joi, mai 6, 2021
Abonament 2021 ClubAntreprenor.ro

Ligia Georgescu-Goloșoiu se alătură companiei fintech Salarium

Must Read

Managementul deșeurilor după Pactul Ecologic European (11 mai 2021)

Prezentare În temeiul Directivei-cadru privind deșeurile (2000/60/CE), statele membre au obligația de a recupera și a elimina deșeurile într-un mod care să...

Selgros sărbătorește 20 de ani în România și lansează o tombolă aniversară cu premii în valoare de 2,2 milioane de lei

Selgros Cash & Carry sărbătorește, în luna mai, 20 de ani de prezență pe piața din România și marchează...

Shell a devenit operațional în România

Echipa Shell operează de astăzi în formulă completă pe piața din România. Ultimii doi specialiști au completat dispozitivul Shell...

Ligia Goloșoiu-Georgescu, expert cu experiență de peste 30 de ani în domeniul economic, se alătură companiei fintech Salarium în rolul de Expert în Educație Financiară, prin care va crea programe și conținut specializat pentru companiile și angajații din România.

Ligia Goloșoiu-Georgescu este președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație și are o experienţă de peste 20 ani în calitate de conferențiar asociat la ASE și Institutul Bancar Român și de peste 30 de ani în cadrul BNR. Ligia Goloșoiu-Georgescu a scris prima carte de educaţie financiară adresată celor mici, ,,Banii pe înțelesul copiilor”, și a implementat, sub egida BNR, proiectul național de introducere a noțiunilor de educație financiară în școli și a coordonat grupul de lucru care a elaborat programa școlară de educație financiară.

“Companiile au un rol foarte important în viața angajaților, iar educația îmbunătățește nivelul de cunoștințe și ajută salariații să devină mai conștienți și conștiincioși pentru a lua decizii mai bune. Îmi doresc ca educația financiară să devină o prioritate pentru companii și un demers măsurat constant. Însă implicarea companiei nu se oprește aici, vedem necesară o echitate în relația cu salariile plătite, un raport direct între competențe, efort depus și remunerație”, a declarat Ligia Goloșoiu-Georgescu, Expert în Educație Financiară la compania Salarium Fintech și președinte al Asociației pentru Promovarea Performanței în Educație.

De asemenea, potrivit Ligiei Goloșoiu-Georgescu, este important ca dorințele și nevoile imediate ale angajaților să fie bine înțelese, efectul fiind acela de îmbunătățire pe termen lung a relației angajat – angajator și de creștere a productivității muncii angajaților.

Companiile pot investi în programe pentru bunăstarea angajaților

Bunăstarea angajaților (Financial wellbeing) reprezintă un concept tot mai important pentru companii, care se referă la sprijinirea acoperirii unor nevoi imediate ale familiei și asigurarea stabilității unui loc de muncă în companie, precum și la o expunere mai redusă la împrumuturi suplimentare a angajaților.

Astfel, companiile pot să responsabilizeze personalul angajat cu privire la modul corect de cheltuire eficientă a banilor și să se limiteze la strictul necesar, cu condiția să nu crească gradul de îndatorare a personalului (credite amânate, cu consecințe în creșterea datoriei publice).

În acest context, companiile trebuie să găsească modalități de asigurare a unor resurse financiare suplimentare pentru angajați cu sprijinul statului (reducerea impozitului pe salariu și a contribuțiilor), iar în cazul disponibilizării personalului, compania trebuie să asigure plata unor salarii în avans.

70% dintre români rămân fără bani de la un salariu la altul

Studiile arată că 70% dintre români rămân fără bani de la un salariu la altul. Această realitate este confirmată de un studiu Salarium Fintech desfășurat la începutul anului 2021, conform căruia doar 14% dintre respondenți au afirmat că salariul le ajunge de la o lună la alta.

Care sunt principalele trei motive pentru care angajații rămân fără bani până la următoarea zi de salariu? Inflația (creșterea prețurilor), cheltuielile neeconomicoase și cele pentru întreținerea sănătății, afirmă Ligia Goloșoiu-Georgescu, expert în educație financiară.

Educația este cea mai bună cale pentru a-ți îmbunătăți viața financiară”

În acest context, economisirea, expunerea mai redusă la împrumuturi și educația sunt cele mai importante lucruri de știut care i-ar ajuta pe angajații tineri să nu rămână fără bani. Economisirea este o bună practică menită să îi ajute pe tineri să rămână într-o zonă de siguranță financiară. Acest obicei poate fi ușor preluat și e mai puțin relevantă suma la care ajungi, ci mai important este obiceiul în sine. În aceeași măsură, Salarium Fintech recomandă tinerilor să fie precauți în a se expune împrumuturilor și să apeleze la creditare doar dacă este absolut necesar și în baza unei bune informări în această direcție. Educația este, însă, cea mai bună cale spre a-i ajuta pe tineri nu doar să se ajungă cu bani, dar ci să își îmbunătățească viața financiară în timp.

În cazul familiilor și al angajaților cu experiență profesională mai mare, este foarte important ca aceștia să-și vizualizeze viața financiară pe termen lung, cu obiective clare, previzionarea veniturilor și împărțirea corectă între nevoi (cheltuieli de bază) și dorințele de tip “nice to have”.

Prima platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară din România

Compania fintech Salarium a lansat recent propria aplicație, disponibilă acum în Google Play și AppStore, devenind astfel prima platformă de plată a avansului salarial și de educație financiară din România.

Prin intermediul aplicației mobile Salarium, angajații companiilor din România au posibilitatea să solicite avansuri salariale, fără comisioane sau dobânzi. Salarium se poate integra cu orice soluție de Payroll, deservind astfel o plajă extinsă de companii din industrii diverse.

În condițiile în care ciclurile tradiționale de plată pot influența bunăstarea financiară a angajaților, iar 70% dintre aceștia rămân fără bani de la un salariu la altul, Salarium vine în întâmpinarea unei nevoi actuale din piața muncii și ajută salariații să primească instant un avans din salariu, înaintea zilei tradiționale de plată.

Despre Salarium Fintech

Salarium Fintech este prima soluție de plată instant a avansului salarial și de educație financiară din România, dezvoltată de către o echipă antreprenorială cu vastă experiență în domeniul plăților și a beneficiilor extrasalariale. Colaborând cu instituții financiare acreditate, Salarium Fintech respectă cele mai înalte standarde de securitate și protecție a datelor cu caracter personal.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Latest News

Managementul deșeurilor după Pactul Ecologic European (11 mai 2021)

Prezentare În temeiul Directivei-cadru privind deșeurile (2000/60/CE), statele membre au obligația de a recupera și a elimina deșeurile într-un mod care să...

Selgros sărbătorește 20 de ani în România și lansează o tombolă aniversară cu premii în valoare de 2,2 milioane de lei

Selgros Cash & Carry sărbătorește, în luna mai, 20 de ani de prezență pe piața din România și marchează momentul printr-o tombolă cu peste...

Shell a devenit operațional în România

Echipa Shell operează de astăzi în formulă completă pe piața din România. Ultimii doi specialiști au completat dispozitivul Shell din România, o echipă tânără...

EximBank finanțează cu 18 milioane de lei compania românească de agribusiness Interagroaliment

EximBank a structurat un pachet financiar care asigură necesarul de capital de lucru pentru compania băcăuană Interagroaliment, parte a Grup Șerban Holding, cel mai...

Grupul Trans-Oil lansează cu succes o nouă emisiune de eurobonduri în valoare de 400 milioane de dolari

La data de 14 aprilie 2021, Grupul Trans-Oil („Grupul”) a revenit cu succes pe piețele titlurilor de capital de împrumut internaționale, cu o nouă...
- Advertisement -

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -