marți, aprilie 16, 2024

Finala Innovators for Children: 10 startup-uri rămase în cursa pentru 100.000 de euro

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

 

  • Impact Hub Bucharest organizează marți, 15 septembrie, finala Innovators for Children, program dedicat antreprenorilor care folosesc tehnologia pentru a îmbunătăți viața copiilor;
  • Valoarea totală a premiilor ajunge la 100.000 de euro, cea mai mare sumă pusă la dispoziția startup-urilor în 2020 printr-un singur program;
  • În total, aproximativ 140 de noi afaceri au fost incubate la Impact Hub Bucharest de la începutul anului și până acum, în ciuda situației sanitare.

Impact Hub Bucharest în parteneriat cu Impact Hub Basel și Fondation Botnar anunță finala Innovators for Children, competiție ce va fi organizată marți, 15 septembrie, și transmisă live pe pagina de Facebook a organizației.

Din 130 de înscrieri, 10 echipe au rămas în cursa pentru 100 de mii de euro, finanțare privată, nerambursabilă. Este vorba despre Asociatia Help Autism – AutismOn, Brio, EMOFACE, JSKids, KIDoc, Parentool, Peditel, REThink, Tactile Images, Univrse Education.

La finalul competiției, juriul format din specialiști în educație și business va desemna între 3 și 5 startup-uri ce vor beneficia de sprijin în implementarea proiectului, acces la comunitatea Impact Hub și o vizită de explorare găzduită de partenerii programului în Basel, Elveția. Antreprenorii vor avea astfel oportunitatea să cunoască reprezentanți ai unor organizații, instituții și business-uri ce contribuie la îmbunătățirea vieții copiilor.

Suntem deja la a doua ediție Innovators for Children, una cu rezultate impresionante: vreme de 3 luni, am lucrat cot la cot, participanți și mentori, pentru a transforma 10 idei în 10 programe de succes adresate copiilor și adolescenților. În plus, vorbim despre cea mai mare finanțare pusă la dispoziția startup-urilor anul acesta, în plină pandemie – 100 de mii de euro, fonduri nerambursabile ce vor asigura implementarea proiectelor câștigătoare. Impact Hub Bucharest rămâne unul dintre cele mai mari incubatoare de afaceri din țară: Numai anul acesta, aproximativ 140 de startup-uri s-au bucurat de acces la infrastructură, consultanță și la finanțare pentru a ajunge din faza de idee, la produs.“, a declarat Oana Craioveanu, Co-fondator și CEO Impact Hub Bucharest.

Mentorii

Startup-urile ajunse în finala Innovators for Children i-au avut ca mentori pe Oana Craioveanu, Co-fondator și CEO Impact Hub Bucharest, Ionuț Pătrăhău, Co-fondator SeedBlink, Diana Certain, Director Executiv Organizația Umanitară Concordia, Adina Crețu, Project Manager Startarium, Sabina Antoci, Senior Program Manager Fundația Vodafone România și Adelina Dondorici, Co-fondator Parenting Ads.

”Startup-urile selecționate sunt la intersecția între performanță și impact social. Nu citim viitorul ca să știm sigur care va fi principala sursă de adaugare a valorii, dar suntem siguri că fiecare dintre participanți va urma una sau alta dintre rute.” a declarat Ionuț Pătrăhău, Co-fondator Seedblink.

Cum participi la Finala Innovators for Children?

Pe 15 septembrie va avea loc finala Innovators for Children, un eveniment online, unde vor putea fi urmărite în direct prezentările soluțiilor finaliste între orele 17:00-19:00.

Participarea la eveniment este gratuită, iar înscrierile se fac pe pagina dedicată – innovatorsforchildren.org. Publicul va putea vota echipa preferată iar aceasta va fi recompensată cu 1.000 de euro.

În urma ediției de anul trecut a Programului Innovators for Children, mai bine de jumătate din startup-urile finaliste au accesat fonduri pentru implementarea proiectelor. 75% dintre acestea au încheiat parteneriate strategice.

În cei opt ani de activitate, Impact Hub Bucharest a găzduit zeci de programe de incubare a afacerilor, sprijinind astfel peste 500 de startup-uri să ajungă la stadiul de modele de business validate de piață. Aproape 40% dintre acestea au fost profitabile după primul an de activitate.

Despre Impact Hub Bucharest

Impact Hub Bucharest este spațiul dinamic în care profesioniști și antreprenori lucrează pentru dezvoltarea proiectelor și inițiativelor de business. Încă din 2012, Impact Hub Bucharest este primul spațiu de coworking din România, cu o comunitate de aproximativ 2.000 de membri în 3 locații centrale din București, iar la nivel global organizația este prezentă în peste 100 de locații din peste 50 de țari.

Misiunea Impact Hub este de a susține ecosistemul antreprenorial oferind programe de accelerare a startup-urilor și finanțare directă, precum și cea mai mare platformă online de educație antreprenorială.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Podcasturi CSALB: Industria bancară este sub presiune legislativă, politică și populistă de foarte mulți ani – Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor

În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv