sâmbătă, ianuarie 29, 2022
Abonament 2022 ClubAntreprenor.ro

NNDKP asistă OPEL (Grup PSA) în transferul operațiunilor sale din România către Trust Motors

Must Read

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică și fiscală către Opel (Grup PSA) în legătură cu transferul business-ului său din România către Trust Motors, importator independent pentru mărcile Peugeot, Citroen și DS. În urma acestei tranzacții, întreaga activitate desfășurată pe piața locală și echipa Opel România vor fi integrate în Trust Motors.

NNDKP a asistat Opel (Grup PSA) în toate etapele proiectului ce au inclus structurarea tranzacției, încorporarea unei societăți noi care a preluat business-ul, redactarea și negocierea documentelor, atât pentru etapa semnării cât și pentru etapa closing-ului, îndeplinirea condițiilor suspensive care cădeau în responsabilitatea Opel, pregătirea documentației necesare pentru closing și reprezentarea Opel (Grup PSA) la semnarea documentelor tranzacției.

Echipa implicată în proiect

Echipa implicată în proiect a fost coordonată de Adina Chilim-Dumitriu, Partener și unul dintre coordonatorii practicii de Corporate/M&A, și de Alexandru Aman, Asociat Manager în cadrul aceleiași practici și i-a mai inclus pe Lucian Barbu, Partener (Consultanță Fiscală), Cristian Dranca, Asociat Manager (Corporate/M&A) și Andrada Cîrmaci, Asociat (Corporate/M&A).

„Suntem încântați că am avut oportunitatea să asistăm Opel într-o tranzacție complexă, care a necesitat aproape 9 luni pentru a fi dusă la capăt, implicând atât un Business Transfer cât și un Share Deal. Finalizarea cu succes a transferului de active și a transferului părților sociale au necesitat un efort susținut din partea echipei noastre și o colaborare strânsă și eficientă cu echipa clientului precum și cu echipa cumpărătorului, cărora dorim să le mulțumim pentru profesionalism,” a declarat Adina Chilim-Dumitriu, Partener NNDKP.

Practica NNDKP de Drept societar / Fuziuni și Achiziții a devenit un reper în cei peste 30 ani de activitate prin implicarea în cele mai sofisticate tranzacții de profil din România. În prezent, echipa este una dintre cele mai mari în domeniul fuziunilor și achizițiilor fiind formată din 25 de avocați care în ultimele 12 luni au fost implicați în 21 de tranzacții, atât la nivel local cât și internațional.

Despre NNDKP

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România de 30 de ani, fiind recunoscută ca un pionier al pieței de profil locale. Cu birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Braşov, NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. De-a lungul celor trei decenii de activitate, avocații NNDKP au oferit asistență juridică și reprezentare în tranzacții și proiecte reper pentru evoluția comunității de afaceri din România, inclusiv in domenii inovatoare, considerate încă de nișă și care au implicat atât companii internaționale, cât și antreprenori locali.

Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociaţii profesionale la nivel internaţional – Lex Mundi, World Services Group – şi este membru fondator al South East Europe Legal Group (SEE Legal). NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 și IFLR1000.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Latest News

Transpunerea în România a Directivei Europene 2019/1023 în domeniul prevenției și restructurării în business aduce noi instrumente utile pentru antreprenori: avertizarea timpurie și acordul...

Antreprenorii vor primi alerte din partea autorităților în cazul în care compania lor este în dificultate. Proiectul de lege care...
- Advertisement -spot_img

Mai multe articole ca acesta

- Advertisement -spot_img