joi, iulie 18, 2024

Marșul mașinilor eco, ediția a 3-a

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Tesla, Zoe, Ford, Suzuki, Nissan, Opel sunt câteva dintre mărcile de mașini electrice și hibrid care participă astăzi, 29 august, la a 3-a ediție a Marșului mașinilor eco. Evenimentul va avea loc în parcarea Bibliotecii Naționale, de la ora 10.00. De această dată, Marșul este adaptat la măsurile de protecție și distanțare fizică, impuse de pandemia COVID-19.

Evenimentul se bucură de parteneriatul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerului Culturii și Bibliotecii Naționale a României. De asemenea, este susținut de ACAROM (Asociatia Constructorilor de Automobile din România) și de Asociația pentru Electromobilitate.

Marșul Mașinilor Eco, aflat la a treia ediție, a devenit deja un eveniment de tradiție în industria eco-mobilității, poate cel mai important instrument de promovare a mijloacelor de transport nepoluante. Chiar dacă, în această perioadă, industria auto din întreaga lume are de suferit din cauza pandemiei globale, transportul alternativ traversează, cel puțin în România, cea mai bună perioadă a sa. Pentru prima dată în istoria Programului Rabla Plus, întregul buget destinat persoanelor fizice, pentru achiziția mașinilor electrice, a fost epuizat. Asta arată că apetitul românilor către mașini moderne și cu emisii scăzute, sau chiar ZERO, este în creștere. Trebuie să continuăm pe acest drum și să stimulăm achiziția de mașini ecologice, dacă ne dorim cu adevărat să respirăm aer curat în marile orașe. Și pentru asta, am decis să suplimentăm bugetul programului Rabla Plus, pentru a îi sprijini pe toți românii care își doresc un vehicul prietenos cu mediul. Sunt convins că Marșul Mașinilor Eco va fi un catalizator important pentru succesul acestui program”, a declarat Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

Vor fi prezentate ultimele modele de mașini electrice

Evenimentul este un prilej pentru oficiali să prezinte programele pe care le au în derulare în privința trecerii la un transport eco, pentru un mediu curat, dar și programele viitoare; companiilor li se oferă posibilitatea să-și prezinte ultimele modele de mașini electrice, hibrid, CNG, precum și ofertele de finanțare pentru mașinile electrice și hibrid ale brandului pe care îl reprezintă.

La marș vor participa Secretarul de Stat pentru Schimbări Climatice Iulian Stana, Ministerul Mediului, Apelor și Padurilor, Președintele Administrației Fondului de Mediu, doamna Andreea Szabo, Directorul General al Poștei Române, domnul Horia Grigorescu, iar din partea ACAROM, domnul Cristian Nevzoreanu, precum și doamna Carmen Mihaiu, Managerul Bibliotecii Naționale a României.

 „Dorim să creștem gradul de conștientizare la nivelul populației a beneficiilor transportului “curat”, a avantajelor mașinilor cu emisii zero carbon, așa-numitele maşini eco–friendly, care să ajute la reducerea poluării din orașe”, a declarat Camelia Spătaru, fondatorul evenimentelor jumptosmart.ro

 Relația dintre Public Affairs Solutions și industria producătoare de mașini este una specială având în vedere implicarea noastră în proiectul de succes de privatizare a Automobile Craiova, în anul 2007. Așadar, am dat curs cu entuziasm inițiativei Jumptosmart.r,o contribuind la organizarea ediției de anul acesta a ”Marșului Mașinilor Eco””, a declarat Codrin Scutaru, Director General, Public Affairs Solutions.

Partenerii și sponsorii Marșului

Partenerii și sponsorii Marșului, ediția a 3-a, sunt: Group Renault, DriveTesla, Ford, Suzuki, Enel X, Opel, Nissan, SmartRent, ACAROM, 5toGO, Asociația pentru Electromobilitate.

Parteneri media: Autobild, 0-100.ro, bugetul.ro, clubantreprenor.ro, ziarulpozitiv.ro

Cine va participa

La marș sunt invitate personalități din viața publică, din sport, actori, jurnaliști, bloggeri. Printre invitați se numără alpinistul Alex Găvan, cel care a escaladat șapte vârfuri de peste 8.000 de metri din Himalaya, fără oxigen suplimentar și fără porteri de altitudine, kickboxerul Benny Adegbuyi, pilotul de raliu Bogdan Tasman, înotătorul Paul Georgescu și alți invitați surpriză.

Reprezentanții Ford România ne-au comunicat următoarele: “Ford și-a luat angajamentul de a electrifica gama sa de vehicule destinate pieței europene, Puma mHEV, Kuga Plug In Hybrid și Explorer Plug In Hybrid fiind printre primele dintre 14 modele pentru care Ford și-a propus să ofere variane de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numără și SUV-ul electric Mustang Mach-E, care va fi disponibil în România până la sfârșitul anului 2020.”

“Mobilitatea electrică este una dintre soluțiile la îndemână de a face fiecare dintre noi ceva cu impact pozitiv asupra mediului în care trăim. Reducerea amprentei de carbon ar trebui să ne preocupe pe toți în cea mai mare măsură, iar participarea Enel X pentru a doua oară la Marșul Mașinilor Eco este un îndemn la un mod de viață mai sustenabil, în beneficiul tuturor.”, a declarat Mihai Mardale, Head of e-mobility Enel X, România.

“Mulțumim organizatorilor acestui eveniment pentru invitația adresată brandului nostru. Suntem onorați să participăm mai ales că, începând cu acest an, Suzuki comercializează în România doar autoturisme echipate cu tehnologia Hybrid. În linie cu strategia evenimentului și Suzuki încurajează prin produsele și serviciiile sale o mobilitate în siguranță și prietenoasă cu mediul înconjurător. Astfel, tehnologia Hybrid de la Suzuki este potrivită tuturor și prezentă pe modelele expuse la acest eveniment, Swift, Ignis, Vitara și SX4 S-Cross”, a precizat Nicoleta Gerea, Branch Office Leader – Suzuki România.

La rândul său, Asociația pentru Electromobilitate AERO, spune că: “Electromobilitatea atrage oameni diferiți din motive diferite. Pentru unii contează puterea incredibilă a unei mașini electrice, pentru alții confortul oferit de lipsa zgomotului și a vibrației generate de motorul termic. Pentru toți însă, deplasarea fără fum, miros și gaze toxice este un lucru esențial, în special în interiorul orașelor unde poluarea generată de mașini omoară mii de oameni în fiecare an.

Marsul mașinilor eco” este organizat de Jumptosmart.ro, în parteneriat cu Public Affairs Solutions, Asociația Română de Relații Publice RRP și European Mentoring and Coaching Council (EMCC).

Agenda evenimentului-draft

10:00– 10:30 Sosire invitați/ vizite stand-uri mașini. Locul: parcarea Bibliotecii Naționale

10.30 – 11:15 Discursuri susținute de reprezentanți din partea:

✓ Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor

✓ Poștei Române

✓ Administrația Fondului pentru Mediu

✓ Bibliotecii Naționale a României

✓ Sponsorilor

11:15 – 12.15 Marș

✓ Traseu recomandat:

Biblioteca Națională – Piața Alba Iulia – Bulevardul Unirii – Piața Unirii – Piața Universității- Piața Constituției și retur

13.00 Sosire Biblioteca Națională/ interviuri presă.

Închiderea evenimentului.

Evenimentul va fi transmis live pe FB:

https://web.facebook.com/oraseinteligente/

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Carrefour România și Asociația InspirAction susțin educația din România

Programul „Gesturi mici pentru practici mari” susține educația durabilă, economia circulară și protecția mediului înconjurător. Peste 60.000 de...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -Evenimente business Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -oferta publicare articole copywriting content marketing online SEO Club Antreprenor Ziarul Pozitiv

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv