luni, aprilie 15, 2024

Abris a semnat exitul din compania poloneză de leasing de locomotive Cargounit, după o triplare a veniturilor

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Abris Capital, fondul de private equity de top din Europa Centrală, a semnat un acord pentru vânzarea pachetului său de acțiuni în Cargounit, cel mai mare furnizor independent de locomotive în leasing, către Three Seas Initiative Investment Fund (dirijat de Amber Infrastructure Group). Închiderea tranzacției este supusă condițiilor obișnuite precedente și se așteaptă să aibă loc până la sfârșitul anului.

Cel mai mare operator de leasing de locomotive din Polonia

Cargounit este cel mai mare operator de leasing de locomotive din Polonia, care oferă o gamă completă de servicii și este condus de o echipă de management cu o experiență deosebită. Abris a achiziționat pachetul majoritar de acțiuni în această companie în mai 2016 și ulterior a investit capital suplimentar pentru expansiunea flotei.

Pe parcursul investiției Abris, compania a cunoscut o dezvoltare susținută, cu o creștere de peste trei ori a veniturilor și profitului. Între 2016 și 2018, Abris a contribuit la această expansiune printr-o achiziționare în etape a unei largi flote de locomotive, urmată de oportunități de achiziționare a unor flote mai mici în anii următori. Între 2018 și 2020, compania s-a concentrat asupra investițiilor în flote noi, incluzând cele mai performante locomotive, și a atins un nou reper, comandând, printr-o cofinanțare UE, cinci noi locomotive multisistem pentru transport intermodal. Expertiza vastă Abris pe piața Europei Centrale și de Est i-a oferit fondului de investiții perspective asupra regiunii și asupra provocărilor acesteia.

De asemenea, Cargounit a implementat mai multe inițiative de afaceri importante, având ca scop reziliența veniturilor și a fluxului de numerar, precum și extinderea gamei de servicii oferite. Multe din aceste inițiative au implementat standarde noi pentru industria din Polonia, crescând fiabilitatea și calitatea serviciilor pentru clienții de bază. Cargounit s-a poziționat în mod clar ca lider de piață, extinzându-și baza de clienți și varietatea de opțiuni de leasing și introducerea serviciilor de management al flotei. În plus, compania a făcut dezvoltări semnificative ale structurii sale financiare, un rebranding de succes și a implementat un sistem IT dedicat pentru managementul flotei.

Edgar Koleśnik, Partener, Abris Capital Partners, a comentat: „Suntem încântați de modul în care a crescut Cargounit, și în mod special de cât de bine a rezistat această companie în anul curent. Suntem foarte mândri că am creat cel mai mare operator de leasing de locomotive din Polonia, într-o strânsă colaborare cu fondatorii și cu echipa managerială. Ne bucurăm că acum compania poate să meargă înainte spre următorul stadiu în dezvoltarea sa cu Three Seas Initiative Investment Fund (dirijat de Amber Infrastructure Group).”

Joe Philipsz, Senior Investment Director la Amber Infrastructure Group, a afirmat: „Ne bucurăm să anunțăm semnarea tranzacției Cargounit. Activele existente ale Cargounit și relațiile cu clienții constituie o platformă puternică pentru expansiune, atât în Polonia, cât și în țările din zonă”.

Adrian Stănculescu (foto sus), Head of Abris Romania & Partener, a comentat: „Misiunea Abris este de a oferi susținere acestor companii ambițioase. Am avut privilegiul de a intra în parteneriat cu multe companii, pentru a le accelera creșterea, pe parcursul a mai bine de 10 ani. Recunoaștem unicitatea acestei situații de post-pandemie, dar în același timp avem experiența și metodele dovedite de creștere, care au fost testate într-o varietate largă de sectoare. Întrucât acum 3 ani am stabilit un fond de peste 500 milioane euro, avem resursele pentru a investi în astfel de companii inovatoare. Domeniile de interes pentru Abris Capital sunt: serviciile B2B și B2C, logistică, transporturi, producție, IT&C.”

Investiții în 25 de companii

Până în prezent, Abris Capital a investit în peste 25 de companii din cinci țări din Europa Centrală și de Est și deține în portofoliul curent 4 companii românești: Pehart, Green Group, GTS Group și Dentotal Protect.

Abris Capital Partners

Abris Capital Partners Ltd. este un fond independent de top de private equity, care se concentrează pe oportunități mid-market în țările din Europa Centrală și de Est. (CEE). Fondat în 2007, Abris are ca strategie parteneriatul cu cele mai dinamice și de succes companii din Europa Centrală și de Est, care pot beneficia de un influx de capital și/sau expertiză managerială atât la nivel strategic, cât și operațional. Cu un capital de investiții de aproximativ 1.3 miliarde de euro, Abris a obținut suport financiar de la multe instituții de investiții de top la nivel global, inclusiv fonduri de pensii publice și corporative, instituții financiare, companii de asigurări și fonduri de tip endowment de la universități din SUA. Abris are un orizont de investiție pe termen lung și urmărește de obicei tranzacțiile în care poate obține un pachet majoritar sau total în investiție. Marja de investiție Abris pentru o tranzacție se situează între 30 și 75 milioane euro, cu posibilitatea unor sume mai mari, în funcție de caz. Abris operează în echipe regionale în Varșovia și București.

Cargounit

CARGOUNIT  (CU), companie cu o flotă diversificată de aproximativ 180 locomotive electrice și diesel de manevră, este liderul în furnizare de soluții personalizate pentru leasingul locomotivelor pe piața poloneză – a doua piață în transportul feroviar de marfă din Europa. Cererea pentru produsele și serviciile Cargounit se bazează pe creșterea operațiunilor clienților și nevoia acestora de a maximiza eficiența bilanțurilor și a resurselor de numerar. Clienții companiei operează în special în grupurile industriale naționale și au rate de creștere mai mari decât cele ale pieței de transport feroviar de marfă per ansamblu. Cargounit deține un parc de locomotive diversificat, cu un mix de electric și diesel, de linie principală și de manevră, cu o flotă nouă și flotă rulată în condiții bune, ceea ce îi conferă un important avantaj competitiv.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Podcasturi CSALB: Industria bancară este sub presiune legislativă, politică și populistă de foarte mulți ani – Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor

În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv