marți, aprilie 16, 2024

ENDAVA ROMÂNIA RAPORTEAZĂ VENITURI DE 647.7 MILIOANE RON ÎN ANUL FISCAL 2019, O CREȘTERE ANUALĂ DE 29%

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Endava România, compania de software britanică prezentă pe piața locală cu 7 centre de livrare, a raportat venituri de 647.7 milioane RON în anul financiar care s-a încheiat pe 31 decembrie 2019, în creștere cu 29% comparativ cu anul anterior. Compania a raportat un profit net de 62 milioane RON, în creștere cu 24% de la an la an.

Evoluția s-a bazat pe dezvoltarea centrelor de livrare existente în București, Cluj-Napoca, Iași, Pitești, Târgu Mureș și prin deschiderea unor centre noi la Brașov și Timișoara, dar și prin dezvoltarea capacităților de livrare cu focus pe zonele de date, CRM și cloud.

Echipele aflate în centrele de livrare din România deservesc clienți din zona de plăți și servicii financiare, TMT (Tehnologie, media și telecomunicații), FMCG, logistică, dar și o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global.

Endava este din 2018 partener strategic cu Bain&Company, combinând astfel serviciile de consultanță în management ale Bain cu cele de enterprise delivery bazate pe tehnologia de ultimă generație ale Endava, iar din aprilie 2019, Endava a devenit partener principal al FinTech Alliance.

La nivel local, compania continuă să se concentreze pe dezvoltarea de programe cu diferitele comunități din zona de tehnologie și susține parteneriatele strategice pe care le-a dezvoltat în ultimii ani cu toate universitățile tehnice din centrele universitare în care există centre de livrare Endava.

Odată cu izbucnirea pandemiei globale de Covid-19, prioritățile companiei au fost să asigure sănătatea și bunăstarea angajaților săi și a familiilor acestora, să lucreze împreună cu clienții săi pentru a se adapta la caracteristicile noului context, să își păstreze angajații și să susțină veniturile realizate de aceștia în această perioadă de criză.

La momentul actual, aproape 100% din angajații Endava România lucrează de acasă, având în vedere infrastructura de date excelentă la nivelul tuturor orașelor în care compania operează, iar activitățile de recrutare, onboarding și training sunt realizate exclusiv online.

Endava în România

Brașov, București, Pitești

“În această perioadă ne-am cocentrat eforturile pe adaptarea rapidă la această perturbare a pieței, generată de pandemia actuală, pentru a putea să ne ajutăm clienții să poată face schimbări rapide în businessul lor. În perioade de criză cel mai bine se descurcă firmele adaptabile și cu un nivel înalt de profesionalism pe domeniul lor de activitate.

Endava este foarte bine poziționată pentru a oferi servicii în acest sens, oferta fiind foarte puternic axată pe digitizare, agilitate și automatizare; toate bazate pe exploatarea datelor din procesele de business. Noi oferim soluții și ajutăm clienții să identifice locurile unde tehnologia poate să creeze eficiență suplimentară, să rezolve probleme complexe și să contribuie la inovare – astfel creând avantaje concurențiale importante într-un context economic dificil.”, a declarat Claudiu Constantinescu, Regional Manager Endava pentru regiunea de sud-vest a Europei Centrale si de Est.

Claudiu Constantinescu
Claudiu Constantinescu

Cluj, Târgu Mureș, Timișoara

Obiectivul nostru principal este să generăm un impact pozitiv în organizatiile clienților noștri, în comunitățile din care facem parte și în același timp să creăm oportunități de creștere și dezvoltare pentru oamenii care sunt alături de noi în acest demers.

Ne dorim să întărim parteneriatul cu clienții noștri și să îi ajutăm să iși transforme afacerea prin automatizarea fluxurilor de lucru existente sau crearea de noi modele de afaceri prin intermediul tehnologiei, și pe măsură ce afacerile lor au succes și se extind, să creștem alături de ei și să construim relații de durată.

În ceea ce privește angajații noștri, mă bucură faptul că mare parte din cei care ni s-au alăturat au făcut-o la recomandarea angajaților existenți, iar gradul de recomandări ce provin din partea angajaților noștri a crescut față de anul financiar precedent. Încercăm permanent să creăm experiențe deosebite și un mediu pozitiv pentru colegii care ni se alătură, ceea ce ne-a poziționat ca un angajator IT de top în România. Ne bucurăm că există un interes mare al specialiștilor din domeniul IT pentru Endava și credem că acest lucru este rezultatul investițiilor pe care le facem în dezvoltarea profesională și personală a colegilor noștri din Endava, dar și din comunitatea locală. Educația este fundația unui viitor mai bun și este o prioritate a companiei. În același timp, este întotdeauna minunat să simt emoția oamenilor generată de acțiunile caritabile în care ne implicăm și mă bucură cu atât mai mult acele acțiuni în care angajații noștri iși asumă această responsabilitate socială și joacă un rol activ în acțiunile noastre.

Obiectivul nostru este să continuăm aceste investiții – în angajații noștri, în inovația adusă clienților noștri, în comunitățile din care facem parte, cu atât mai mult cu cât experimentăm o perioadă fără precedent în trecutul apropiat. Îmi propu să trecem împreună cu bine peste ea, să oferim siguranță, stabilitate și încredere angajaților și clienților noștri, și să fim solidari cu toții în aceste momente.
a declarat Isabela Buhai, Regional Manager Endava pentru regiunea de nord-vest a Europei Centrale și de Est.

Isabela Buhai
Isabela Buhai

Endava înregistra o capitalizare bursieră de 2.84 miliarde dolari pe Bursa din New York, la data de 03 august 2020.

DESPRE ENDAVA

Endava este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Endava colaborează cu clienții săi, integrându-se perfect cu echipele acestora, catalizând ideile și livrând soluții robuste.

Compania ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență, sprijinindu-i în călătoria lor de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală.

Endava avea 6,468 de angajați la data de 31 martie 2010 în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Argentina, Uruguay, Venezuela și Colombia.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

Podcasturi CSALB: Industria bancară este sub presiune legislativă, politică și populistă de foarte mulți ani – Florin Dănescu, președinte executiv Asociația Română a Băncilor

În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv