerbănoiu: Au șansa să evadeze rapid din mediul urban, unde sunt “prizoierii” betoanelor, ajung în câteva ore la înălțime, în cel mai curat mediu. Se bucură de frumusețea și puritatea naturii, respiră cel mai pur aer. Cu IezerVentre.ro ajung repede și în siguranță la înălțime, pe crestele montane, au parte de aventură și bucate BIO, tradiționale, direct de la sursă, de la stână.

Mașinile noastre 4X4, special pregătite pentru off-road, ajung în locuri sălbatice, nepoluate și greu accesibile altfel.

Turiștii se bucură de o zi plină, le este greu de crezut că pot face atât de multe într-un timp atât de scurt!

Petrec toată ziua în natură, au parte de adrenalină și multă voie bună. Amintirile memorabile, peisajele unice de la stâna Strâmtu, experientarea vieții ciobanilor, plimbările la barajul Râușor și vizita cimitirul Eroilor sunt parte a ofertei noastre.

Oaspeții sunt așteptați la stână cu un prânz în stil tradițional BIO, totul fiind inclus în preț. Autovehiculele sunt special echipate pentru off-road și șoferii sunt experimentați. Pe tot parcursul experienței vor fi însoțiți și de către noi, Eduard și Octavian.

Mulți dintre oaspeții noștri vor să experimenteze o noapte în sălbăticie la una din stânele noastre partenere și ne gândim la o modalitate de a le satisfice această dorință, cât mai rapid.

Ce ne puteți spune despre prețuri / pachete?

Octavian Dascălu: Momentan, oferim trei pachete diferite, în funcție de numărul de zile petrecute la noi în zonă.

Aventură Off Road

Aventura Off Road este cel mai accesibil pachet disponibil care include tura de o zi off-road plus masa de la stână. Experiența inedită se desfășoară pe durata a aprox. șase ore. Punctul de plecare este la sediul IezerVenture sau de la pensiunea Amada sau cabana Prieteniei. Ne vom întoarce în jurul orelor 16:00 – 16:30.

Turiștii au parte de peisaje care îți taie respirația, adrenalină și aer extrem de curat, prânz tradițional cu bucate BIO pregătite special pentru a satisface cele mai exigente pofte. Nu e inclusă cazarea. Prețul pachetului este de 350 lei/persoană.

Off Road + Cazare

Experiența Off-Road + Cazare este cel mai căutat și apreciat pachet IezerVenture.ro pentru că include aventura de off-road montan și posibilitatea de a-ți alege o noapte de cazare cu mic dejun inclus la una din locațiile noastre partenere.

În funcție de disponibilitate, pentru acest pachet oferim turiștilor posibilitatea de a-și alege o noapte de Cazare CONFORT (la pensiunea Amada) sau WILD (cabana Prieteniei). Ambele variante au micul dejun inclus. Este șansa reconectării la viața offline, într-o oază de liniște, e locul perfect pentru iubitorii de natură. La cabana Prieteniei înlocuim becul cu lumânări, iar toaleta și dușul sunt foarte asemănătoare cu cele care le foloseau bunicii noștri când erau tineri. Micul dejun este inclus, gazda oferă produsele, iar oaspeții vor trebui doar să le prepare pe plita încinsă din cabană. Prețul pachetului este de 500 lei/persoană.

Off Road + 2xCazare + Traseu Biciclete

Pachetul nostru de top include aventura off-road montan, două nopți de cazare cu mic dejun inclus la una din locațiile noastre partenere, plimbarea la cariera de piatră Mateiaș și o excursie cu biciclete mountain bike pe un traseu prin pădure, special amenajat.

Eduard Șerbănoiu: Pentru că ne adresăm tuturor, avem două opțiuni de traseu cu bicicleta: unul cu poteci tehnice pe un drum special amenajat prin pădure, destinat celor cu o pregătire fizică mai bună și unul pentru bicicliștii amatori, pe asfalt și pe drum forestier. Prețul pachetului este de 750 lei/persoană. Rezervare minimă – 2 persoane.

Unii ar putea fi îngrijorați de dificultatea traseului.  Trebuie menționat că turele noastre sunt destinate strict relaxării, activitățile nu se desfășoară la nivel de performanță, ci pentru agrement. Ruta, atent aleasă, evită zonele de risc și ne poartă de-a lungul peisajelor pitorești de la poalele munților Iezer-Păpușa.

Prin ce se caracterizează turiștii români și străini care apelează la IezerVenture.ro?Care este profilul lor?

Eduard Șerbănoiu: Turiștii care aleg serviciile noastre provin din orașele mari, preponderent din București, au vârsta între 25 și 55 de ani. Sunt obișnuiți să călătorească și să descopere locuri și experiențe noi. Vor să se reconecteze cu natura, să evadeze din mediul urban betonat și poluat. Vor să se bucure de puritatea și frumusețea naturii și cumva, au nevoie de o reîntoarcere în timp, când viața era mai simplă și fără restricții. De aceea vizita la stână și mesele BIO sunt atât de apreciate. Unii ar vrea să se cazeze la stână și vrem să le oferim și acest serviciu. O mare parte din cei care ne-au vizitat deja sunt familii sau grupuri de prieteni.

Care sunt cele mai mari provocări cu care se confruntă agențiile de turism / organizațiile  care promovează turismul de aventură în această perioadă?

Pe timpul stării de urgență, ne-am confruntat cu lipsa turiștilor din cauza restricțiilor. Toți cei implicați în industria ospitalității suferim de lipsa promovării turismului intern de către instituțiile centrale.

Ce măsuri credeți că ar trebui să ia Guvernul pentru a stimula turismul în general și pe cel de aventură în special?

Eduard Șerbănoiu: Este nevoie de promovarea turismului intern în special pe segmentul de marketing digital. Finanțarea pe termen scurt și mediu pentru a evita falimentul unităților de turism și pentru a sprijini lucrătorii în domeniu este o altă măsură de sprijin care și-ar putea dovedi eficiența imediată.

Cum apreciaţi condiţiile oferite investitorilor locali şi străini de către administraţiile locale şi de către Executiv?

Momentan, din informațiile noastre, nu există la nivel local niciun fel de stimulente financiare sau condiții speciale oferite de administrațiile din zonă.

Ce obiective aveți pe termen mediu si lung?

Ne dorim atragerea de turiști străini, imediat ce condițiile impuse de pandemia COVID-19 o vor permite, chiar din vara acestui an. Cerere avem deja din Europa de Vest.

Pe termen mediu, introducerea în circuitul turistic a propriei unități de cazare este unul dintre principalele obiective ale Iezer Venture. Vrem să polarizăm acea parte a comunității locale implicate în turism orientată către calitate și dezvoltare durabilă.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Husqvarna lansează un nou concept store premium la București, al doilea din cele 10 pe care le plănuiește la nivel național

Subsidiara locală a producătorului suedez de utilaje destinate spațiilor exterioare – Husqvarna - anunță lansarea celui de-al doilea concept...

Interviu cu Flaviana Rotaru, Președinte, ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie: Membrii ROHEALTH au povești de succes reale

Interviu cu Flaviana Rotaru, Președinte, ROHEALTH – Clusterul pentru Sănătate și Bioeconomie Membrii ROHEALTH au povești de succes reale   Flaviana Rotaru este antreprenor și consultant în surse...

“Săptămâna produselor din Republica Macedonia de Nord”, la Palatul CCIB

Expoziția “Săptămâna produselor din Republica Macedonia de Nord”, găzduită de Palatul Camerei de Comerț și Industrie a Municipiului București (Str. Ion Ghica nr. 4,...

Soluții pentru finanțarea companiilor – 15 iunie 2021

Bancherul.ro și Clubantreprenor.ro organizează marți, 15 iunie 2021, la hotelul Marshal Garden evenimentul cu tema Soluții pentru finanțarea companiilor. Partenerii conferinței sunt BCR, ROMGAZ, Garanti...

Start-up-ul românesc LifeBox se extinde în Budapesta

LifeBox, liderul pieței de healthy food delivery din România, se extinde pentru prima dată în afara țării, compania activând începând din această lună și...
- Advertisement -

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -