luni, aprilie 22, 2024

Marile evenimente s-au mutat online: Mastering the Music Business, peste 15.000 de spectatori ȋn 3 zile

Cea de-a cincea ediție a Conferinței internaționale Mastering the Music Business, desfășurată între 29-31 iulie, a adunat online peste 15.000 de spectatori. Cei mai importanți jucători din domeniul muzical s-au reunit în sesiunile din cele trei zile de conferință pentru a discuta despre modul în care industria a fost afectată de pandemie și pentru a trece în revistă soluțiile de redresare, dar și tendințele din piața de profil.

Evenimente Club Antreprenor

Mircea Ficahttps://www.clubantreprenor.ro/
Fondator Revista Club Antreprenor & clubantreprenor.ro

Cea de-a cincea ediție a Conferinței internaționale Mastering the Music Business, desfășurată între 29-31 iulie, a adunat online peste 15.000 de spectatori.

Cei mai importanți jucători din domeniul muzical s-au reunit în sesiunile din cele trei zile de conferință pentru a discuta despre modul în care industria a fost afectată de pandemie și pentru a trece în revistă soluțiile de redresare, dar și tendințele din piața de profil.

Pandemia a schimbat regulile jocului

Conferința este deja o tradiție, iar până anul acesta, era întotdeauna urmată de un festival în care zeci de trupe debutante își prezentau în fața specialiștilor și publicului larg noile show-uri. Pandemia a schimbat regulile jocului, astfel încât organizatorii au ales varianta exclusiv online.

,,Inițial, conferința fusese programată pentru luna martie, însă restricțiile impuse de autorități în contextul pandemiei ne-au determinat să o amânăm. Am sperat că o vom putea organiza offline, însă prelungirea acestei stări de alertă și a măsurilor de prevenție ne-au determinat să ne reorientăm către online. Nu am vrut să renunțăm pentru că muzica a reprezentat în aceste ultime luni un factor important care a menținut trează speranța oamenilor, iar industria nu stă pe loc, ci evoluează constant și e important ca specialiștii să împărtășească viziunea lor pentru a grăbi acest proces”, spune Anca Lupeș, fondatoarea conferinței.

Ca în fiecare an, lista de participanți numără zeci de nume importante din domeniul muzical la nivel internațional, iar soluția tehnică pentru ca transmisia să se desfășoare ȋn cele mai bune condiții nu a fost una simplă.

,,Încă de la începutul pandemiei, atunci când evenimentele cu un număr mare de persoane au fost anulate, am dezvoltat  un sistem de transmisiuni video online care să permită întâlnirea invitaților pe ecran, în condițiile în care fiecare era în siguranță, la el acasă. Cele aproape 100 de emisiuni online pe care le-am făcut în ultimele luni ne-au oferit experiența necesară pentru a putea duce la bun sfârșit o provocare de talia conferinței Mastering the Music Business”, spune Adrian Cristea, General Manager NETv, partenerul tehnic al evenimentului.

Invitați prestigioși

În cele 3 zile ale conferinței, au fost două scene în paralel pe care au ,,urcat”, virtual, invitați din România și din străinătate. Printre aceștia s-au numărat Corinne Sadki (FR) – președinte al European Music Exporters Exchange (EMEE), Edy Chereji – unul dintre creatorii festivalurilor Untold și Neversea,  Jake Beaumont Nesbitt- policy advisor The International Music Managers Forum, Emil Ionescu – managing director Best Music Live Concerts și iabilet.ro, Cristian Stan – promoter Sublime.

Evenimentul a fost realizat prin accesarea unui program de fonduri alocate de Ministerul Culturii, iar accesul online al spectatorilor a fost gratuit.

Urmărește-ne:

Ne puteți urmări și pe Facebook, Linkedin, Twitter, Instagram, YouTube și Google News!

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT CLUB ANTREPRENOR 2024

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -RoHealth

Latest News

IMOTECA își mărește portofoliul din România și își extinde activitatea în Spania

Imoteca - The residential experts - anunță extinderea semnificativă a portofoliului său din România și lansarea operațiunilor de consultanță și...
- Advertisement -TermeneRO Informații firme Verifică asociații și administratorii oricărei companii
- Advertisement -Ziarul Pozitiv RO
- Advertisement -Abonament anual 12 luni la Club Antreprenor și Ziarul Pozitiv
- Advertisement -reclamaTa advertisement oferta advertising Club Antreprenor revista evenimente

Mai multe articole ca acesta

- Abonează-te la revista de business ClubAntreprenor.ro și ZiarulPozitiv.ro -ABONAMENT 2024 Club Antreprenor Ziarul Pozitiv